צרפת...

akakalis

New member
../images/Emo105.gifצרפת...

בוקר טוב רציתי לדעת אם יש בפורום ישראלים שגרים בצרפת?

tofit

New member
אני, אני

כלומר אני עדיין בארץ, אבל לקראת סוף החודש או תחילת אפריל אני עוברת לצרפת. מאיפה את בצרפת? אני אגור בליון

akakalis

New member
../images/Emo141.gifa tofit...

bonjour!!! אני גרה בסטרסבורג כבר שש שנים... ברוכה הבאה!

tofit

New member
ואת אוהבת?

את מרוצה שם בצרפת? אני ביקרתי בליון כבר שלוש פעמים, וזו נראית לי עיר ממש יפה, ומאוד נעימה גם התושבים, באופן מאוד כללי כמובן, עשו רושם הרבה יותר טוב מהפריזאים איך את מתרשמת מהצרפתים? ואם יורשה לי לשאול, את עובדת שם?

akakalis

New member
אוהבת, לא אוהבת...

בהתחלה היה קצת קשה עם המנטליות האלזסית התרגלתי, התרגלו גם אלי... אפילו נדבק לי המבטא הצרפתי! יש לי מאפיה קונדיטוריה (בעל צרפתי) והרמת חיים די טובה, סטרסbורג עיר יפהפיה (בירת אירופה) ואני מעדיפה אותה מפריז

corinna

New member
me too!

I have been living in Aix en Provence for 3 years now, a WONDERFOOL place!!

corinna

New member
זה בערך שעה ב-TGV מליון ושווה ביקור

אני עדיין גרה כאן ואשאר כאן עוד לפחות שנה וחצי בשביל הלימודים.עלי לציין שבמיוחד היום יפה וחמים כל כך!!!

akakalis

New member
Asher../images/Emo42.gif

לנו השבוע יש גם מזל - מזג אויר נפלא! אבל כולנו מצוננים... אפשר לשאול כמה זמן אתה כבר גר בmontpellier ואיך אתה מסtדר עם השפה והמנטליות?

asher27

New member
akakalis../images/Emo142.gif

עדיין לא עברתי להתגורר במונפלייה באופן קבוע בגלל מחויבויות של עבודה ולימודים כך שדיעה מגובשת על המנטליות אין לי באשר לשפה אני מתכוון להרשם למסגרת אוניברסיטאית כתוספת לתמיכתה של חברתי הצרפתייה שהיא קלינאית תקשורת במקצועה מניסיוני הדל הוברר לי שעם אנגלית קשה להסתדר פה או משום שהצרפתים לא רוצים או מפני שהם באמת לא יודעים מה דעתך

akakalis

New member
asher27

קשה מאוד להסתדר כאן עם אנגלית משתי הסיבות גם מכיוון שהצרפתים לא רוצים וגם הם לא יודעים! קראתי פעם מאמר שאומר שהסיבה לכך שקשה לצרפתים ללמוד שפות נוספות היא קושי השפה הצרפתית ביחס לשפות לטיניות אחרות והדיקדוק המסובך (ואולי זה סתם תרוץ!). אז אין לך ברירה אלא להתחיל לקשקש בצרפתית... כשהגעתי לכאן לא הבנתי אף מילה והיום נדבק לי קצת מבטא...

Shlomi Jerome

New member
גרים בשטרסבורג צרפת

אנחנו חדשים בצרפת, גרים בשטרסבורג מזה ארבעה חודשים.

akakalis

New member
שלום לשלומי../images/Emo151.gif

ברוך הבא... אני כבר גרה שבע שנים בסטרסבורג (דרך אגב הסיפור של הקתדרלה מאוד מעניין!) ביום ראשון תערך מסיבת פורים בסטרסבורג תוכלו לבוא עם הילדים...

akakalis

New member
שלום לשלומי../images/Emo151.gif

ברוך הבא... אני כבר גרה שבע שנים בסטרסבורג (דרך אגב הסיפור של הקתדרלה מאוד מעניין!) ביום ראשון תערך מסיבת פורים בסטרסבורג תוכלו לבוא עם הילדים...

למעלה