את מרוצה שם בצרפת? אני ביקרתי בליון כבר שלוש פעמים, וזו נראית לי עיר ממש יפה, ומאוד נעימה גם התושבים, באופן מאוד כללי כמובן, עשו רושם הרבה יותר טוב מהפריזאים איך את מתרשמת מהצרפתים? ואם יורשה לי לשאול, את עובדת שם?
בהתחלה היה קצת קשה עם המנטליות האלזסית התרגלתי, התרגלו גם אלי... אפילו נדבק לי המבטא הצרפתי! יש לי מאפיה קונדיטוריה (בעל צרפתי) והרמת חיים די טובה, סטרסbורג עיר יפהפיה (בירת אירופה) ואני מעדיפה אותה מפריז
עדיין לא עברתי להתגורר במונפלייה באופן קבוע בגלל מחויבויות של עבודה ולימודים כך שדיעה מגובשת על המנטליות אין לי באשר לשפה אני מתכוון להרשם למסגרת אוניברסיטאית כתוספת לתמיכתה של חברתי הצרפתייה שהיא קלינאית תקשורת במקצועה מניסיוני הדל הוברר לי שעם אנגלית קשה להסתדר פה או משום שהצרפתים לא רוצים או מפני שהם באמת לא יודעים מה דעתך
קשה מאוד להסתדר כאן עם אנגלית משתי הסיבות גם מכיוון שהצרפתים לא רוצים וגם הם לא יודעים! קראתי פעם מאמר שאומר שהסיבה לכך שקשה לצרפתים ללמוד שפות נוספות היא קושי השפה הצרפתית ביחס לשפות לטיניות אחרות והדיקדוק המסובך (ואולי זה סתם תרוץ!). אז אין לך ברירה אלא להתחיל לקשקש בצרפתית... כשהגעתי לכאן לא הבנתי אף מילה והיום נדבק לי קצת מבטא...