ההמלצות שלי...
יש לי ארבע המלצות- אני ממליץ בחום על הסרט "חתונת הרפאים" של טים ברטון. מדובר בסרט מצוייר, אבל אני בטוח שגם מבוגרים יאהבו אותו. מאוד מורבידי, אבל מאוד מצחיק והפסקול נחמד. מה שעוד מייחד את הסרט הוא שבניגוד לרוב הסרטים היום, שנעשים באנימציה ממוחשבת, הסרט הזה נעשה בטכניקה אחרת- יצרו בובות של הדמויות, וכאשר רתו ליצור תנועה של, למשל, הזזת יד, הם הזיזו את היד מעט, וצילמו. עוד קצת, וצילמו. כך נמשך התהליך המייגע עד שבסוף חיברו את כל התמונות ביחד. אני ממליץ במיוחד בימים האלו, הקרים יחסית, לשבת בבית מתחת לשמיכה, לשתות תה חם ולהאזין למוזיקה חורפית (למען האמת, חוץ מכמה שירים, לד זפלין הם להקת הקיץ האולטימטיבית, אז הם לא כ"כ מתאימים.). צירפתי קובץ של רשימת אלבומים ואמנים חורפיים. והמלצות על אלבומים- Talking Heads- Remain In Light הלהקה הזו פשוט מטורפת. מדובר בלהקה מגל הפאנק של סוף שנות השבעים וה-New Wave ופוסט-Pאנק של תחילת שנות השמונים. האלבום הזה הוא שילוב מטורף של מקצביים Fאנקיים, אלקטרוניקה (האלבום הופק בידי בריאן אינו) וPאנק. הבאס, כמו שנהוג בFאנק, מאוד קופצני, וככה אני אוהב באס. Sigur Rós- Takk… הלהקה הזו היא להקה איסלנדית, וזהו אלבומה האחרון מ-2005. לסגנון המזור שלהם קוראים פוסט-רוק. זהו רוק אקספרימנטאלי עם הרבה השפעות אמביינטיות. האלבום מכיל הרבה כלי מיתר, המון קלידים, כמה כלי נשיפה, ואת כולם מלווים הגיטרה והתופים. אני חושב שזה נועז מצידם לשיר בשפת האם שלהם, איסלנדית (מן הסתם), בניגוד ללהקות אירופאיות שמעדיפות לשיר באנגלית כדי למשוך קהל רחב יותר.