../images/Emo104.gif

אני חוזרת עכשיו מחגיגת בוקר בבית הספר של ילדי. קראו לזה "בוקר ישראלי" במסגרת נושא שמלווה את השנה שנקרא "גאה להיות ישראלי". מה אני אגיד לכם, לא האמנתי אבל התרגשתי. לא סתם לא השתתפתי בדיון ההוא שהיה כאן על איפה לחיות, אני מרירה מדי. בשנים האחרונות אני צוברת כעס,אכזבה,ויאוש שרק הולכים וגדלים על המקום הזה שבו נולדתי,גדלתי,חלמתי, תרמתי, השתקעתי, ונותרתי מלאת תסכול. הקיום היומיומי כאן כמעט בלתי אפשרי במצב הנוכחי. ואת כל זה אני מרשה לעצמי לומר אפילו מתוך מקום של יש עבודה. התחושה שלי כאן היום היא שכמה שאני לא אתאמץ,ואני לא מתביישת לספר שאני באמת מתאמצת ללא הרף, אני אמשיך ליסוע על שרשרת הפריילוף שלי בלי להצליח לראות איך זה לא רק עבור קיום הרגע,איך העתיד שלי כאן לוט בערפל עבה. התחושה שלי כאן עכשיו היא של מלחמה שאין בה יכולת לנצח. אבל, אני כאן, וכאן כנראה אשאר ולו רק בגלל הקושי הקונסטלציוני של הוצאת ילדי מהארץ הזו לארץ אחרת. ולכן הופתעתי היום, הפתעתי את עצמי. המקום הזה ששורשי טמונים בו עמוק, היה וכנראה עדיין עבורי, מקום שיכל להיות בו טוב, התחושה הזו של הישראליות שניסו כל כך הרבה טובים וחכמים ממני להכניס למילים, עדיין מפעמת. היא אמנם קבורה לה כנראה תחת די הרבה שכבות של כעס, אכזבה, קושי, ובעיקר יאוש, אבל הזיק הקטן שבפנים עוד לא כבה. לו רק היה יכל מאן דהוא להבטיח, שבבוא היום נתחיל כאן מחדש ושהתחושות האלו יוכלו לחזור לפעם במרכז החזה- "גאה להיות ישראלי".

noa128

New member
בהשראת עלמה - משחק לשבת

מה ישראלי בעיניי? (חוק אחד - רק דברים טובים) הולכת לחשוב על זה - תתחילו..
(ושבת שלום, כמובן) נועה.

../images/Emo104.gifישראלי בעיני

זה שכולנו אחים יהודים שלא מזמן לא היתה להם מדינה ולא היה קרקע לרגלהם. אין כמו המדינה שלנו והיא כל כך צעירה שעלינו עדיין להניק אותה ולשמור עליה כעל בהבת עיננו. אם אין לנו את אדמתנו לאן אנחנו מגיעים?

datnyc

New member
נס קפה

בחיי, אני חושב שאנחנו היחידים בעולם ששותים קפה עם חלב ועדיף שיהיה פושר.

noa128

New member
רק בישראל

לקחת את העיתון השני מהערימה
נהגים מהבהבים מולך לסמן שיש ניידת בהמשך הדרך.
דגלים על המכוניות ביום העצמאות
מכוניות עמוסות סטיקרים עם אמירה (נ נח נחמ נחמן) חמסה

י יעל י

New member
שכולם מכירים את כולם

ותוך שתי דקות של היכרות כבר מוצאים מישהו משותף שמכירים. יעל

פּרפרית

New member
יודעת על מה את מדברת, עלמה

ולא נעים לי לקלקל את החגיגה, כי כל מה שישראלי בעיניי לא תקף היום; * תנועות הנוער. (פסה...) * עש לילה בחולות. (יש שכונות היום במקום חולות וגם אין תנועות נוער ממש) * משחקי רחוב- קלאס, שבע מקלות וכו...(מי בכלל יוצא לרחוב לשחק?) * טיולי שי-שבת בטרמפים עם תרמיל על הגב לכל מיני מקומות שכוחי אל בארץ. (חחח...אפילו עם שמירה מכופלת אני פוחדת לתת להם לצאת) ויש עוד, רק שזה מה שעלה לי עכשיו...

1הופ

New member
נועה ביקשה רק דברים טובים

פרפרית, בטוח יש לך כמה. הרי ממש בחרת לחיות פה. אז הנה מה שעולה לי: * ים (למרות שהיום הוא מלא חרא) * שמש (חוץ מכאשר היא בלתי נסבלת) * זרים שהופכים חברים שלך ברגע (חוץ מאלה שהייתי מעדיפה שיישארו זרים) * כשאין אוכל במקרר תמיד יש על מי לנחות לארוחת ערב * ספרים בעברית * ו...על קרמבו דיברו פה לאחרונה? אז לא הכל נורא פה

דברים טובים? בבקשה

טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות "איפה היית בצבא?" דמעות בעיניים ביום הזכרון- לרגע כולם חברים ,מאוחדים בכאב עצום תוכניות בטלוויזיה שאף אחד "לא צופה בהן" וכולם מצטטים מהן פנינים. חברים טובים באמת ים בחורף שמש בחורף נשים הכי יפות בעולם. שוקולד השחר העולה שוקולד פרה במבה קוטג' ו..אני מחפשת עוד ולא ממש מוצאת. פעם הייתי מוסיפה תמימות ולהט וניצוצות בעיניים וחברים טובים באמת ועזרה לזולת. היום אני לא מצליחה כל כך לראות את זה. אולי החוכמה היא לא להתרפק על האין אלא על היש. אבל לא ממש חשוב איפה אדם חי לטעמי. את הבית הרי, הוא מביא איתו לכל מקום בו הוא. לטעמי כמובן.

פּרפרית

New member
חה..חה...הכל בעיניי המסתכל, לא?

הדברים שמניתי הם בעיניי הכי ישראליים שאפשר (ד"א שכחתי אבטיח בחוף הים כזה עם גרעינים שחורים...), יהיו כאלה שיאמרו מה טוב שאינם.... לגבי המשפט, "הרי משש בחרת לחיות כאן" זה ויכוח לעץ אחר- כמה בחירה יש למי שנולד כאן?

hrabba

New member
יש פרפרית ועוד יש זכות בחירה

אבל... כאחת שחייתה כמה שנים טובות פה, אני חושבת שבשום מקום לא הרגשתי בבית כמו פה, אני ? לא יודעת יש אחרים שהצליחו ולשאלתך נועה - הכי ישראלי בעיני זה לקטר וכיף שיש לנו איפה
)

ש פ ר ד

New member
3 5 ו6 כאילו יצא ממקלדתי..

"תרשום" "יהיה טוב" "כמה משלמים לך" "סססאמק" "אחי"

למעלה