שתי שאלות:

../images/Emo104.gif שתי שאלות:

1. האם מכיון שקורס פאראמדיקים צבאי נעשה בקד"צ וע"י מד"א יש אפשרות לבוגרי הקורס לשרת באזרחי? (אולי כדאי לציין שיש השתלמות במד"א ובבתי חולים ושאחרי הטירונות יש השלמה צבאית). 2. כללית ברפואה (ובפרט ברפואת חירום) לומדים איך סופרים תאי דם ועוד כל מיני דברים כאלה (ולא רק את המשמעות שלהם)? תודה

amitp

New member
שתי תשובות..

1. לא ידוע לי על אפשרות של בוגרי קד"צ פאראמדיקים צבאי להחליף את שירותם הצבאי באזרחי. הקורס נערך על ידי הצבא על מנת שהם ישרתו כפאראמדיקים צבאיים... מה שכן, לאחר שחרורם אין כל מניעה שהם לא יעבדו כפאראמדיקים אזרחיים לכל דבר. 2. לא כל כך הבנתי את השאלה... בעקרון, כן, אנחנו סופרים תאים מדי פעם (1,2,3...
) - אפילו יותר מדי (היסטולוגיה) - לומדים להבחין בתאים במיקרוסקופ, לזהות אותם ואת המבנים שאותם הם יוצרים. האם לזה התכוונת או לטכניקות ספירה ממוחשבות, כגון מכשירי ספירת הדם המעבדתיים?

orend123

New member
אני מכיר אחד

דוקא אני מכיר פאראמדיק קד"צניק אחד שהתנדב בתור מתנדב נוער, לאחר הקד"צ הוא נפצע וירד לו משמעותית הפרופיל אז הוא משרת במד"א באזרחי... כל כמה שבועות מחליף תחנה.

../images/Emo104.gif תודה ../images/Emo13.gif

כנראה שלא כיוונת לענות כך על הראשון אבל ענית בדיוק למה ששאלתי
בשאלה השניה התכוונתי ממש למעבדה רפואית, אני שואלת זאת מתוך הנחה שרופא, למשל, עושה את עבודתו בנפרד וכך גם זה שעובד במעבדה הרפואית אבל בכל זאת- הרופא יכול לעשות את הבדיקה המעבדתית של הספירת דם או כל דבר מעבדתי אחר (ולא רק להתייחס לתוצאות שהוא מקבל מהמעבדה)?

למעלה