רוח צה"ל

Deathatred

New member
../images/Emo104.gif רוח צה"ל ../images/Emo104.gif

לכל אלה שטוענים שצה"ל הוא צבא טרוריסט (רופי וסתיו "די לכיבוש" למשל), אנא קראו את המסמך הבא: "תורת הלחימה של צה"ל". עכשיו תגידו לי, אלו העקרונות של ארגון טרור?

yyzz

New member
הלינק לא עובד לי...

יובל, שכבר מתוסכל מהמחשב שלו...

Deathatred

New member
אצלי הוא דווקא עובד

נסה להכניס את הכתובת ידנית ואם זה לא עוזר אז המסמך נמצא באתר של צה"ל http://www.idf.il תחת המדור "תורת לחימה".

שגיאה בסיסית

כל העקרונות הנהדרים וההומניסטיים המוזכרים באתר של צה"ל כשמם כן הם - עקרונות. תיאוריה. מה שקובע הוא לא "כיצד אנחנו אמורים/מתיימרים לנהוג" אלא "כיצד אנחנו נוהגים בפועל"! אינני מצדיק את הטענה שצה"ל הוא ארגון טרור - זוהי טענה טיפשית הנובעת מבורות ותו לא, אך המובאות לשלילת טענה זו צריכות להימצא בעדויות לעזרה הומניטרית שהעניק צה"ל, הפרכת שמועות על התנהגות אלימה בלתי-מוצדקת של החיילים או כל הוכחה אחרת שמתאפיינת בהתנהגות בפועל ולא בשאיפה. נימוק הגיוני נוספת: גם במידה שצה"ל מבצע בשטחים פעולות טרור (ואני מקווה, מאמין ובטוח שלא), הוא לא מכתיב המדיניות אלא המבצע, ועל כן יש להאשים את ממשלת שרון בטרוריזם ולא את הצבא.

Deathatred

New member
זו לא אמורה להיות הוכחה מדויקת ומדע

ומדעית. אלא פשוט הוכחה אינטואטיבית יותר. לאף צבא אחר בעולם אין עקרונות מוסר כל כך הומניים ונאורים כמו שיש לצה"ל. לא תמצא רוח כזו באף ארגון טרור - שם אין טוהר הנשק ואין שום עקרונות מוסר. כל החיילים מחונכים לנהוג לפי העקרונות האלה והרוב מפנימים את קודי ההתנהגות שצה"ל דורש מהם (ומפורטים ב"רוח צה"ל"). רוח צה"ל מראה שצה"ל שואף להיות כמה שיותר הומני ונאור ולכן אי-אפשר להאשים אותו שהוא בכוונה עושה טרור כנגד אוכ´ אזרחית ושזו המהות שלו (האשמה שקובעת שצה"ל ארגון טרור). אם צה"ל היה באמת ארגון טרור - האם הוא היה מחבר קוד מוסרי הומני, נאור ומגביל כל כך?

למעלה