אני מסכימה איתך לגבי הגטאות...
אבל יש מספר הבדלים. הסיבה למה הרוסים נשארו מלוכדים כל כך היא החברה מסביבם... אפשר לומר שאני גדלתי במין אוטופיה עד גיל 8-7 ככה... גדלתי בשכונה נהדרת, שאף פעם בחיים לא אמרולי מילה רעה לגבי היותי עולה חדשה. אחי לעומת זאת (הוא הלך לבית ספר בשכונה אחרת), ספג יחס מזעזע לפעמים מחבריו לכיתה, רק בגלל שהוא רוסי. לעומת החיים הורודים שהיו לי בתור ילדה, אני מכירה המוני ילדים רוסים שקיבלו יחס משפיל ומכוער, בגלל שהם לא היו ישראלים, ובגלל שהם לא ידעו עברית בצורה מושלמת... ואתה חייב להבין, שאם יש הרבה נפגעים לאותו המצב, אז הם ימצאו אחד את השני, וילמדו להגן על עצמם... ואחת הדרכים להגן על עצמם זה להישאר בקבוצות סגורות ומלוכדות. ואז כשיש עולה חדשה שמגיעה היא רואה קבוצה של רוסים, וקל לה יותר להצטרף אליהם מלנסות לשכנע ישראלים שהיא שווה משהו. כשגדלתי קצת, והתחלתי לשמוע דברים כמו "הרוסים גונבים לנו את העבודות" או "רוסים קונים את התעודות שלהם", אז נעלבתי, כי אמא ואבא שלי (הרופאים) עבדו בכל עבודה שהם יכלו למצא, כמו נקיון של חדרי מדרגות, ושמירה על סבתות. וזה עיצבן אותי, כי כל ישראלי יכול לנקות קקי, אבל בחרו שלא, ובמקום זאת האשימו את ההורים שלי (כי זה תמיד אישי) בלקיחת העבודה שלהם... ולגבי התעודות פשוט התעצבנתי, כי בתור בת למשפחה של אנשים מלומדים מאד (רופאים, כמיקאית, פרופסור) זה פשוט מרגיז לשמוע שהתעודות שלהם לא אמיתיות. קאט