חג שמח! (-:

I3lackM

New member
אני יושב מחוץ ל-

STUDENT UNION ויש פה להקה של יהודים ומנגל מסביב וממש כיף. אה, ואני כותב את ההודעה הזאת כשמחוברים שני בלונים לאצבע שמאל שלי: אחד כחול, אחד לבן. יום עצמאות שמח!

kit k@t

New member
אני ממש לא רוצה להתחיל ריב

אבל יש לי שאלה. אני גדלתי בארץ, בתור רוסיה פחות או יותר... כל שנה היינו חוגגים את ראש השנה האזרחית, וכל שנה היינו מקבלים מטר של ביקורות מכל מי שהחליט שהחיים שלנו הם עניינו. ואני ממש לא גדלתי בגטו רוסי. היו לי כמה חברות רוסיות, אבל הרבה יותר חברים ישראלים... לא הייתי אחת מאלו שלא דיברו עם אף אחד שהוא לא רוסי. ועכשיו לשאלה שלי: למה אני בתור ילדה ומתבגרת הייתי סופגת שלל ביקורות בגלל שרציתי לחגוג את החגים שגדלתי עליהם, אבל זה לחלוטין הגיוני לך לחגוג חגים ישראלים בארה"ב. מה ההבדל? קאט

אין הבדל

למען האמת, גם אני בארץ חגגתי את הסילבסטר, וגם את חג המולד (מסורת של אימא). בכל מקרה, אנלוגיה יפה. אני חושב שהבעיה רצינית יותר כשקבוצות שלמות מסרבות להתערב בחברה (ואני לא מדבר על להמשיך לחגוג את החגים הקודמים, אלא על אנשים שאחרי שנים רבות בארץ לא למדו את השפה ולא מתערים בשום אופן אחר בתרבות). הבעיה הזאת היא קיימת, במידה כזאת או אחרת, גם בארה"ב, גם באנגליה (ע"ע "גטואים מוסלמים") וגם בארץ, עם "הגטואים הרוסיים" שהזכרת. כשמצב כזה נוצר בחברה (כלומר, גטואים מרצון) זה מעיד על משהו בעייתי בחברה הכללית, כמו גם בחברה המסתגרת (ברור שהאיזונים בין השניים שונים ממדינה למדינה וממקרה למקרה - אין דין היהודים ברוסיה הצארית כמו כדין המוסלמים בבריטניה של ימינו). נתי

kit k@t

New member
אני מסכימה איתך לגבי הגטאות...

אבל יש מספר הבדלים. הסיבה למה הרוסים נשארו מלוכדים כל כך היא החברה מסביבם... אפשר לומר שאני גדלתי במין אוטופיה עד גיל 8-7 ככה... גדלתי בשכונה נהדרת, שאף פעם בחיים לא אמרולי מילה רעה לגבי היותי עולה חדשה. אחי לעומת זאת (הוא הלך לבית ספר בשכונה אחרת), ספג יחס מזעזע לפעמים מחבריו לכיתה, רק בגלל שהוא רוסי. לעומת החיים הורודים שהיו לי בתור ילדה, אני מכירה המוני ילדים רוסים שקיבלו יחס משפיל ומכוער, בגלל שהם לא היו ישראלים, ובגלל שהם לא ידעו עברית בצורה מושלמת... ואתה חייב להבין, שאם יש הרבה נפגעים לאותו המצב, אז הם ימצאו אחד את השני, וילמדו להגן על עצמם... ואחת הדרכים להגן על עצמם זה להישאר בקבוצות סגורות ומלוכדות. ואז כשיש עולה חדשה שמגיעה היא רואה קבוצה של רוסים, וקל לה יותר להצטרף אליהם מלנסות לשכנע ישראלים שהיא שווה משהו. כשגדלתי קצת, והתחלתי לשמוע דברים כמו "הרוסים גונבים לנו את העבודות" או "רוסים קונים את התעודות שלהם", אז נעלבתי, כי אמא ואבא שלי (הרופאים) עבדו בכל עבודה שהם יכלו למצא, כמו נקיון של חדרי מדרגות, ושמירה על סבתות. וזה עיצבן אותי, כי כל ישראלי יכול לנקות קקי, אבל בחרו שלא, ובמקום זאת האשימו את ההורים שלי (כי זה תמיד אישי) בלקיחת העבודה שלהם... ולגבי התעודות פשוט התעצבנתי, כי בתור בת למשפחה של אנשים מלומדים מאד (רופאים, כמיקאית, פרופסור) זה פשוט מרגיז לשמוע שהתעודות שלהם לא אמיתיות. קאט

I3lackM

New member
לא הבנתי...

אנשים שפטו אותך על זה שאת חוגגת חגים אחרים? בחיים לא שמעתי על משהו כזה בארץ

kit k@t

New member
אתה צוחק?!

כמה פעמים שמעתי בחיי שסילבסטר רצח יהודים? נתעלם מהעובדה שבחיים שלי לא חגגתי את הסילבסטר, אלא חגגתי את ראש השנה האזרחית... וסילבסטר פשוט לא קיים בתור חג ברוב המדינות... אבל בארץ זה סילבסטר, לך תבין. בבית הספר היו קובעים מבחן שאי אפשר לעשות לו מועד ב' דווקא ב1.1. ובעבודה של אמא שלי האחות הראשית מתוך פרינציפ לא הייתי נותנת לה חופש בימים האלו, כי זה לא חג יהודי. לפעמים ממש נדמה לי שאתה חי בבועה... קאט

I3lackM

New member
נו בסדר,

למה בקולג' שלי יש היום חופש כי זה יום העצמאות של ישראל? הממשלה אחראית רק לחגים שלה, זה שהאחות הראשית לא נתנה לה חופשה ביום הזה זה משהו לא קשור לגמרי, מי אמר שיש לה רשות בכלל לתת לה חופשות בתאריכים כאלה. אם באמת הייתה לה רשות ולא היה צריך אחות מסוימת והיא נתנה את החופש למישהי אחרת במקום לאמא שלך, אז זה באמת לא בסדר. בקשר לסיליבסטר, את צודקת. זה באמת דפוק שככה אנשים מתייחסים לזה וכל שנה מחדש עוברים כלכך הרבה מכתבי שרשרת מפגרים ש"חושפים" מה שסיליבסטר עשה לאנשים, סתם קקי. בדר"כ אנשים שמנסים להסית אחרים בקשר לסיליבסטר הם ערסים מבת ים או משהו. אני גדלתי בראש העין בשכונות החדשות, אבל הבית ספר היה משותף - כלומר הרבה אשכנזים והרבה תימנים, ובאמת שהסתדרנו מצוין. מצטער שנפלת על אנשים שהם חראות, יש הרבה כאלה בארץ ואני בהחלט מבין את הנקודה שלך, אבל חבל להכליל.

kit k@t

New member
אמממ

קודם כל, בכל מקום עבודה עם משמרות יש נהלים ברורים לגבי איך לבקש ימי חופש (מי שעובד גם יודע את זה מצוין) והיא לא נתנה לאמא שלי חופש פשוט בגלל שהיא ידעה שהיא תחגוג את השנה החדשה.. סתם כדי לעשות דווקא. אני לחלוטין לא מכלילה, אבל בארץ אף פעם לא אהבו את זה שהרוסים חגגו את החגים שלהם. עכשיו זה שונה, כי יש כל כך הרבה רוסים, וכי הם מרימים את הקול שלהם ואומרים שלא ממש בא להם שיגידו להם מה לעשות... אני אישית לא נפלתי על אנשים חארות, וכבר כתבתי את זה, אני נפלתי (רוב הזמן) על אנשים ממש בסדר. אבל יש הרבה מאד אנשים שסבלו קשות מאיך שישראלים התנהגו אליהם... שאתה תגיד שלא עשו לרוסים בעיות בחגגיגת החגים זה פשוט לשים את הראש בחול.. הביקורת עדיין שם. וזה מה שאני תוהה לגביו... איך זה בסדר שאתה חוגג חגים ישראלים בארה"ב, אבל זה לא היה בסדר שאני אחגוג את השנה החדשה בארץ... קאט

I3lackM

New member
נו אבל זו ממש לא השוואה

אני גר בפאקינג קווינס בניו יורק סיטי, כל בן אדם שלישי פה הוא יודן.

MissCunningham

New member
תגידי לי, קאט, את עושה צחוק?

את שמה לב אל מי את מדברת? כאילו, באמת, אם את כבר מחליטה לפתוח כזה דיון, שימי לב למי את מפנה את השאלות שלך. לבחור שבא מראש העין 'מהשכונות החדשות' שבהם היו גם תימנים (אבוי) וגם אשכנזים וכולם חיו בהרמוניה. לבחור שטוען שאין לי עקרונות כי אני מתבוללת עם גויים ו'מתפשרת' (הרי זה ידוע שהעם היהודי הוא כל כך נעלה ורק בזה שאנחנו בכלל מדברים עם גויים אנחנו 'מתפשרים' ומרשים לעצמנו להסתכל מטה. צ' צ' צ'). נו באמת... היטלר 2007 כאן.

MissCunningham

New member
שום מרמור,

פשוט 'למה להעמיד פנים שאתה משהו שאתה לא?' על גבי הפורום כולך פוליטיקלי קורקט, אבל אחד על אחד אתה אומר את מה שאתה באמת חושב. אין אצלי מקום לצביעות, יקירי.

I3lackM

New member
אבל גם פה אני אומר מה שאני באמת חושב...

ראי כמה שרשורים למטה :)

בקשר לרוסים

הרוסים זה העם הכי לא מלוד בעולם תאמיני לי,הרוסים זה העם היחיד שמחפשים לגור רחקו מרוסים אחרים. ובכלל זה העם שיש הכי הרבה שנאה ביניהם בניגוד לכל הצפון אפריקאים שהם כול םגוש אחד נגד כל האחרים .

למעלה