היי, אני חדשה

../images/Emo104.gif היי, אני חדשה

ואני בהחלט אוהבת את הרעיון של הפורום... אז מי אני? אני בת 17 וחצי, בהגדרה חילונית-דתית אני דתיה- כיפה סרוגה אבל אני מנסה לחיות את הדת לפי מה שאני חושבת שהיא, לפי מה שאני חושבת שאני, בתור דתיה, אמורה לייצג. אז שלום לכולם!

מתנדב

New member
ברוכה הבאה לפורום.....

ושאלה לי אלייך איך את מייצגת את הדת?, ומה השקפת עולמך?...

../images/Emo104.gif בעיקר מלימוד.

אני לא מקבלת כל דבר כמובן מאליו- אני מבררת את הסיבה! אם אני מבינה שזה לא מספיק מצדיק אז אני לא מקפידה על כך אבל אם זה מצדיק אז אני מקיימת בלב שלם. יש כמה דוגמאות אבל אני לחוצה בזמן, אני ארחיב בהזדמנות.

lala897

New member
אני חושבת שזאת דרך מאד מוטעית!

לא צריך לקבל את התורה כמובן מאליו אבל ברגע שביררת והגעת למסקנה שהתורה היא דברי אלוקים. זאת אומרת אלוקית איך את יכולה לבחון אם לעינייך זה נראה הגיוני מה שה' מצווה אותך?

SupermanZW

Well-known member
זו הדרך הכי נכונה

אם עושים ולא מבינים אז לא עושים טוב. אם מבינים ולא עושים אז אין סיבה להבין. אם מבינים ועושים אז מקיימים את המטרה. אם לא מבינים ולא עושים זו בורות.

lala897

New member
../images/Emo6.gifאתה יודע מה, אתה צודק מאה אחוז.

ועדיין הדרך שלה מוטעית. כי לדעתי היא נכנסת בקטיגוריה של "עושים ולא מבינים אז לא עושים טוב" או " אם לא מבינים ולא עושים זו בורות".

SupermanZW

Well-known member
דתיה עם כיפה סרוגה?

לא ידעתי שבנות חובשות כיפה, אבל אם את אומרת...

masorti

New member
בטח שיש תורה אחרת...

בתורה של הסרוגים נאמר שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו, ושמצווה גדולה לשרת בצבא. בתורה של החרדים (= שלכם??) נאמר שמדינת ישראל מרחיקה את הגאולה, ושיש להימנע מלשרת בצבאה עד כמה שניתן (ולכל הפחות אין להזדרז לקיים מרצונך מצוות שירות בצבא).

tamarhp

New member
זה לא נכון

הקטע הבא נכתב ע"י חרדי: ------ קודם כל, צריך לחלק בין ארץ ישראל למדינת ישראל: אף אחד מהיהודים (הדתיים והחרדים) לא חולק על כך שא"י היא מקום מקודש, ומקום שהקב"ה ייעד לעמו ישראל. הבעיה מתחילה כשהעם היהודי נשלט ע"י אנשים שאינם הולכים לפי דרך היהדות, לא משנה אם הם ערבים, בריטים, או יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות. דבר כזה יוצר מצב שאנשים עולים לארץ ישראל בשביל לגור בארץ הקודש, שיש להם בה זכות קדמונים, ומקבלים מקום שלא תמיד מתאים להם, לפי השקפתם. עצם האווירה החילונית ששוררת בארץ, משפיעה, גם אם לא רוצים, על כולם. בעצם, לחרדים אין עניין במדינת ישראל, אלא בארץ הקודש. עכשיו, הסיבות העיקריות לאי-שירות בצבא מצד החרדים הן: * כמו שכבר הוזכר, גם לפי ההלכה צריך צבא, אבל לכל דבר, וגם לצבא, יש הלכות, דינים, גדרות וסייגים, שכתובים בגמרא וברמב"ם - מי אמור לשרת, במה, מתי, איך, כמה ולמה. המדינה ושירות הביטחון לא כל כך הולכים לפי הדינים... * כשכל העם הולכים לצבא, מה יקרה עם ההגנה העיקרית - התורה? צריך חיזוק ללימוד התורה! לא אמורים לזלזל בצד המעשי, אבל כשהנ"ל ישנו בין כה וכה, צריך לדאוג לעיקר! * הדרדרות רוחנית. בנים-בנות, כשרות, תפילה ומה לא? אמנם, בהסדר המצב הרבה יותר טוב, אבל עדיין, ישנם כאלה שמקפידים על כשרות בהקפדה גבוהה, והצבא לא מתאים את עצמו לכך. -------- אז אשמח אם לא תכתבו שטויות. תודה.

גוססי

New member
מעניין

"לחרדים אין עניין במדינת ישראל" מה שמסביר מדוע הם נמנעים לקחת חלק בכל מוסד רשמי של המדינה כגון הכנסת, הממשלה, מועצות דתיות, רשויות מקומיות וכו'.

blablash

New member
במדינה אין להם עניין...

ב"ה ובכסף של המדינה, כן יש להם עניין?

ואני אומר לכם

בתור דתי ששניהם טועים ולשניהם יש תורה אחת, רק יש להם בכמה עשרות שנים אחרונות רבנים אחרים שמזבלים להם ת'מוח בכל מיני שטויות, כמו: שמצווה לעבור על החוק של המדינה מהצד החרדי או שמותר לדלג על ההלכות אם לא בא לי-מהצד הסרוגים. כמובן לא אומרים בצורה כזאת בוטה אלא מסבירים בחלקלקות.... "תורה אחת היא לכם ולגר הגר בתוככם"- ומה שיגידו לכם לגבי חרדים וסרוגים זה כבר זיבולי מוח...

למעלה