חידון

yaakii

New member
../images/Emo103.gifחידון../images/Emo158.gif

הראשון שעונה על שאלה זו או אחרת-זוכה ב-5 נקודות עליה: 1. כמה בנים נולדו לדוד בירושלים? 2. הספר בתנ"ך בו הכי הרבה פירות-באופן יחסי לאורכו? 3. 3 חיות המהוות שמות לאישים בתנ"ך. (עדיף גם להגיד מה היה תפקיד אותו האיש...) 4. לפחות 4 אנשים שכעסו על משעה בניהם/בנם. 5. כמה ילדים היו לאברהם אבינו? 6. שלושה אנשים שפעלו לרעת העיר שלהם (-אחד/ת ברצון, שניים/שתיים באונס). 7. שמע משל שחיזק אותו במלחמה. מי? 8. מי הרג מישהו אחר כדי להציל את עירו? 9. 2 בנות שפגעו ב2 בנים (שני סיפורים שונים)? 10. מי עשתה מצווה והצילה את בעלה? בהצלחה!

פדיחות...

אני לא יודעת כמעט כלום.... 3. חולדה הנביאה, חמור (אבי שכם), ו... 9. יעל שהרגה את סיסרא, והאישה שהרגה את אבימלך (או כמעט הרגה אותו) 10. ציפורה שעשתה ברית מילה לבנה

yaakii

New member
זה בסדר../images/Emo8.gif

-אלו באמת שאלות די קשות... |כןי|פה על מה שענית..! טוב אז כרגע נניח שיש לך 13 נקודות ושליש.. ומעכשיו שאלות 3, 9, 10 לא מזכות בנקודות...

לינקי

New member
גם אני לא יודע הרבה תשובות אבל...

2. הספר בתנ"ך בו הכי הרבה פירות-באופן יחסי לאורכו - אני ממש לא בטוח בזה אבל יכול להיות שזה שיר השירים?? 4. לפחות 4 אנשים שכעסו על מעשה בניהם/בנם - א. נח לאחר מה שחם בנו עשה לו באוהל (לא ברור מה, כנראה אונס או שחם סתם ראה את הערווה של אביו ולא ניסה להמנע מזאת). כמובן שנח כעס על חם אבל הוא קילל דווקא את בנו בגלל שחם קיבל ברכה מה' לאחר המבול אז לנח לא היה את הכח לקלל אותו. חוץ מזה לא עולים לי עוד מקרים כאלו לראש.. למרות שאני די בטוח שדוד כעס על אחד או יותר מהבנים שלו בגלל לא הרציחות בינהם (אחד מהעונשים שדוד קבל על "פרשה בת שבע" - שבמשפחה שלו יהיו הרבה מקרי רצח בין בני המשפחה). 5. כמה ילדים היו לאברהם אבינו - היו לו 2 בנים - ישמעל ויצחק דרך אגב זו התגובה הראשונה שלי בפורום, מקווה לראות אותו צומח וגדל :)

yaakii

New member
יפה-יפה..

2. נכון מאד
גם אני לא יכול לחתום על זה ב-100% אבל אני כמעט משוכנע שזה כך.. 4. אם כבר התחלת-אז אשלים את השאלה כיוון שהיא כבר לא תזכה בנקודות... תשובה מלאה: א. נח-עכשיו הסבת את תשומת ליבי לכך שלא דייקתי... יפה.. ב. ירובעל-אביו של גדעון שכעס עליו על שניתץ את הע"ז של עירו.. ג. שאול שכעס על יונתן שהגן על דוד ד.יעקב שכעס על שמעון ולוי.. (שכם..) 5. לא נכון.. שמחים על הצטרפותך~!
מצטרף לתקווה

לינקי

New member
שאלה 5 לא נכונה?? ../images/Emo3.gif

מוזר.. לא השארת לי ברירה אלא לפתוח את התנ"ך ו"לרמות" חח

yaakii

New member
ומצב החידון..

אז יש לך 6 נקודות ורבע ועכשיו השאלות הבאות לא מזכות על נקודות: 2,3,4,9,10

רוני13

New member
חח...

כתבת את זה לפני ששלחתי את ההודעה שלי,אבל לא בדיוק ראיתי את זה-לא נורא. יום טוב

רוני13

New member
יאללה...

1)אני כמעט בטוח ש13 2)באמת שאין לי מושג... 3)יש את חזיר שיש לו קשר לעלי(אאל"ט) ואת שפן שאני לא זוכר את סיפורו. 4)האדם הראשון ואלוקים-על אכילה מעץ הדעת. שאול כעס על יהונתן-בגלל הקרבה שלו לדוד 5)וואלה אני לא יודע,היחידים שאני יודע עליהם זה יצחק וישמעאל ואני יודע שהיו לו עוד ילדים.. 6)יש לי אחד שעלה לי ישר בראש וזה אבימלך. 7)שכחתי את שמו
זה עומד לי על קצה הלשון...הוא ירד למחנה ושמע על חלומו של אחד השומרים עם כיכר הלחם שהפך את המחנה. 9)הפטרת בשלח(ההפטרה שלי
),יעל הורגת את סיסרא באוהל שלה וכמובן הסיפור עם אבימלך,שאישה זרקה עליו אבן גדולה מראש המגדל שהוא ניסה לשרוף. 10)ציפורה,היא מלה את בנה והצילה את משה ממוות!

yaakii

New member
חוק זה חוק../images/Emo88.gif

אני מאמין שלא קראת את תושובת האחרים לפני שענית בעצמך אבל בכל-זאת מקבלים ניקוד רק על שאלות שלא ענו לפניך... 1. לא נכון.. 3. ענו כבר... (
ועלי?-אשמח לריענון זיכרון..
) 4. יפה..אחד נוסף..אבל ענו כבר.. 5. נכון... נו חבר'ה תשובה..? 6. וואלה! יפה..! לא חשבתי עליו..! (-מקבל על זה נקודה ושני שליש...) 7. יפה...נקבל זאת כתשובה. גדעון, כמובן.. (5 נקודות) 9. יפה אבל ענו כבר.. 10. " " " " סך-הכל נקודות: 6 ושני שליש על השאלות הבאות לא מקבלים נקודות: 2, 3, 4, 7, 9, 10

רוני13

New member
ניגשתי לתנ"ך ומצאתי...

בראשית פרק כה':"א וַיֹּסֶף אַבְרָהָם וַיִּקַּח אִשָּׁה, וּשְׁמָהּ קְטוּרָה. ב וַתֵּלֶד לוֹ, אֶת-זִמְרָן וְאֶת-יָקְשָׁן, וְאֶת-מְדָן, וְאֶת-מִדְיָן--וְאֶת-יִשְׁבָּק, וְאֶת-שׁוּחַ"* ז"א יצחק וישמעאל+6 הילדים של קטורה=8 ילדים. *הציטוט עם ניקוד נלקח מhttp://www.mechon-mamre.org/i/t/t0.htm

למעלה