הבחירות בפתח

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
../images/Emo103.gif הבחירות בפתח ../images/Emo30.gif

מה דעתכם על מה שקורה סביב הבחירות? מה יש לנו כמאמנים לומר על הבחירות? זו ההזדמנות לשתף אותנו בזוית שלכם (רק בלי סרטונים ותעמולה בבקשה, יש לנו מספיק מזה).

יודה ב

New member
הבחירות בפתח

בעבודה שלי כמאמן אני עוסק בבחירות שכל אחד מהמתאמנים עושה בחייו. אני משקף להם את העובדה שאי בחירה היא למעשה בחירה כמו כל בחירה אחרת אבל התוצאות שלה לא ממש טובות. כמו כן בתהליך האימון אני עוזר למתאמן לבחור את הטוב לו. מלמד אותו להתרגל לבחור ולהוציא לפועל את הבחירות שלו. בבחירות הכלליות אנחנו בוחרים את המנהיגים שלנו במטרה שישפיעו על המציאות שלנו. המנהיגים מצדם בוחרים לעשות מה שהם חושבים לנכון על פי אילוצים שונים. למעשה היכולת שלי להשפיע על התוצאה המתקבלת מהבחירה שלי בקלפי היא די קלושה. לעומת זאת את התוצאות המשמעותיות לחיי אני מקבל מהתוצאות של הבחירות שלי לגבי חיי,יום יום, שעה שעה.

bridges

New member
הסתכלות על הבחירות מתוך תפיסתי כמאמן ומנחה

אחד הנושאים הכי חשובים שהתחדדו לי באימון (אני הכרתי את זה קודם תאורטית מלימודי פילוסופיה) זה הנושא של פרדיגמות. פרדיגמות הם הנחות יסוד שעל פיהן אנחנו פועלים. במודל שאני פיתחתי, שנקרא "דרך שבעת הגשרים", אני אומר שהפרדיגמות נוצרו על מנת לאפשר לנו ודאות בחיים, על מנת לאפשר לנו לבצע החלטות מהירות בתנאי השרדות. אין כאן משהו טוב או רע, זוהי הדרך שבה אנחנו חיים (וכנראה שהדרך היחידה האפשרית), אולם זו הדרך שמגבילה את אפשרויות הפעולה שלנו. רק, כשמדי פעם, אנחנו מתירים לחוסר ודאות המוחלט בחיים שלנו להיות נוכח בחיינו, כשאנחנו מוכנים לחוות את חוסר הודאות אז אנחנו יכולים ליצור חלומות: מטרות ורעיונות שנמצאים מחוץ לפרדיגמות שלנו. איך זה מתקשר לבחירות הקרובות? אחד הדרכים לזהות פרדיגמות שבולמות אותנו הוא לראות את המקום שבו אנחנו מנסים להצדיק את עצמנו. המקום הזה הוא מקום של יצירת ודאות וחסימת כל אלטרנטיבה לפעולה חוץ מהאלטרנטיבה הידועה והשחוקה. זה המקום שבו אנחנו חוזרים שוב ושוב על אותן פעולות וממשיכים להצדיק אותן. זה המקום שבו אנחנו מראים כמה צדקנו בעבר וכמה דרכי פעולה אחרות לא פועלות. זה המקום שבו אנחנו מחפשים פתרונות fast food. אני מזמין, את המתלבטים וגם את הלא מתלבטים, להסתכל מי הן המפלגות שמציעות פתרונות (בכל התחומים השונים) שהן מחוץ לפרדיגמות הרגילות. וכמובן, אני מזמין כל אחד ואחת ללכת ולהצביע. זהו. אני לא רוצה להכנס עמוק יותר לעניינים פוליטיים אלא רק לאפשר לכם עוד זווית ראייה. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סיפור קטן מאירועי היום

היום התקשרו אלי מערוץ 2, לבקש טיפ למתלבטים שעוד לא החליטו לבחור. אמרתי שאני רוצה לקחת רגע לנסח משהו (הפתיעו אותי באמצע קניון הומה אדם), והתחקירנית אמרה שהיא תתקשר עוד כמה דקות. כמובן שהיא לא התקשרה... ומן הסתם קיבלה טיפ שלוף מהשרוול ממישהו אחר. סיפור שנראה לי מאוד מאפיין את חוסר הסבלנות שלנו - שלפי לי תשובה עכשיו ומיד, לא משנה אם חשבת עליה או לא, אם יש לה ערך או לא. הייתי רוצה להזמין כל אחד מאיתנו הוא לכבד את האחר - ולהקשיב בסבלנות. ולגבי הבחירות, רציתי להציע למתלבטים: קחו רגע, עצמו עיניים וחשבו על הדברים שחשובים לכם. מי באמת מכל המועמדים ראוי שיהיה בכנסת בתפקיד מוביל? מה מייצג את התוך שלכם? מי הכי אמיתי ונכון עבורכם, שכאשר אתם מדמיינים אותו בכנסת אתם מרגישים רגוע יותר, נכון יותר? מצאתם? רוצו להצביע...

למעלה