הסתכלות על הבחירות מתוך תפיסתי כמאמן ומנחה
אחד הנושאים הכי חשובים שהתחדדו לי באימון (אני הכרתי את זה קודם תאורטית מלימודי פילוסופיה) זה הנושא של פרדיגמות. פרדיגמות הם הנחות יסוד שעל פיהן אנחנו פועלים. במודל שאני פיתחתי, שנקרא "דרך שבעת הגשרים", אני אומר שהפרדיגמות נוצרו על מנת לאפשר לנו ודאות בחיים, על מנת לאפשר לנו לבצע החלטות מהירות בתנאי השרדות. אין כאן משהו טוב או רע, זוהי הדרך שבה אנחנו חיים (וכנראה שהדרך היחידה האפשרית), אולם זו הדרך שמגבילה את אפשרויות הפעולה שלנו. רק, כשמדי פעם, אנחנו מתירים לחוסר ודאות המוחלט בחיים שלנו להיות נוכח בחיינו, כשאנחנו מוכנים לחוות את חוסר הודאות אז אנחנו יכולים ליצור חלומות: מטרות ורעיונות שנמצאים מחוץ לפרדיגמות שלנו. איך זה מתקשר לבחירות הקרובות? אחד הדרכים לזהות פרדיגמות שבולמות אותנו הוא לראות את המקום שבו אנחנו מנסים להצדיק את עצמנו. המקום הזה הוא מקום של יצירת ודאות וחסימת כל אלטרנטיבה לפעולה חוץ מהאלטרנטיבה הידועה והשחוקה. זה המקום שבו אנחנו חוזרים שוב ושוב על אותן פעולות וממשיכים להצדיק אותן. זה המקום שבו אנחנו מראים כמה צדקנו בעבר וכמה דרכי פעולה אחרות לא פועלות. זה המקום שבו אנחנו מחפשים פתרונות fast food. אני מזמין, את המתלבטים וגם את הלא מתלבטים, להסתכל מי הן המפלגות שמציעות פתרונות (בכל התחומים השונים) שהן מחוץ לפרדיגמות הרגילות. וכמובן, אני מזמין כל אחד ואחת ללכת ולהצביע. זהו. אני לא רוצה להכנס עמוק יותר לעניינים פוליטיים אלא רק לאפשר לכם עוד זווית ראייה. רונן