דואל מאסטרס VS יוגי הו.

Witchcrafts

New member
../images/Emo103.gif דואל מאסטרס VS יוגי הו.

חשבתי שיהיה נחמד לדון על השוני והדימיון בין שתי הסדרות הנ"ל. בכל הודעה שנתקלתי בה נכתב שדואל מאסטר זה "חיקוי עלוב ליוגי הו". כשצפיתי בפרסומת לסדרה הזו, נוכחתי שאכן עיקרון המשחק זהה. לי לא יצא לצפות באף פרק של דואל מ' מאלו ששודרו עד כה. מי מכם צפה בתוכנית ומוכן לשתף אותנו בפרטים על הדמויות, המשחק והעלילה? ^^~ אני מקווה לצפות בפרק כלשהו בקרוב, כך שגם אני אנסה לערוך השוואות.

מצחיק שאת אומרת,בדיוק היום ראיתי

בבוקר,אבל רק כמה דקות. ניסיתי למצוא משהו מהעונות הקודמות בסדרה,אבל כל הדמויות חדשות לחלוטין,אע''פ שהדמות הראשית שמה שוגו,וזה עושה לי אסוציאציה מיידית לסרט הראשון@@ אבל לשוגו ההוא היה שיער ירוק XD והוא היה די לוזר. האמ,ממה שראיתי,זה כמו הסגנון של בייבליד וכאלה-האויב הגדול והחזק מזמין אותך והוא נלחם עם כוחות האופל ואתה עם כוחות האור[בלה..בלה..בלה] דומה לעונות הקודמות,אבל אין לו את הקסם דשל יאמי שגרם לי להתמכר פעםP:

impale

New member
העקרון לא לחלוטין זהה...

דואל מונסטרס זה מגיק לחסרי יכולת יוגיהו זה דבר שונה...

magicalgirl

New member
../images/Emo204.gif@@

לא ראיתי אף פרק,גם כי אין לי זמן לראות משו(יש לי בקושי זמן לבקר בפורום) וגם כי לפי הפרסומת זה חיקוי ליוגיאו...אבל עם מישו רואה אני אשמח לשמועה את דעתם

Reilak

New member
דומה ושונה....

שני הסדרות מבוססות על משחק קלפים, על זה אין וויכוח. אך בעוד שיוגי הו התחיל כמנגה, דואל מסטרס התחיל כמשחק קלפים שכלל אליו גם קומיקס וגם סדרת טלווזיה, כנראה טריק שיווקי. האם דואל מסרטרס היא חיקוי עלוב? לא נראה לי, אחרת היינו יכולים לומר שגם היקארו נו גו הוא חיקוי ליוגי הו. דואל מסטרס הרבה יותר מודעת לעצמה, יש שם המון בדיחות בקטעים דרמטיים, והיא עם הרבה פחות "הרשע שישמיד את העולם" שאפשר לעצור "רק בעזרת לב הקלפים, האמן בעצמך יוגי". ואם אתם שואלים מה יותר עדיף לשחק, זה תלוי, אני אישית הייתי הולך על Magic. יותר חכם, הרבה יותר עומק מבחינת החברה שמוציאה את הקלפים, והרבה פחות קלפים צפויים (חחחח תראו לי שחקן יוגי הו שיוותר על Mirror Force או על Raigaki בחבילה שלו)

impale

New member
אני

כל שחקן יעיף מירור ורייגקי! מגיק כבר כמעט שנה שלא דורש יותר מחשבה מיוגי-הו המשחק עבר BAN ועיצוב מחדש קלפים לא הוגנים כמו רייגקי מירור פורס מונסטר ריבורן אימפריאל אורדר רינג אופ דיסטרקשן כאוסים ורבים אחרים נאסרו למשחק המעצב של יוגיהו השתנה והפך לאחד שמבין מה זה קלף לא מאוזן... יותר קלפים היום מקבלים "קוסט" ליוגיהו אין מאנה פול אבל יש יד,דק קטן יותר (ולכן כאן לאבד 5 קלפים מהדק זה משמעותי),חיים,גרייו,רימוב ועוד. כבר כמעט ואין דבר כזה ששליפה הופכת את המשחק. זה ל כמו מה שהיה לפני שנה... מי שהיה לו מפלצות בעלות יותר התקפה ניצח אלא אם היריב שלף אמפרור או לאסטר....

Reilak

New member
:)

גם אם הקלפים שהזכרתי נאסרו לשימוש, זה עדיין לא משנה את העובדה שאין הפרדת רשויות, חלוקה לצבעים, שכל צבע מקבל יתרונות משלו. זה נותן הרבה פחות אפשרות תמרון באמצע הקרב, אבל זה מדרבן יותר נושא של בניית חבילות. החופש והגמישות של יוגי הו יוצרים סגנון משחק שונה מזה של מג'יק. אבל זה יוצר פחות יחודיות לחבילות. יוגי הו, כבודו במקומו מונח היות והגמישות בזמן המשחק יוצרת סגנון משחק שונה ויחודי. אך אני באמת לא יודע כמה אתה עוקב אחרי מגי'ק, אבל הסטים האחרונים מושקעים ברמות מטורפות מכל הבחינות. יש מכניקות חדשות להיתעסק כל פעם וזה רק נותן עוד אפשרויות לאסטרטגיות.

impale

New member
לא מדוייק @@"

קודם כל גם מגיק משחק ענק,שחקתי לזמן קצר... אבל עזבתי כי אין לי כסף לשחק ב2 משחקי קלפים בצורה רצינית ><" וביוגיהו אין הפרדה לצבעים אבל יש דבר דומה.... במגיק לכל מפלצת יש טייפ וקולור אז ביוגיהו יש טייפ ואטריביוט. לקסמים כאן,שלא כמו במגיק אין אטריביוט.. הם לא זקוקים לכזה היום ואין כאן מאנה פול אבל כן יש קלפים שמשפיעים רק על סוג מסויים\אטריביוט מסויים\שמכילים משהו מסויים בשם\שיש להם סטטים של ככה וככה ושאר ירקות.

impale

New member
ותגובה לעצמי:

בהוצאות של מגיק מתחילת השנה הזאת אין לי מושג. אבל גם ביוגיהו יש באנים מתחלפים שדואגים לגרום לשחקנים לשנות מקצה לקצה את סגנון המשחק.

Reilak

New member
תגובה אחרונה...

רק כדי לסגור את העסק הזה פה... הוויכוח הזה טוב (ואני מאמין שהוא נעשה כבר במספר מקומות עוד לפנינו) אבל הוא לא ממש מתאים לפורום... שוב כמו שאמרתי 2 המשחקים מביאים סגנון שונה. שאני אומר הפרדת רשויות הכוונה היא שלכל צבע יש תחומי משחק שהוא טוב בהם. לדוגמא: הצבע השחור - צבע שקיבל את הכוח הכי חזק, להרוס יצורים (לשאר הצבעים יכולים להיות קסמי הריגה, אבל זה יהיה הרבה פחות נפוץ לראות אותם ויש צבעים שאין להם בכלל) זה סוג הקסמים הכי נפוצים אצל הצבע השחור. אצל הצבע האדום תמצא הרבה קסמים שעושים נזק ליצורים ולשחקנים. אצל הצבע הלבן תמצא הרבה קסמי ריפוי ומניעת נזק. הצבע הכחול נפוץ במשיכת קלפים, ושליטה ביצורים. וכו... הכוונה בכל הדוגמא הענקים הזאת היא שלכל צבע יש מכניקת משחק משלו, יש דברים שאתה תדע לצפות להם משחקן שמשחק באותו הצבע. הדוגמא היא הרבה יותר עמוקה ממה שרשמתי היות וזה מתקשר לפילוסופית צבעים ומה ה"אני מאמין" של כל צבע, וגם מה החסרונות של אותו צבע (יש צבעים עם יצורים חלשים, יש צבעים עם יצורים בלי יכולת תעופה, ועוד המון). אלה כמכלול מאפיינים את 5 הצבעים של מגי'ק ויוצרים יחודיות מאוד עמוקה. אך הסגנון משחק של יוגי מאפשר גמישות במהלך המשחק עצמו. יש לשחקן הרבה יותר סיכוי לצאת ממצבים מפותלים, היות והחבילה לא מוגבלת לפי צבע, או לפי יחודיות מסויימת. לשחקן יכול להיות 2 קסמי הריגה, 3 קסמי ריפוי ו4 קסמים שנותנים לשחקן למשוך מהחבילה. דבר שבמגי'ק קורה רק אם מערבבים מינימום 2 צבעים.

impale

New member
האמממממממ

בקשר למה שאמרת שצבע מקבל אופי גם ביוגיהו זה ככה אדמה-מקבל כוח התקפי גבוה אש-מקבל כוח אבל רק בהקרבות דארק\לייט-חלשים עם אפקטים של הורדת יד וכדומה ווינד-קאונטר לאדמה מים גם מסמל פילד רימובל ונוספים וכן.. אני יודע על היחודיות של מאגיק. אני לא פוסל אותה.. אחלה משחק. אבל אישית קל להבין מה הייתה הבחירה האישית שלי...

magicalgirl

New member
../images/Emo204.gifנמממ

לא נראה לי שכל כך אפשר להגיד שהיקארו נו גו הוא חיקוי ליוגיאו...נכון יש דברים מקבילים בשתי הסדרות כמו: ~יאמי/סאי מלמדים את יוגי/היקארו לשחק יותר טוב ~גם ביוגיאו וגם בהיקארו נו גו הרוחות שוכנות בגוף של גיבורים ראשיים ועוד הרבה דברים דומים אבל אלה העיקריים... אבל יש עוד מלא אנימות עם אותו הגיון... דואל מאסטר יותר דומה ליוגיאו בגלל קטע של הקלפים,אפילו יש שם דמויות שדומות לדמויות מיוגיאו...

magicalgirl

New member
../images/Emo204.gif*גאה בעצמי*

ראיתי עכשיו דואל מאסטר...אין לי כל כך מה להגיד בנוגע לסדרה כי אמממ זה עדיין לדעתי דומה ליוגיאו... זה עם השיער הכחול דומה יותר מדי לבאקורה @@

טוצית

New member
אני לא ממש בטוחה:../images/Emo95.gif../images/Emo203.gif

כי ראיתי בקושי פרק... זה ממש משעמם, כיביתי באמצע -.- וגם אני שמתי לב... הסדרה הזו היא באמת חיקוי עלוב של יוגיאו, וצפיתי שיהיה פה משו... עבדתכם הנאמנה יכולה לעבוד סכנות מוות משיעמום בשביל מידע XD {מצטערת אם אני מעליבה מישהו, זה באמת באמת גרוע...} אז יש מישהו, שהוא הכי מכוער, מעפן וונאבי חוצפן בסדרה {יש לי הרגשה שמי שצייר פשוט קשקש על דף וזו הדמות הראשונה שהוא יצר -.-} קוראים לו שוגו והוא רוצה להיות מאסטר קאיג'ודו... משו כזה @.@ מתלוות אליו כמה פקאצות וכמובן, איך אפשר בלי החנון הנמוך עם המשקפיים שיש בכל סדרה... שילוב עלוב עם ציורים מכוערים בין בייבלייד ליוגיהו... עם אנימציה גרועה... ציפיתי ליותר מאנימה שמשודרת בערוץ הילדים- הם משדרים בדרך כלל את הכי פופולאריות נה? היא צופה וחצי יש לסדרה הזו *נחרת בוז* XPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP נכנסתי לתפקיד ביקורתי... אם מישו אוהב את הסדרה, גומנאסאי...

למעלה