תקשיב בנאדם
לגבי הדיון הציבורי - תראה, זה יפה מאוד שהמשפחה שלו העלתה עכשיו את הנושא לדיון הציבורי, אבל אחי - 17 שנה מאוחר מדי... המדינה הזאת הוליכה אותם שולל בנוגע לזה, והם סתמו ת'פה וישבו בשקט כמו ילדים טובים.. עד שהם ראו שלמדינה הזאת לא באמת אכפת ממה שהולך שם, ועכשיו הם נזכרים להזכיר לכולם כמה זה לא בסדר.. מאוחר מדי, פשוט מאוחר מדי. לגבי שהותו של טננבוים בלבנון - בית המשפט העליון הוציא צו איסור פירסום על נסיבת הימצאותו שם (האמת שעכשיו עירערו על זה וגם המדינה הסירה את התנגדותה לפירסום הנסיבות, אבל עוד לא קרה עם זה שומדבר), מה שאומר שהוא היה שם בנסיבות מפוקפקות מאוד - ההימור שלי הוא שזה או סמים או נשים או הימורים, אבל זאת לא הנקודה - מה שאני מנסה לומר כאן, שהמדינה הזאת מוכנה לשחרר את מי שפיקח על השבי של רון ארד ויודע הכי הרבה על כל הנושא. בלי קשר ל"תמורת מה משחררים אותו" - עצם זה שמשחררים בנאדם כזה מהכלא מוטעה בעיניי. מצידי שירקב שם עד יומו האחרון, לא שמרחמים עליו כאן יותר מדי, הוא מוחזק בכלא הצבאי הסודי של מדינת ישראל והבנתי שדיי משפילים ומענים אותו שם.. אבל שיהיה, מגיע לחלאות כמוהו. בכל מקרה, עצם העניין של שיחרור אדם כזה, שהוא פושע נתעב, וכמו שאמרת קלף המיקוח מרכזי (ובעצם היחיד) בהחזרתו של חייל שבוי של מדינת ישראל, ועוד תמורת אזרח אידיוט שלקח על עצמו סיכון מטומטם ונכנס למדינה ש-אמממ לא בדיוק מחלקת לנו סוכריות טופי בנסיבות מפוקפקות - הופך את המדינה הזאת למדינה של מטומטמים. בעיניי. וזו רק דוגמא קטנה מיני רבים של מחדלים פוליטיים/צבאיים של מדינת ישראל. אולי קצת איבדתי את הפואנטה שלי בין השורות, אבל תשתדל להבין