איפה הישוב ?

נאוהג

New member
../images/Emo101.gif../images/Emo97.gif איפה הישוב ?

אחרי שאיתרתי את הורי סבא רבא שלי ( לא מזמן) . החלטתי לחפש ב- JJ לפי האיות החדש של השם צייזלר : CZAJZLER ומצאתי איזכור לשני גברים במפקד 1781-1850. שני הגברים מאד מעניינים מפני ששמם הפרטי הוא JACOBUS ו- FERENC כשם סבא רבא ואחיו , ולכן אולי הם קרובי משפחה מאיזשהו סוג? כדי לתקוף את הטענה חיפשתי את שם הישוב בJJ ואת המרחק שלו מעיירת הולדתו של סבא רבא . ובמסמך המצורף תקבלו את התוצאה - הישוב לא ממש נמצא. לכל הפחות אף תשובה לא נראית לי במפקד כתוב במפורש שהישוב UJCSALANAS שזה CSALANAS החדשה ( כמו ניו-יורק ) מצוי במחוז ZEMPLIN . חיפוש ב- JJ לפי הישוב הזה מעלה בנוסף לשתי הרשומות הללו , באותו מפקד עוד שני צייזלר באיותים אחרים: CZEISLER JACOB וSZAJZLER SAL - שזה ממש מעניין
יש למשהו עצה איך מוצאים את המקום ?

עב

New member
מקווה שמצאתי את הפתרון

הקדמה קצרה: אני מתנדבת ב JG בפיענוח ספרי הרישום ולפעמים אנו המתנדבים עושים טעויות. כמו כן, לפעמים גם הרב שרשם לא הקפיד וגם הרישום לא היה עקבי כמו בימינו. ברשימת היישובים של מחוז ZEMPLEN משנת 1828 (לא זוכרת מאיפה הורדתי אולי מה JG אולי מ RADIX) מופיע יישוב בשם Csalanos וכפי שאת יודעת ההיגוי דומה מאוד ל Csalanas. מאוד יכול להיות ש Ujcsalanos היה מקבץ בתים סמוך ליישוב האם ואולי הם התאחדו מאז. הייתי מציעה לך לבדוק כיוון זה. אני מנסה לצרף את קובץ יישובי 1828.

עב

New member
מפה

אני מצרפת מפה - אולי היישוב הזה מתאים. הוא מופיע בנקודת המפגש של הקואורדינטות. אגב טעויות של רבנים - באחד הדפים שאני מפענחת כרגע מופיע השם "לאה" ומשום מה הרב ציין שמדובר ב... בן זכר. ויש גם תינוק מסכן שתאריך פטירתו קודם לתאריך לידתו ועוד כהנה וכהנה...

נאוהג

New member
../images/Emo51.gif על המפה והמיקום

בהמרחק בין עיר הולדתו של סבא רבא MGYASZO לבין UJCSANALOS הוא 6.1 ק"מ . זה אומר שאולי היו קשרים בין כל האנשים הללו ..... הלוואי

friend9

New member
המקום.

באתר http://www.jewishgen.org/Hungary/1812_ZemplinCensus.htm רשום השם צ'ייזלר בצורות שונות ביישוב Ujcsalanos. השם הנכון של היישוב: UJCSANALOS 2101 4808 כ-20 ק"מ ממזרח ל Miskolc.

למעלה