אוגיק1

New member
../images/Emo101.gif../images/Emo92.gif../images/Emo122.gif

לפני שתקרע משפחתינו הקטנה....! האם מישהו יודע מה משמעות השם סיסו? (ממרוקו) היינו רוצים לעברת
! את השם ולא לשנותו וההורים של בעלי לא יודעים מה משמעותו או כיצד ו"על שום מה"

א77

New member
אם אתם כוהנים?

אז אולי כדאיי להשאר עם סיסו. סיסו = 136 בגימטריא הכוהנים = 136 בגימטריא. אבל זה סתםםםם. איני יודע מה משמעות המילה סיסו. סיסו שווה בגימטריא גם ל"חזקיהו" שהיה מלך יהודה.

אוגיק1

New member
לא בכלל לא

הם פשוט נולדו לשם הזה. חייבת לעברת!!!!! מישהו יכול לעזור לי היכן עלי לחפש?????

אוגיק

New member
siso

שני ההורים של בעלי הם מרוקאים ואני מסרבת להשאר עם שם זה! היכן עלי לחפש???????

אוגיק

New member
הקפצתי../images/Emo39.gif

אני עוד לא נשואה שנה וכבר על סף גירושין. חיפשתי באתרים שונים הממולצים בפורום ולא מצאתי כלום!!! איפה עוד אפשר לחפש?

friend9

New member
סיסו

במילון לשמות משפחה בצרפת לא מצאתי סיסו, אבל מצאתי סיסי: מקור השם בצפון אפריקה, והוא נגזר מ"סיס" sis, בערבית יסמין. Porté en Afrique du Nord devrait être un dérivé de l'arabe sîs =jasmin כדאי לוודא זאת במקור נוסף. אם זה נכון, אולי תבחרי שם של פרח או של בושם. המבחר גדול.

אוגיק1

New member
תודה. זה בהחלט עוזר!

ונותן לי כיוון אבל: 1. אני לא יודעת איפה לאמת את זה 2. חדשה וחלשה בתחום: כך שאיו לי מושג איפה להמשיך לחפש

Melitz

New member
השם סיסו לפי ה- SEPHARDIM.COM, השם סיסו מופיע ב- civil records of Amsterdam אך לא הצלחתי למצוא אותו שם. בכל מקרה יש ב-Yahoo קבוצת דיון רלוונטית ומאד פעילה, הפניתי אליהם את השאלה בדבר מקור השם ומשמעותו, בואי נקווה שנקבל תשובה ממישהו - הם אוהבים לעזור. בתקווה שעזרתי קצת למנוע אולי משבר משפחתי ../images/Emo13.gif

וינונה

New member
האם קבוצת הדיון מתייחסת רק ל"ענייני

סספרים"? או גם אשכנזים? אני מחפשת את מקור שילוב השם "צמח-לאה" המופיע במשפחתי בכמה דורות (אצל נשים). ידוע לי בדרך כלל יש שילובים של שני שמות נשיים. לא נתקלתי מעולם(אבל אני בורה...
) בשילוב שמות זכר(צמח) ונקבה(לאה) אבי, שאחותו וסבתו נקראו בשם זה העלה את הסברה צמח=פרח. אז למה לא קראו להן פרח-לאה??

Melitz

New member
נראה לי שהם מתייחסים בעיקר לספרדים או כמו שהם מציגים את קבוצת הדיון: The purpose of this forum is to discuss SEPHARDIC/JEWISH GENEALOGY, GENEALOGY TOOLS, history, customs and related issues על כל פנים, מרפרוף חפוז שם נראה שהם מאד פעילים (500-600 הודעות בחודש) ואפשר בהחלט להיעזר בהם

אוגיק

New member
../images/Emo24.gifmelitz תודה

כרגע חזרתי מהעבודה אז עדיין לא הספקתי להכנס לקבוצת הדיון ולבדוק אותה אבל זה בהחלט מעודד לדעת שיש כיוון!

אוגיק

New member
לא הצלחתי...

לא מצאתי את ההודעה שלך MELITZ תוכל/י לעזור לי למצוא אותה?

Melitz

New member
גם אני לא מוצא את ההודעה אחרי ששלחתי אותה, קיבלתי תגובה אוטומטית שההודעה תופיע שם לאחר אישור מנהל הפורום, אולי מאוחר יותר. נסי גם את לשלוח הודעה בנושא.

למעלה