End Of Days

End of Days

פרק טוב מאוד לדעתי. הדמות של כיילב היא כל כך גאונית (ופילון שחקן מצויין), לדעתי דמות שחבל שמופיעה רק 4 פרקים, דמות קריפית ומצחיקה כאחד. הקטע עם כל האוכל היה משעשע, היה מצחיק שג'יילס התנפל על העוגיות, אני אוהב לראות את ג'יילס כך. היה משעשע שקנדי צרחה שהערפד קפץ אליה,ואיך לעזאזל שרדה זאתי ש4 הערפדים תקפו אותה יחד, בכל מקרה באפי כמובן באה לעזרה. אמנדה מרגישה שהן נענשות, ובאפי אמרה משהו שאמור להציק לצופה, היא אמרה שפיית' והשאר נפלו לתוך מלכודת, ואז באפי אומרת שזה יכל גם לקרות לה, הבעיה היא שרק לפני 3 פרקים היא נפלה למלכודת של כיילב וזאנדר איבד עין! הצחיק אותי שאניה שתתה מהבקבוק והפחידה את הפצועה כל פעם מחדש, אני פשוט מת על היציאות האלו. ג'יילס שיעשע אותי שהתחיל לשחק עם הסיית'. פיית' מרגישה את הסיית', ועדיין מרגישה נחותה מבאפי, אבל סוף סוף גם מבינה אותה ואיך זה להיות באפי. היה מצחיק שהיא אמרה שמזל שהיא ובאפי כוסיות עם כוחות על. השיחה בין זאנדר לבאפי הייתה מצחיקה, כל האנלוגיה לערימה בחווה וכו' הייתה משעשעת. הצחיק אותי שזאנדר אמר שאם באפי תמות אז הוא יחזיר אותה שוב כי זה מה שהוא עושה. אהבתי את השיחה בין ספייק לבאפי, הצחיק אותי שבאפי אמרה לספייק שהוא מטומטם וכו', והיה יפה שספייק אמר שהוא עשה הכל אבל מעולם לא הרגיש קרוב לאף אחד, ורק בלילה ההוא... אניה ואנדרו כל כך קורעים ביחד! היה קורע ביותר שאנדרו דיבר על הפריחה שלו וכו'. ואז אניה נותנת שוב מונולוג כל כך טוב ועמוק (בכלל, לדעתי לאניה יש שני טקסטים מהטובים והחשובים בסדרה, אחד זה ההתפרצות שלה ב"The Body" ובפרק הזה), על כמה מפגרים בני אדם, ורק למען מטרה נעלה הם ממשיכים להילחם.. אנדרו קרע אותי שאמר לה כזה בטון מתגרה שהיא אוהבת בני אדם זה היה קורע. ומלחמת כיסאות גלגלים היה עוד יותר קורע. הקטע עם השומרת היה מצחיק, קרע אותי שהיא הייתה מזועזעת מהשם "באפי", ואהבתי שבאפי צינית ומתנהגת כמו טיינג'ירית כשהיא דיברה איתה. אבל השיא בקטע הזה הוא כמובן כשכיילב פשוט שובר לה את המפרקת ואז אומר שהוא לא הבין אם אמר שהסוף קרוב או שהוא כבר כאן. סצנת המכות בין באפי לכיילב הייתה מצויינת! (אני בדרך כלל לא מתייחס לסצנות כאלו, אבל זו הייתה ממש טובה), אהבתי במיוחד את המהלך שכיילב מעיף את באפי באויר לקיר ותוך כדי נותן לה אגרוף בבטן. אבל נו אז מגיע אנג'ל, ציני ומלא בעצמו (תמיד כיף לראות את אנג'ל כך), כמובן שבאפי צריכה לחסל את כיילב לבד, ושאנג'ל אומר שהוא מתגעגע לזה ובהבעה כזו משעשעת.. וכמובן באפי חותכת את כיילב ואז הנשיקה.. והפרק מסתיים בThat" Bitch".

../images/Emo101.gifEnd Of Days../images/Emo59.gif

הנה, הגענו לזה. פרק אחד לפני הסוף. מנסים לעגל קצוות, לסגור מעגלים, בעוד שאחרים נפתחים. וכמו שקרה בכמה פרקים האחרונים- אנחנו ממשיכים בדיוק מאיפה שהסתיים הפרק הקודם. אנחנו מגיעים בדיוק להבעת האימה שעל פניה של פיית' ושנייה אח"כ- בום. ק"פ עפות לכל עבר, נפצעות, מתות, בלאגן אחד גדול. ואנחנו חוזרים לבאפי. היא מחייכת, כיילב מגיע למקום- והיא מוציאה את הגרזן מהסלע, במילותיה של באפי- I King Arthured it out of the stone. וכיילב המום. Darn. באפי לא יודעת מה היא מחזיקה, אבל היא מבינה שיש לזה כוח. I know you're backing away. ולמשהו לא קשור אך משמח- ליבי קופץ משמחה כשאני רואה את השם David Boreanaz. אכן, חזרנו ל-basics. הק"פ מתארגנות, מחלצות פצועים, מנסות לצאת ולברוח, לאן שלא יהיה. אבל מתקיפים אותם ערפדי-על והן חסרות אונים. עד שבאפי באה. מופיעה כה אצילית, עם כלי נשק נוצץ ביד ומכסחת לערפדים את הצורה. בבית הם גם חסרי אונים, הם בלי קוטלת. עד שבאפי חוזרת הביתה. היא חוזרת להנהיג עם הגרזן בידה, מבינה שהיא חייבת להיות אחראית על כולם, היא התחזקה, והיא מבינה את טעויותיה עכשיו והיא גם מבינה שהדבר שממנו נמנעה כ"כ- שבנות ימותו. הוא למעשה בלתי נמנע. People die. You lead them into battle, they're gonna die. It doesn't matter how ready you are or how smart you are. War is about death. Needless, stupid death. והיא אפילו מחליפה חיוכים עם ווילו. אניה ואנדרו עובדים כצוות, ואניה "מעודדת" את הפוטנציאלית הפצועה. They're gonna look like mortally wounded Easter baskets. "מה"? והיא ואנדרו יוצאים לבית החולים לשדוד קצת. ואנחנו רואים את באפי, שנראית חזקה מאי פעם, ובטוחה בעצמה כמו שלא הייתה פרקים שלמים. היא החליפה את בגדיה, מה שמראה שהיא התגברה על התקופה שהיא עברה. היא מרגישה חזקה יותר ולא רק שהיא הפסיקה את ההדרדרות, היא ממשיכה לעלות למעלה. היא שייכת שוב לחבורה, היא התחברה לעצמה ולרגשותיה, ושמעתי פעם שבשביל להתחבר לאנשים אחרים, צריך קודם כל להתחבר לעצמך, וזה מה שהיא עושה עכשיו. היא מדברת עם זאנדר, והוא מדמה את מצבו לפרה פצועה, וזה לא הכי הולך לו.when a cow gets old and loses an eye, or its ability to be milked, the farmer takes it and puts it in a different pasture so it won't have to... fight...with the priests. ואנחנו זוכים גם לרגע מרגש ויפהפה בין שני אלה. You're my strength, Xander. You're the reason I made it this far. I trust you with my life. וזאנדר מוסיף לסיום שאם היא תמות, הוא יחזיר אותה לחיים. That's what I do. ווילו לא בטוחה בכוח שלה, היא לא יודעת אם היא תהיה מסוגלת לעזור כשהמצב יהיה רע. והיא מרגישה רע לגבי זה, יש לה המון כוח אבל היא לא מסוגלת להשתמש בו. דון מעירה הערה על קיטי פנטסטיקו שכולנו היינו רוצים לדעת מה באמת קרה לה.. I don't leave crossbows around all willy-nilly. Not since that time with Miss Kitty Fantastico. דון מתפקעת מצחוק כשזאנדר אומר שיכולים לקרוא לו ציקלופ.. וזאנדר מרדים אותה עם כלורופורום ונוסע איתה. כיילב זועם על שהניח לבאפי ללכת ושהיא מביסה אותו, והורס חביות משובחות של מרלו. הוא מתמזג עם הראשון ונהיה חזק הרבה יותר. אבל לא לפני הקטע המשעשע שהוא אומר Let's do it והראשון בתור באפי יורד עליו. Boy, you sure know how to romance a girl. No flowers, no dinner, no tour of the rectory. Just, "OK, I'm ready. Let's do it." פיית' מתעוררת ומרגישה את כוח הגרזן. היא מוותרת על השליטה שהייתה לה על הבנות למשך זמן קצר, ומחזירה אותה לבאפי. אבל באפי לא בטוחה שהיא מוכנה לקבל אותה. הן משוחחות קצת ופיית' מספרת לה את החלק המצחיק. באפי מגלה כמה דברים שהיא לא הייתה רוצה לדעת(Principal Wood? And you? And in my..) ולא מבינה את הפואנטה. was that the funny part? פיית' מתוודה שהיא מקנאה בבאפי, והיא מרגישה כ"כ בודדה כמנהיגה של כולם. היא מבינה שזה מה שבאפי חשה כל יום. באפי אומרת שהיא אסירת תודה על חבריה, שאוהבים אותה כל כך. ולבסוף מגיעות למסקנה החשובה ביותר. Thank God we're hot chicks with superpowers. וספייק מגיע. הוא ובאפי מנהלים את אחת השיחות הנוגעות והמרגשות ביותר. מתוודים על מה הלילה הזה היה בשבילם. הוא נתן לבאפי כוח, הוא נתן לה את עצמה בחזרה. את הרגשות ואת העוצמה. לספייק, זה היה הלילה הטוב ביותר בחייו. הוא עשה הכל, היה בכל מקום, עשה עם באפי דברים שהוא לא יכול להגיד- אבל הוא לא היה קרוב לאף אחד אף פעם. היא נתנה לו את זה. All I did was.. hold you, watch you sleep. And it was the best night of my life. היא נתנה לו קרבה, הוא נתן לה כוח ואמונה בעצמה. אבל ספייק לא רוצה להמשיך את השיחה, הוא רוצה להשאיר אותה ככה. לזכור אותה ככה. בעינה של באפי נוצצת דמעה. וכמעט גם בשלי. We'll go be heroes. אניה היא האשה המושלמת בעיני אנדרו.I've often thought so. היא מדברת על חסרונות ופגמי המין האנושי ומגיעה לחלק יפהפה. When it's something that really matters, they fight. I mean, they're lame morons for fighting, but they do. They never... never quit. אנדרו אומר לה שזה היה יפה, ואומר לה שהיא אוהבת בני אדם. You loooove them, והיא תהרוג אותו אם הוא יספר למישהו. "אז.." wheelchair fight? ענקי, פשוט גאוני. באפי פוגשת את האשה הזו שנראית טוב לגילה, וזו שואלת אותה מה שמה. "באפי". No, really. באמת מוזר שכולם התרגלו לשם כזה מוזר כמו באפי. מה שמזכיר לי את ספייק ב-Something Blue. שבאפי שואלת אותו איך הוא רוצה להיקרא בהזמנות, ספייק או וויליאם the bloody כי בכל מקרה זה יישמע מוזר. Where as the name Buffy gives it that touch of classic elegance. זהו, גמרתי עם הנוסטלגיה. כל הזמן חיכיתי לראות את הידיים של כיילב סוגרות על צווארה של האשה, אבל היא המשיכה והמשיכה לדבר. מה שמזכיר לי, אוקיי אז לא גמרתי עם הנוסטלגיה, את ה-graduation שראש העיר מדבר ומדבר ובאפי המבועתת אומרת- Oh my God. He's going to do the entire speech. ככה בדיוק חשבתי. וסוף סוף כיילב מגיע ואומר משפט חזק כ"כ. I'm sorry. I didn't catch that last part on account of her neck snapping and all. Did she say the end is near... or here? דון מתעוררת במכונית, זאנדר מסביר לה קצת..Color forms...what? והיא מחשמלת את זאנדר ולוקחת את השליטה על האוטו. איך היא יודעת לנהוג? כיילב דיי מכסח את באפי, עד ש.. בום. הוא חוטף אגרוף, ואנג'ל עומד מאחוריו. או, yes. הוא מבין שזה משהו שבאפי צריכה לעשות לבד, וצופה בשעשוע מהצד. You are so gonna lose. עד שהיא מחסלת את כיילב, ואנג'ל מצפה לקבלת פנים. והם מתנשקים.. כולם ביחד- אווו.. טוב, אני הייתי ככה עד שרואים את ספייק. שזה כמובן מה שהכתובים רצו. ספייק מרגיש נבגד, אבל האמת היא שאני לא רואה שנאה בעיניו. רק שהוא מרגיש כל כך פגוע. והראשון מנסה פעם אחרונה להעביר את ספייק צד, בכך שמנצל את החלק הכי גדול שבו. את אהבתו העצומה לבאפי. That bitch. אאוצ'. מיה.

רייל

New member
את כותבת אחלה מגילות

אני פשוט אחרי כל פרק מחכה למגילה שלך את נהדרת.

aderettz

New member
התכוונתי לפני ששודר הפרק

אני ידעתי שאנג'ל יבוא והוא ובאפי יתנשקו למרות שאני שונאאאת ספויילרים זו הייתה ידיעה משמחת:)

alond

New member
מישהו חשב לאסוף את המגילות של

it must be bunnies ולשים אותם בטאגליינס או לינקים או משהו? חבל שילכו לאיבוד ככה סתם.

alond

New member
וכשאני אני אומר מישהו אני מתכוון

להייזל ו-talrv כמובן.

alond

New member
../images/Emo45.gif

אולי כדאי לתת לה הזדמנות לערוך טיפה ולתקן טיפה.

אני מסמיקה כ"כ.. ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif

האמת היא שיש לי מחברת, שבמקור היתה אמורה להיות ערבית, אבל לא הייתה לנו מורה שבועיים ראשונים שהפכתי אותה למחברת מגילות. שם שיפרתי, תיקנתי, וניסחתי יפה יותר חלק מהדברים. אני כ"כ קופצת משמחה עכשיו!!

תודה ענקית ענקית על כל התגובות

שהעלו לי חיוך על הפנים!! :) בקשר לאנג'ל- ראיתי כבר את הפרק הזה. זו הייתה הפעם השנייה, אז ידעתי שהוא יבוא ושהוא ובאפי יתנשקו.

aderettz

New member
ובפעם הראשונה שצפית ידעת?

הניסוחים שלי קצת מעורפלים היום כנראה :)

ידעתי שהוא יהיה בפרק

כי כתבו את השם שלו בהתחלה, אבל לא ידעתי מה יהיה תפקידו..

וואו

באמת...וואו כל מה שעשיתי אחרי הפרק הזה היה להגיד וואו ואחרי שקראתי את המגילה זה היה אפילו יותר וואו... אניווי אני מסכימה עם כל מילה של מיה. לצערי גם אני ידעתי שאנג'ל חוזר...כי אני בגלל שאני כל כך חכמה הורדתי את Chosen ממזמן ממזמן וראיתי אותו והרסתי הכל (גם ככה הרסתי לעצמי את כל הסדרה...אבל לא משנה) XDDD איך קנדי חטפה שם מכות...ממש הגיע לה...היא ממש צריכה להפסיק לנסות להיות מנהיגה כי זה תמיד יוצא שמורידים לה מכות או שיורדים עליה...רק אני חשבתי שהיה ממש מגניב שטורוק האן הזה חנק אותה? (ודרך אגב...ראו לה גם את העגיל המפורסם בלשון) ואז באפי באה והצילה אותן. שוב. היא נכנסה לבית וכולן פצועות ואמנדה וקנדי לא מפסיקות לשאול אותה אם פיית' תהיה בסדר והכי חשוב...Is she back? אני ממש ממש ממש ממש נבהלתי שזאנדר הרדים את דון והכניס אותה למכונית...לא הבנתי מה לעזאזל הוא עושה...כמובן שאחר כך הכל התבהר...ממש כעסתי על דון שהיא חישמלה אותו...זה בטח ממש ממש כואב...כל מה שהוא מנסה לעשות זה לעזור לה והיא מחשמלת אותו?? ובכלל...איך לעזאזל יש לה תפאקינג מכשיר הזה??? ווילו וג'יילס מנסים למצוא מידע על הגרזן וג'יילס אומר לה שאם היא תשתמש בקסמים היא תוכל להרגיש את הכוח שבאפי מדברת עליו מהגרזן...ווילו אומרת שאם היא מנסה משו גדול היא נהיית all black hair and veins and lightning bolts ושהיא לא מסוגלת לעשות כישוף התמצאות פשוט בלי getting dark roots...הו פור ווילו
הא קיבלנו עוד נאום יפייפה מאניה...אני ממש מסכימה בקשר למה שאמרו שהנאום שלה פה ובthe body הם כמה מהנאומים הכי יפים בסדרה...בכל מה שהיא אמרה בשני הנאומים האלו אני מסכימה בכל מילה...אניה תמיד הצינית שאומרת את דעתה אבל במיוחד בקטעים האלה רואים מיהי באמת... קיילב...קיילב כזה מגניב. במיוחד בקטע שהוא שבר לזקנה הזאת תמפרקת... I'm sorry. I didn't catch that last part on account of her neck snapping and all. Did she say the end is near... or here? גבר. הוא גם ממש יאמי. איזה כיף שאנג'ל חזר... זה ממש ממש ממש שימח אותי...עד שראיתי את ספייק בפינה שם...וזה ממש נכון שלא הייתה שנאה בעיניים שלו. ראינו אותו פגוע...ואני לא מאשימה אותו...רק לפני כמה דקות באפי אמרה לו שshe was there with him בלילה לפני...ראו בעיניים שלו בקטע הזה שהם דיברו בבית כמה שהוא קיווה שהיא תגיד לו שהיא אוהבת אותו...זה לא בא...הוא אומר לה לעזוב את זה ו We'll go be heroes ואז הוא רואה אותה מתנשקת עם אנג'ל... That Bitch. לסיום....הנאום היפייפה של אניה בפרק הזה: And they have no purpose that unites them, so they just drift around, blundering through life until they die...which they...they know is coming, yet every single one of them is surprised when it happens to them. They're incapable of thinking about what they want beyond the moment. They kill each other, which is clearly insane. And yet, here's the thing. When it's something that really matters, they fight. I mean, they're lame morons for fighting, but they do. They never... never quit. So I guess I will keep fighting, too.

למעלה