תסמונת קלמן

../images/Emo101.gifתסמונת קלמן

שלום אני סובל מתסמונת קלמן, עקב כך יש לי מס' בעיות עקיפות. -אני מרגיש הגבר הכי לא שווה שיש ונורא קשה לי עם זה. -מבחינת מערכות יחסים אין על מה לדבר ... תנו שביב תקווה

תסמונת קלמן

שלום לך, תסמונת קלמן איננה סיבה להרגיש כפי שאתה מרגיש אם אתה מקבל טיפול. יתרה מזו, עם טיפול מתאים גם תוכל להוליד ילדים. אז מה קורה פה? נראה לי שלא קבלת את היחס המתאים. מתי אובחנת? מה שמקובל לעשות אצל ילדודים שמאובחנים הוא לתת להם קורס קצר של טסטוסטרון כדי להגדיל את הפין שלהם. אחר כך בהתבגרות הם מקבלים טיפול להשראת סימני מין משניים. אחת האפשרויות היא לתת LH (כוריגון או פרגניל) שיגרום לאשכים להפריש טסטוסטרון. ניתן גם לתת טיפול משולב של LH ו-FSH. מאחר ומה שבד"כ חסר בתסמונת קלמן זה הסיגנל מההיפותלמוס, יש גם טיפול שמבוסס על מתן LHRH (ההורמון ההיפותלמי) בצורה פולסטילית באמצעות משאבה. בקיצור ישן מספר אפשרויות שכולן צריכות להביא להשלמה גדילת הפין, הגדלה והבשלת שק האשכים, וגדילת האשכים עצמם תוך הכנתם לאפשרות לייצר תאי זרע. כשכל זה מושלם ניתן לתחזק את המצב ע"י טיפול בטסטוסטרון עד שנושא הרביה עומד על סדר היום. כל זה חייב להעשות גם עם איזה ליווי פסיכולוגי. אז אם לא קבלת שום דבר מכל זה, לא טופלת כראוי, אבל אפשר לעזור. הייתי מציעה לך לפנות לאחד המרכזים לפריון הגבר. הם בקיאים ומצויידים יותר בטיפולים היותר מתוחכמים האלה מאשר אנדוקרינולוגים רגילים (כמוני). לא להרים ידיים. אתה גבר ככל הגברים , אתה רק צריך לקבל את עזרה המתאימה כדי שתוכל להווכח בכך.

עוד שאלה בבקשה

רציתי רק לשאול אם יש ברשותך כתובות של מרפאות לפריון הגבר. ושאלה קצת מטומטמת... זה כלול בביטוח הרפואי?

תסמונת קלמן

שלום לך, אני לא יודעת מה מקום מגוריך. אני מאמינה שיש מרפאה כזו בכל מרכז רפואי גדול. אין לי ספק שטיפול זה לאבחנה שלך מכוסה ע"י הביטוח הרפואי הממלכתי.

למעלה