תחוו דעתכם

עטרה ב ט

New member
אכן יש אי שקט בכתב

אבל אתה שואל שאלה עמוקה ובשבילה צריך לראות יותר. גם יותר כתב, כי הדוגמה שנתת לנו היא קצרה (אני בדרך כלל מבקשת עמוד שלם). איזה כתב יותר אופייני לך לדעתך ? הראשון או השני ? מאוד קשה לי לראות גם דרך מסך המחשב וגם עם כל כך מעט כתב, מספיק, כדי לענות על השאלה שלך. מה שאני רואה ככה, זה שהטמפרמנט שלך באופן טבעי הוא פעלתני, שיש אצלך קונפליקטים שבלשון העם קוראים להם "אגו", כלומר אתה עוד לא מצאת את המקום שלך עם עצמך, עד כמה אתה מחזיק מעצמך ועד כמה אתה מקטין מעצמך, עדיין עסוק באיך אחרים רואים אותך, ובאופן כללי, יש לך הרבה כשרונות והרבה נתונים אישיותיים שווים, אבל עוד לא עשית אינטגרציה ביניהם וזה ודאי סיבה לחוסר שקט. בקיצור, הכתב שלך מורכב ואתה בן אדם רבגוני, כך שקשה להתייחס באופן מעמיק על סמך דוגמאות כתב מעטות ודרך מסך מחשב. מקווה שקצת הצלחתי לענות לך.

itamarba

New member
עטרה ואריק כל הכבוד

הצלחתם לגרום לאדם שממש זלזל בגרפולוגיה להתייחס לנושא ממש אחרת - בפורום אחד הצלחתם מה שאני לא הצלחתי בשנה וחצי. ובכל זאת נתבקשתי להעביר גם את הכתב יד הזה שאני מבין שתוכנו גם מספר משהו כי בעל הכתב די לחוץ לדעת מה עומד מאחורי ה"אי שקט" שאני לא יודע מאיפה זה נחת עליו פתאום. חוץ מזה הנ"ל רוצה לדעת אם יש טעם שישלח לפה גם ציורים שלו כגון בית, עץ ודברים כאלה והאם ציורים כאלה בכלל מעידים על משהו ואם כן אז אולי תשתפו אותנו - את כל חברי הפורום- במה אפשר ללמוד מציורים. ליל מנוחה

עטרה ב ט

New member
אני רואה בכתב הזה הרבה כוחות נפש

והרבה כוחות בכלל, אבל שחלקם חוסמים וחלקם מניעים חזק מאוד קדימה. חלקם תוקפניים, חלקם ביקורתיים (בעיקר כלפי פנים), חלקם רציונאליים, בקיצור ובמילים אחרות: הרבה כוח, הרבה קונפליקטים לא פתורים (מתאים לגיל, לא לדאוג), וגם בלבול עם קשרים עם אנשים. זה מן תערובת מורכבת של אדם מאוד מעניין ונראה לי שגם אדם בעל יכולות רבות, שעדיין לא מצא את עצמו ולא מנווט את עצמו. שני דברים בא לי להגיד לך: 1. כרגע אתה מסתבך עם הרגשות שלך, אתה מרגיש את הרגשות ה"קשים" (כעס, שאפתנות, תחרותיות, מהמשפחה הזאת) וקצת לא נעים לך מהם. אז אתה מנסה לעגל פינות. להיות נחמד יותר. היתי רוצה לראות אותך קצת יותר נותן לעצמך להיות לא נחמד. להגיע למקומות הקשים שלך עם עצמך ולראות מה הם בכלל. זה מהצד של הקושי. 2. מהצד של הרכות, גם פה אל תיאלץ את עצמך, אלא תן לעצמך. יש בך את זה. אבל ייקח לך קצת זמן להגיע לזה. אני אוהבת להמליץ על תנועה כדי להגיע לעצמך. במקרה שלך היתי הולכת על משהו רך, משהו מעדות היוגה - טאי צ´י או בסגנון. אולי אפילו שחייה. suit yourself.
עטרה.

itamarba

New member
זה שוב אני בעל הכתב

אולי באמת הגיע הזמן שאפתח לפה כקטיס משל עצמי ואכנס בדרך המלך ולא על גבו של... עטרה דבר ראשון תודה על היחס מעניין ו.......נכון. בקשר להמלצותייך אם אלך עם רגשותי עד הסוף (דבר שכבר היה בעבר) מהר מאוד אדרוס כל אדם שעומד בדרכי אשרוף קשרים עם אנשים שאולי חשובים ולבסוף אמצא את עצמי בודד. לפי דעתי כשאדם מגלה שיש לו כוחות הוא צריך למצוא את הדרך להשתיק אותם ולהשתמש בהם רק בצורך ואולי בעצם פה קבור הכלב. אודה לך אם תתיחסי לאמור לעיל החבר של

עטרה ב ט

New member
כשאדם מגלה שהכוחות שלו הורסים לו

הוא צריך ללמוד לנתב אותם בצורה ש: א. הם לא יהרסו לו. ב. הוא כן ישתמש בהם. ג. זה יבוא לו בצורה נוחה ולא מתוך מאמץ כפוי. איך מגיעים לזה ? יש מליון שיטות !... למעשה, היום רק תפתח דפי זהב בערך "כיצד להיות מאושר בעשרה צעדים" ותגלה מליון שיטות. אני באופן אישי, בעד השמרניות יותר
מטיפול פסיכולוגי ועד ויפסנה
. רק דבר אחד כדאי שתדע: כל אדם שהוא אותנטי עם עצמו ובאמת מרשה לעצמו להכיר את עצמו, נתקל באותן הבעיות. החיים אז נראים כמו מסע. לפעמים זה מסע הרפתקאות ולפעמים זה סתם מסע כומתה, לפעמים המים לא זזים בכלל, כמו הירדן בקיץ במסע אבובים, ורק הזרועות מתחככות באבוב ויוצאות שרוטות
ולפעמים זה ראפטינג אמיתי. לכל דרך שחיים בה יש יתרונות וחסרונות. אני לא חושבת שאנחנו ממש יכולים לבחור את הדרך, פשוט נולדנו לתוכה... אבל זה באמת שאלה פילוסופית ויש דעות לכאן ולכאן ....... (זה היה לא לתת שום עצה אבל לצאת שאקלית
)

itamarba

New member
אריק, לאן נעלמת?

דעתך בעניין מעניינת - האם אתה מסכים עם עטרה בכל??? עטרה, ראשית תודה וחוצמזה מכיוון שזהו בראש ובראשונה פורום לימודי איפה את רואה את כל מה שדברת עליו? - ומה עם קצת תכונות שליליות. דרך אגב עד כמה יכולה הגרפולוגה להכנס לנבכי נפשו של אדם - מה הדבר הכי סודי שהייתם יכולים להוציא מהכתב הזה לדוגמא. אבל אל תשכחו הכי חשוב זה ה- "איך" קרי מאיפה למדתם את זה בכתב היד. לילה טוב

אריק!

New member
לא נעלמתי אבל מצד שני אני לא עובד

כאן, אלא משתתף לפי אפשרויות הזמן והחשק, כאשר הנושא מעניין ויש לי מה לכתוב. הכתב הנ"ל זכה לחשיפה והתייחסות נכבדת, גם למודית מצידי ועוד יותר מפורטת מצד עטרה. לא ניתן במסגרת זו לברר לעומק מהם הסבות ל "אי השקט" הפנימי ואנרגיות כאלה ואחרות. כל טוב. אריק.

עטרה ב ט

New member
מסכימה עם אריק

יש בכתב הרבה התעבויות של הקו באזור התחתון, גם כמה קוים בודדים (נדמה לי) שחותכים אותיות, מאוד בולט הקו של ה"ת" שיורד מתחת להמשך המילה. גם תנועת הקו קצת "עצבנית" והכתב קצת מזכיר זרדים שהם מאוד חשובים אבל הם גם קוצניים ולא נעימים ובעיקר הם לא עגולים וזורמים. על הנתונים האלו פחות או יותר התבססתי.

למעלה