תחוו דעתכם

itamarba

New member
../images/Emo101.gifתחוו דעתכם

תחוו דעתכם בבקשה על הכותב - מיותר לציין כי בגוף הכתב מצוייה הסכמתו לכך.

עטרה ב ט

New member
כאמור, כתב מאוד מעניין

יש הבדלים גדולים בין חלקים שונים של הכתוב, כלומר זה אחד מהכתבים שבעצם הוא לא כתב אחיד, אלא אולי אפילו כמה כתבי יד באותו דף. ההבדל הולך לכיוון מסוים, כלומר יש איזה התפתחות במהלך הכתב. הקריאות היא נושא חשוב בכתב הזה וגם עיצוב הצורה (וזה הופך אותו קל יותר לניתוח בעיקרון) אבל בגדול, זה כתב מאוד מורכב ואולי גם מסובך. מישהו מוכן לקחת את הכדור ולגלגל השערות או כיווני פענוח בהתייחס לנושאים שהעליתי ?

itamarba

New member
עטרה שלום

דבר ראשון הכתב נכתב כולו בישיבה אחת - קרי ללא הפסקה בכתיבה מתחילתו ועד סופו. שנית מה דעתך על החיבור שבין האותיות. מה גם שלכותב יש אלמנט מאוד מיוחד בכתיבה הכתיבה מתבצעת תמיד בעט נובע במידה מדיום ותמיד בדיו בצבע ירוק - בחירה מוזרה. אשתדל להביא עוד סריקה של כתב יד של אותו כותב והפעם בצבע ובאיכות גבוהה יותר.

אריק!

New member
אז אם ניקח את הכדור לכוון מסויים

שהצביעה עליו עטרה, נניח "קריאות" ניתן לראות שהיא לא הכי הכי אצלו. ממה שזכור לי בספרות זה יכול לשקף: חוסר התחשבות ? זלזול בתקשורת ? שינויי סבלנות להסביר/להתעכב ? יוזמה מקורית ? והכדור עובר אל ? אריק

itamarba

New member
אני חשבתי על כיוון הזרימה

שלפי דעתי משדר איזו שהיא ויטאליות/חיוניות המון מרץ ואולי אפילו אימפולסיביות (מהחץ שיוצא בתחילת האותיות) אם הייתה איזושהי זלזול בתקשורת לפי דעתי לא היה מאמץ ליצור כתב קרי וברור הלא כך? כמו שהבטחתי עוד כתב יד סרוק של אותו כותב

אריק!

New member
אם כך צריך לברר תחילה אם הכתב קריא

ואני מציע לא לקבוע בכזה בטחון שזה קריא, ומכאן להקיש מסקנות מסוימות. בעבר דברו כאן בנושא וצוין שהקריאות לא נמדדת ביכולת לקרוא טקסט, אלא במדת הקריאות של אותיות, קריאות שהיא פונקציה של מינימום עיצוב מוקפד, קשר לתקן המוכר וכד´. המבחן הוא פשוט, הסתר את חלק המלה ושאל את עצמך האם במצב הנ"ל, שרק האות או שתים נראות לך, האם היית יכול לקבוע בוודאות שזה ת ? ם ? ד ? למשל, בשורה ראשונה במלה השניה מהי האות השניה ? ובשורה שניה ה ז´ יכול להיות גם נ´, ובמלה שאחריה האות השלישית זו ר´ ? או ו´ ? ומי החוליה החסרה ? והאות האחרונה לו לא היתה אחרונה אולי זה ב´ ? ח´ ? ומצד שני הרבה אותיות שהן כן ברורות, חלקן בעיצוב משודל תקני כגון: ה´ "הפורום" ש´ "שלום", חלקן למרות השמטת לולאות והדינמיקה העזה ובכל זאת קריאות ? עד כאן חומר למחשבה שמוגש מטעם אזרחים שאכפת להם ונסכם במשפט של צדיק ידוע: "גרפולוגיה זה דבר פשוט" שיהיה שבוע טוב. אריק.

itamarba

New member
האם זה לא נכלל בפישוט הכתב

ולכן הכתב הוא בהחלט קריא אלא שפשוט ישנה מידה מסויימת של פישוט כתב (אותיות מינימליות) שמסמלת מחשבה מהירה ותפיסה מהירה של הסביבה. ואין זה סותר את מידת הקריאות של הכתב

עטרה ב ט

New member
הפשטה אכן אכן, אבל זה לא קשור

כלומר, יכולה להיות הפשטה וגם חוסר קריאות וזה לא סותר. אבל לפני שנלך על הסימן הבודד של קריאות, מה עם הזרימה של הכתב ?

אריק!

New member
בניגוד ל פישוט, "קריאות" היא תוצר

לוואי של הרבה אלמנטים, ולו עטרה היתה מכניסה את מה שכתבתי על כך בזמנו למאמרים, ניתן היה להתבונן ולהיזכר. בכל אופן, הכתב אכן מפושט במקומות רבים, ואולי זה משקף את מה שציינת: מהירות מחשבה, ערנות, זריזות התמצאות. במקומות אחרים הפישוט גולש לקיפוח, ואז אולי יש חוסר סבלנות למי שקולטים ומתמצאים לאט, ורצון לקצר תהליכים ולחתור לתוצאה - אולי במחיר של חוסר התחשבות מסויים איך תושג התוצאה, ועד כמה זה מקובל ונתמך גם ע"י אחרים ( זלזול בתקשורת ). אני רואה שאתה מנתח לא רע את הכתב והדינמיקה. אריק.

עטרה ב ט

New member
כורעת על ברכי ומבקשת חנינה

ובהזדמנות זאת שבה ומבקשת שאם למישהו (ליטן?) יש מוטיבציה וזמן, שיאסוף את כל הלינקים עם מאמרי אריק (מאמריק
) ואני אעביר אותם למאמרים כיאה וכנאה להם
. אם אף אחד לא יעשה את זה, בסוף אני אעשה את זה, ראו הוזהרתם !

אריק!

New member
סלחנו וחננו.

ונבקש מליטן שיקח זאת על עצמו על מנת שבאי ומבקרי הפורום, הגלויים והסמויים, יפיקו תועלת נוספת ( אני מקווה ) ואולי גם יתרמו תרומה ממשית יותר במאמרים ובקורות על מאמרים. אריק.

ליטן א

New member
הייתי שמח, אבל

הבעיה היא שהבי"ס שלי חושב שאת פעולת הנשימה ביצעתי מספיק ב17 וחצי שנותיי (מחרתיים יומהולדת חצי...
), ושאין צורך שאני אנשום יותר, לכן הכניסו לי עוד עבודה, שתמלא לי את כל הזמן שאני משקיע בנשימה.. בקיצור, לא נותנים לנו לנשום.. אפילו חלון אחד לרפואה אין לי בבי"ס. מזל שיש לי 2 חלונות בחדר.. אחרת הייתי ממש משתגע.. בקיצור, עטרה... את מוזמנת.. אגב, תגידו, מישהו ראה את אסטראל לאחרונה?? מה קורה עם הבן אדם? לא רואים אותו בכלל... ומתי דרויאן מביא לנו כבר את כתב היד שלו, אחרי הטירונות? לא עבר כבר חודש?

עטרה ב ט

New member
לא עבר חודש, מפיתום.......... ../images/Emo2.gif

ואסטראל ככה הוא, בא ונעלם לסירוגין. מה קרה ליעלי, זה גם מעניין אותי !

itamarba

New member
מה זאת אומרת פישוט גולש לקיפוח?

איפה בכתב יש דוגמאות לכך?

אריק!

New member
שלום.

במקום שבו ה "פישוט", מכח הכרעת יתר של הדינמיקה, הריצה שמאלה, הרצון לקצר ולסיים את הבניה הצורנית שרק מעכבת, וכתוצאה מכך הוא מחסיר חלקים חיוניים יחסית בגוף האות, באופן שגם פוגע בקריאות של האות - הרי לך "קיפוח" "קיפוח" איננו תורם לבקורת עצמית ולהגיון, אלא הוא הרבה פעמים אקט דחפני אימפולסיבי שנובע מחולשת מעצורים/שליטה עצמית. אותיות ל "בכל" יכנסו להגדרת פישוט האות ר´ בשורה 2 "ברצוני, מ´ בשורה 3 "בהסכמתי" ויותר מכל "המלאה" ג´ שניה שורה 8 "גרפולוג" ך´ שורה 2 "מכך" - בכל אלה ההתעלמות מהצורה/מעצור מוחשי יותר. אם תרצה זלזול בכלל, תקן, מגבלה, והנה לך שעיטה להישג ותוצאה בלי לעשות יותר מדי חשבון. אריק.

itamarba

New member
עכשיו אני רוצה לנסות את כוחי

אני מוכן להתיימר ולתת את נקודת מבטי על כתבי היד שמצורפים - אל תשכחו שאני טיפה משוחד כי אני מכיר את הכותב- והכל זאת אני רוצה לשמוע את תגובותיכם על מה שאני כותב. דבר ראשון אני אתחיל בשורות שהם סך הכל בכיוון עליה סימן ראשון של אופטימיות - וכמובן החלק העילי של האותיות כמו האות ש´ במילים ראשית ואישורי ועוד בכתב הראשון אולי אפילו מידה של שאננות. מרווחים תקניים בין המילים והאותיות דבר שמעיד על תפיסה נכונה של הכותב בתוך הסביבה שלו - יודע את מקומו ומשתלב ללא דחיפות בחברה וללא רגשות בעייתיים. גודל אותיות גדול מה גם שהכותב כותב בעט עבה שזה דבר שלפי דעתי מעיד על רוחב לב מסויים ועל עשייה בגדול וצורך ב"להראות" לסביבה. אותיות זויתיות - בעיקר באות א´ אולי מעיד על החלטיות ועל "לחתוך עניינים". אותיות חוטיות דבר שמעיד על התחברות קלה לאנשים ועל מידה של ערמומיות התגברות על מכשולים והגעה ישר למטרה. כמובן כמו שאמרתי כתיבה מהירה מה שמעיד על תפיסה מהירה והבנת העניין מהר וביצוע מידי - לא אוהב לחכות. זוית הכתיבה חדה ונוטה לצד ימין דבר המעיד על חמימות ורגישות הלולאה של האות ש´ אולי אפילו נותנת נופך של רגשנות (אולי???) מכיוון שהזוית מתחילה כהה ולפעמים מסתיימת אחרים אולי זה מעיד על הכנעות לרגש ופעילות מתוך אינסטנקטיביות. כתב מלא ויטליות מעיד על כותב דינאמי ואקטיבי ובהחלט לא אדם פאסיבי לסביבה. כמו"כ הכתב הגדול שמעיד על שמחת חיים אופטימיות עצמאות טיפוס של SHOW האם אני מתיימר מדי? נראה לכם שאני קצת משוחד בגלל ההכרות שלי או שמא גם לדעתכם אני קרוב לניתוח אופיו. מה גם שיותר מאוחר הלילה באישור הכותב אפרסם כאן עוד כתב יד שלו. ומעבר להכל יהיה נחמד לשמוע מלבד את תגובתכם למה שכתבתי גם את הניתוח שלכם על הכותב אולי נשכיל כולנו. מה דעתכם על מידה האמינות שלו? והיושר? חוכמה? - אם בכלל :)

אריק!

New member
בוקר טוב - תגובה לניתוחך כפי שביקשת

כפי שזה נראה על המסך השורות אכן עולות, בחלקן בשלב מסוים מפסיקות לעלות ומתיישרות ( 4,5,6,8 ). ייתכן שיש בזה אופטימיות, אולי גם שאפתנות ולהט לאתגר והישג ? אולי דברים נוספים. הגדלת ה ש´ ובחלקן שבירות למעלה ( ראשית ) עדות לבטחון ודמוי גבוה, ורצון להוכיח זאת בהישגים. גם בטחון יתר ( למשל, לקחת אחריות במה שאתה עדין לא מנוסה ) והחלטיות. גם תפיסת פקוד על דבר צולע. שאננות אני לא רואה כאן אולי בטחון ששום דבר לא וכל למנוע ממנו, להכשילו ולסכן השגת מטרותיו. מרווחי מלים כפי שכתבת עם נטיה להתקטנות המירווחים בהמשך הדף ( השווה: "לכן אשמח באם..", ל: "ראשית ברצוני לציין.. " ). מעין התחזקות רגעית של השפעה רגשית/דחפנית בתהליך החשיבה שמבקש להיות מציאותי, שקול ומדוד. לגבי גודל ורוחב, וזויות וחוטים - הפרשנות נראית לי על פניו קרובה למציאות. טוש עבה = רוחב לב ? לא ידוע לי על כך. עוד הרבה דברים נראים לי נכונים. יום טוב. עכשיו גש ונתח כתב יד נוסף בפורום, בלתי מוכר לך ואולי תוכל לקבל תגובה אמיתית עד כמה צדקת.

itamarba

New member
בעל הכתב

טוב ראשית הרשיתי לעצמי לגזול את שמו של איתמר ולדבר בשמי, כי אין לי כוח לפתוח לעצמי כרטיס פה או מה שזה לא יהיה. האמת, יפה ניתחתם אני חייב לומר שהופתעתי (למרות שאולי אריק היית משוחד כי איתמר כיוון אותך במשהו?) גם מך עטרה התרשמתי מאוד - במאמר מוסגר אני חייב להוסיף שאני עדיין די ספקני לגבי הגרפולוגיה למרות שאתם לא ממש עוזרים לספקותי. דרך אגב נחמד לראות שאריק הצליח לגעת בכמה נקודות אפילו טוב יותר מאיתמר שמכיר אותי. עכשיו לעניין. החלטתי היום דווקא אולי טיפה להיפתח ולשמוע מכם דבר שאני מחפש באישיותי מזה זמן רב ואיני מסוגל להגיעו בכוחות עצמי או חבריי. אני מודע לזה שיש בי איזשהו אי שקט נפשי שגורם לי להיות מאוד נמרץ ותמיד בפעולה העניין הוא שאני ממש לא מצליח להבין מה מקורו? האמת שגם אם הגרפולוגיה נכונה הרי בשביל לגלות מי אתה אתה יכול פשוט להתבונן בעצמך או לשאול את מכריך אבל האם היא גם יכולה להגיע מעבר לדברים הצהובים גם לאמיתות שורשיות כדי לפתור בעיות כפי שהזכרתי לעיל? אשמח לקבל את תשובתכם והתייחסותכם - גם שלך עטרה. החבר של איתמר

itamarba

New member
אריק ועטרה

דבר ראושן אל תדאגו עד שלא אפיק את המקסימום מהכתב הזה לא אתייאש דבר שנית כמו שביקשת אתה יכול לקרוא את התייחסוית לכתב של ME999

למעלה