שתי שאלות

ofer106

New member
../images/Emo101.gifשתי שאלות

א.איזה שמן מומלץ לשימון האופנים ? האם צריך להשקיע בשמן יקר? ב.איזה תחתונים לגבר מומלץ לרכיבת כביש ?בוקסר או רגיל?

baruch kass

New member
שמן טוב -רוק אן רול ,רוכב כביש לא

רוכב עם תחתונים,הם מיותרים בזמן הרכיבה

Infin1ty

New member
../images/Emo45.gif

גם חזיה לבנות זה מיותר, סתם להתאמץ יותר מידי , אחר"כ יותר קשה להתאושש

aabramovich

New member
שמן זית כתית מכבישה קרה.

1. שמן מנועים 20-50. אחרי שימון מנגב. נשארת שכבה מאוד מאוד מאוד דקה. 2. בלי כלום. ככה זה גורם לכולם לעקוף אותי (כדי לא לסבול) ולי אין שפשפות
עזריאל

Infin1ty

New member
וברצינות

מניסיון אישי בלבד: White Lightning PEDROS ROAD RAGE TF2 השמנים הללו היו היחידים שהצליחו לשמור על המכלולים נקיים לאחר רכיבה ולא מלאים בג'יפה שחורה. לצערי אני ממש לא אוהב את ה ROCKN'ROLL במיוחד אחרי שמנקים את האופניים, הוא תמיד מצליח ללכלך את כל המכלולים בצבע ורוד\צהוב מגעיל, אם הוא לא היה מלכלך הוא היה שמן ממש מעולה.

JacB

New member
ל ROCKN'ROLL יש צבע מאכל?

גם אני מבחין בקסטה מקושטת בצבע ורדרד מגעיל. כנראה שהצבע הוא תוסף שמיועד למצב את סוג השמן למטרה המיועדת עבורו: אדום, כחול, זהב וכו'. השאלה היא, אם חוץ מהצבע יש עוד הבדל, או שזה גימיק שיווקי שמטרתו לאלץ כל משתמש להחזיק כמה בקבוקונים (אם הוא רוכב גם כביש וגם שטח, למשל), או לחילופין לחשוב שהוא קנה את המוצר שתפור עליו בול. זה כמו בתרופות. פעם היה אקמול. היום יש אקומול ליום ואקמול ללילה, למצוננים עם נזלת ובלי נזלת, לכאבי מחזור ועוד ועוד. וכך ארון התרופות מלא אקמולים, כאשר ספק אם חפיסה אחת מהסוג הבסיסי לא יעילה באותה מידה. אני לא כימאי ולא מכיר את ההרכב של הרוק'נרול או של האקמול, סתם מחשבה...

Infin1ty

New member
שטויות, כל שמן שלא משאיר את

המכלולים מלוכלכים אחרי רכיבה אחת הוא מעולה, ושמן עוד יותר מעולה זה שמן שלא יורד כל כך בקלות בגשם. אני אישית מצאתי את השמן המושלם בשבילי: TF2 גם זול וגם טוב.

כתוב בהוראות של הרוקנרול

לנגב טוב טוב את כל המכלולים,שלא ישארו סימנים מהחומר. לי יש נסיון עם 2,וויט לייטנינג וקס ורוקנרול כחול. הוויט משאיר תשרשרת נקייה לגמרי,אבל משום מה יש לי תחושה שהשרשרת מתחילה לחרוק מהר מידי. הרונרול משאיר על השרשרת תמיד איזו שכבה שומנית אבל "חורק פחות". לגבי לכלוך שניהם לא מתג'ייפים אחרי רכיבה אחת,אומנם תמיד כייף שהשרשרת נוצצץ לגמרי,אבל האם זה באמת טוב? על השאלה הזאת אין לי תשובה.

JacB

New member
מסכים איתך. לשמן מטרות אחרות.

תפקיד השמן אינו להכין את השרשרת למיסדר המפקד, כלומר - לגרום לה להראות נקיה ונוצצת, אלא להפחית חיכוך, בלאי וקורוזיה. הסגידה לנקיון השרשרת היא ממש פולחן. קח את המכונית הכי יוקרתית, פרק את המימסרת ותימצא בפנים כל כך הרבה ג'יפה... אז מה, שמן המנוע/ מימסרת לא עושה את תפקידו המוצהר? או אולי כל טפל"ש תפרק את הגיר של המזדה ותבריק את גלגלי השיניים עם ערכת כלי ניקוי? כנראה שהשרשרת לא כל כך סובלת מהג'יפה כמו בעל השרשרת. מה קרה, הלכלוך יביא חיידקי קראנק?
כן, מותר ורצוי לנקות, אבל לא להיסחף...

למעלה