שרשור בריאות

../images/Emo101.gifשרשור בריאות../images/Emo101.gif

פליז, תענו לי!!! אני זקוקה נואשות להמלצה על רופא/ת שיניים שעובד/ת בכללית סמייל באזור המרכז לפני שאמשכן את החיים שלי ואצטרך ללכת למרפאה פרטית. תודה

nicky17

New member
ד"ר כצמן בוריס

הוא מטפל במרפאת בן-נון (במרכז תל אביב, לא רחוק ממגדל המאה) הוא אחלה רופא, עדין, לא מכאיב והמחירים בהחלט סבירים גיליתי בהתפעה שלמי שיש כרטיס קמפוס-כארד (של בנק הפועלים - הוא של סטודנטים ויש לי אותו רק בגלל ההנחות אפילו שאני כבר לא סטודנטית המון שנים) מקבל הנחה של 10% על כל הטיפולים (אז אולי יש את הכרטיס אצל מישהו שאת מכירה, שווה להשתמש בו)

דרך כללית סמייל?

אם כן, אני בהחלט מתכוונת לנסות וליסוע עד שם! תודה וכמובן שאשמח לדעת אם יש כאלו גם בפ"ת/הוד"ש או משהו קרוב.

ליאור53

New member
בפ"ת

אני הולכת לד"ר עדי הושע, כללית סמייל אם המושבות. אני לא יודעת לומר אם הוא טוב יותר מאחרים, אבל מבחינתי הוא בסדר גמור. אבל זה תלוי מה את צריכה לעשות..

זה לא מספיק../images/Emo4.gif

רננה היסטרית ומטופלת במרפאת פלא הידועה. רעות טופלה אצל דר' קטיה המקסימה באם המושבות. הבעיה, שד"ר קטיה עזבה ורננה שיכנעה את רעות "לעבור" לרופאה שלה. הבעיה שזה נורא יקר! רק ביקורת בלי לצייץ עולה 180 שקל. מילא לעשות את זה עם רננה כשאין ברירה אבל עכשיו אני אאלץ לשלוח גם את רעות. בכל מקרה, בימים האחרונים אנחנו מנסים לשכנע גם את רננה לבדוק רופא אחר אבל היא כמו חומה בצורה. נראה לי שלא יהיה מנוס ואקח את שתיהן ל"פלא".

nicky17

New member
אההה... אני דיברתי על רופא לגדולים

חשבתי שזה בשבילך. אני לא יודעת אם הוא מתאים לקטנטנים, אבל אפשר לנסות

../images/Emo122.gifעיזבי, הרמתי ידיים

רננה, כל כך חרדתית בדברים האלו שלפי התגובות שלה לגבי העניין (רק העלינו את השאלה בזהירות, כבדרך אגב, בסיטואציות שונות, גם בעלי וגם אני) פשוט דרמטיות שאין דברים כאלה. אם היא תישאר ב"פלא", אינמצב שרעות תסכים לוותר על החוויה (תודות לאחותה שפירטה ופרטה באוזניה את כ-ל היתרונות המרובים של המקום). יאללה, נוסיף עוד הוצאה נכבדת לחום יולי-אוגוסט

nicky17

New member
../images/Emo4.gif מקווה שיהיה מחיר פיצוץ

in a good way והעיקר שלא יכאב ממש סיוט השיניים האלה, עד שהן יוצאות ואחרי זה כל המלחמות על הציחצוח ובסוף ביזבוז כסף על תיקונים ושיפוצים (חבל שאין לנו שיניים שמתחלפות כל החיים ולא צריך יהיה לתקן אותן)

אין יותר דר' קטיה../images/Emo88.gif

ותאמיני לי שאני מבינה בהיסטריה. זה לא מצב של "להסתדר"... הילדה הייתה אצל דר' הדס במרפאת פלא המהוללת ועדיין הזדקקה לסירופ מטשטש ולמכשיר שמצמידים לאף ועדיין אם הטיפול מעט יתארך חטפה את הג'ננה. ומדובר על ילדה בוגרת שביומיום נחשבת לאחת הילדות הכי רגועות/טובות/בוגרות בגן ובחיים שמחוץ למרפאת השיניים. זו חרדה קלאסית שלא "מסתדרים" איתה
אלא לומדים לחיות איתה.

mick nik

New member
../images/Emo55.gif חיסונים ובדיקות דם- האם מכינים מראש?

בתי בת שנתיים וחצי. ילדה ורבלית, בוגרת לגילה ונבונה (ולא רק בגלל שהיא שלי...) מסיבות שונות דחינו חלק גדול מהחיסונים שלה, ועכשיו- רגע לפני שמצטרפת אלינו תינוקת נוספת למשפחה, עלינו לבנות תכנית להשלמת חיסונים. אני מתלבטת האם להכין אותה מראש ובאיזה אופן. כשהיא היתה קטנה יותר הספיק ציצי וחיבוק כדי להרגיע מיד אחרי. היום העניינים פחות פשוטים- היא יכולה להיות היסטרית לחלוטין אם מאלצים אותה לשתף פעולה בדבר שכרוך מבחינתה באי נעימות פיזית, כמו למשל, להבדק בשכיבה או לבצע בדיקת דם (לצערי כבר לא מסתפקים בדקירת אצבע). בהתחשב בכך- האם כדאי להכין מראש לדקירה/כאב? אני בד"כ נמנעת מלהפתיע, אבל לא יודעת... אולי עצם ההכנה יוצרת חרדה. ואם מכינים- איך מסבירים לילדה בת שנתיים וחצי למה צריך לחסן אותה כשהיא מרגישה טוב? הרי בעצם לא כואב לה שום דבר ומבחינתה היא לא זקוקה לטיפול. אשמח לתובנות מניסיונכן.

בוליפלג

New member
אני בעד להכין, במיוחד בגילאים כאלה

ויותר מאלה. ולגבי ה'למה' - אם לך ברור למה, כשם שברור לך למה מצחצחים שיניים (לדוגמא), אזי גם האופן שבו תסבירי לה יהיה כזה שהיא תבין שאין פה 'שאלה', אלא דבר מה שנכון ויש לעשות. באותו אופן, אם את מהססת, ההיסוס עלול להשתמע בדברייך ומדברייך. (לא רצוי
).בקיצור, חשבי על משפטים ברורים וקצרים והסבירי לה שבעוד X ימים, או 'מחר' הולכים יחד לטיפת חלב כדי לקבל חיסון נגד מחלות שלא כדאי שהיא תחלה בהן. תוכלי לומר (אם את מאמינה שכך), שהחיסון מגן עליה ושומר על הבריאות שלה. הסבירי שהחיסון ניתן בזריקה, שיתכן ותכאיב לה מעט, אך את תיהיי שם כדי לחבק אותה..וכד'. כן תוכלי להציע לקחת איתה בובה/דובון/חפץ שמנחם אותה ומרגיע. אם את תיהי רגועה, יש סיכוי שגם היא תהיה. נ.ב. אני זוכרת שבזמנו, כשהחלטתי לחסן את הגדולה נגד שפעת חזירים, סיפרתי לבתי שחששתי מאד מאד מזריקות כשהייתי ילדה, תיארתי בפרוטרוט כיצד הרגשתי, עד כמה פחדתי ואפילו רעדתי ושום דבר לא הרגיע אותי עד שקיבלתי את הזריקה וגיליתי שהיא לא כאבה כפי שחשבתי (היא היתה מעט יותר גדולה, בת 3 פלוס, לכן היה לכך מקום והתאמה). היא אכן פחדה, אך כמו קיבלה אישור והכלה לפחד...

העדר הכנה זה לא בהכרח הפתעה

אני לא חושבת שהייתי מדברת על זה יומיים מראש. כיוון שהביקור בטיפת חלב בד"כ כולל איזושהי שיחה / משחק / בדיקת התפתחות הייתי נותנת לפגישה להתנהל כסדרה ואז מסבירה שהנה עכשיו האחות תיתן לה חיסון וכו' כל מה שאמרה בולי. מה שאני מנסה להגיד זה ששבעיני גם אם ההכנה ניתנת כמה דקות לפני היא עדיין הכנה וזה לא להפתיע אותה. מבחינתי להפתיע זה להגיד בוא תיתן לאמא חיבוק ואז לתפוס אותו בכוח ולתקוע לילד מזרק בגוף. אני אישית לא מכניסה לילד רעיונות לראש (אומרת מי שלקחה בן שנה ו-3 לבדיקת דם היום ורעדה מפחד והוא - לא צייץ אפילו).

mick nik

New member
../images/Emo140.gifתודה לשתיכן.מניחה שגם כאן ניסוי וטעיה

יביאו אותנו למסקנות. סיפורים על אמא שהיתה קטנה / ילד אחר שעשה.... הם להיט אצלנו- בעיקר בכל מה שקשור לדברים שאסור לעשות (ילד אחד שנגע בחשמל/ רץ לכביש/שם בפה דברים קטנים...) אז אולי גם כאן זה יעבוד. סביר להניח שהם יידרשו אחרי הפעם הראשונה - כשהמקום והחוויה יישארו בזכרון. ואולי אני טועה, ובאמת לי כואב יותר. הלוואי

הסבר קצר של כמה מילים לפני החיסון ממש

לא לעשות ביג דיל מזה. מניסיון של חיסונים לילדים בני 4 ושנתיים וחצי. בהצלחה

23rony

New member
טיפול נגד כינים

הילדה בת 3 מתגרדת. בראש לראשונה. לא מכירה את הנושא איזה מסרק קונים? איזה טיפול עושים?

בוליפלג

New member
מסרק כינים, לא חייבים את

היקר, גם הזולים טובים, רצוי ידית פלסטיק ושיני מסרק מתכתיות. הטיפול -סירוק וסירוק ושוב עוד סירוק, כמה פעמים ביום באדיקות. אם קשה להעביר את המסרק בשיער רטוב, רצוי לשלב מרכך שיער. בהצלחה!

יכולה לספר לך מה שעבד אצלנו

הרטבתי לה את הראש, ריססתי לה קצת מהספריי של ד"ר פישר (רק חומרים טבעיים כמו רומרין וכו), אפשר גם טיפה מרכך, ולא לשטוף. הושבתי אותה על כיסא (מול דורה) וחילקתי את השיער לארבעה חלקים, לקחתי קערה עם מים וכמה קיסמים בצד. ומסרק - חשוב שיהיה טוב, מסרק ברזל איסא 2000 (משהו כזה), וסירקתי כל חלק איזה 20 דקות, לאט, אחרי כל סירוק טבלתי אותו במים, ובמידה והיו עליו יוצורים, עזרתי להם להחליק עם הקיסם (מיני מיימדיון
) עשיתי את זה כמה ימים ברציפות, וזהו הן נעלמו. מאז כל בוקר, טיפה שמן רוזמרין מאחורי האוזניים.

למעלה