שאלת תם

../images/Emo101.gif שאלת תם ../images/Emo22.gif

שלום אנשים,הופנתי לפורום זה מפורום בוני אתרים (156) יש לי שאלה של מתחילים אני אשמח שתענו לי בפירוט. איך פועלת הפרוצדורה של עבודה מול מסד נתונים MY SQL ? כלומר מה אני צריך שיהיה לי במחשב כדי לבנות מסד נתונים של MY SQL ? במידה ואין לי מסד נתונים של MY SQL על המחשב שלי, ואני בונה אפליקציה שאמורה לעבוד מול מסד כזה, מה אני צריך לעשות? פשוט לכתוב את הקוד ולצאת מנק הנחה שמחר מישהו יבנה את המסד הזה עם השדות האלה ? אני מקווה שהבנתם את שאלותי. תודה לעונים

ailag

New member
mySQL

אתה עובד עם PHP, אני מניחה? (אגב, אפשר גם לשאול בפורום PHP) אז צריך, אחרי הורדת והתקנת MYSQL, לשנות ב php.ini שתי שורות (חפש בגוגל mysql php config או משהו כזה) ואז PHP ידע לדבר עם MYSQL. פקודות נפוצות:
$conn = mysql_open($server, $user, $pass) אם זה רק על המחשב שלך ורק אתה משתמש, השרת הוא localhost mysql_close($conn) פקודה הפוכה מהקודמת mysql_select_db($database) $result = mysql_query('select * from tbl') מחזיר את טבלת התוצאה, עדיין צריך להוציא ממנה את הנתונים שורה-שורה $line = mysql_fetch_assoc($result) או בשימוש יותר נוח / נפוץ while ($line = mysql_fetch_assoc($result)) { print $line['id']; print $line['whatever']; כאן באים שמות הטורים בטבלה {​
אחרי הפקודות open, select db, query אפשר להוסיף or die("error in " .mysql_error()) כדי לקבל את השגיאה בפורמט יותר נוח. (החלף את error in בניסוח השגיאה המועדף עליך) על כל הפקודות ניתן לקרוא באתר PHP ו/או בגוגל.

למעלה