שאלות בנושאי בריאות

ellieg

New member
צריכה דעה אא"ג

גלעד בן שנה ושבעה חודשים וסבל עד כה משני דלקות אוזניים (בקיץ), ונוזלים באוזניים בשלוש ביקורים אצל אא"ג בתקופת זמן של כמעט שנה. בדיקת שמיעה לפני שבועים יצא תקינה ללא נוזלים. (ויש לציין גלעד דו-שפתי שעדיין לא מדבר, יש לו אולי 4 מילים). בדלקת הקודמת קבעתי לו טור לאא"ג מומחה לקבל חוו"ד שניה. התחושה שלי שרק מומחה יהיה מסוגל להסתכל על עור הטוף ולהגיד אם בעיית הנוזלים חד פעמית או חוזרת. ההטבלטות שלי: האם זה ריצה מיותרת למומחה בזמן שאין לו נוזלים כרגע? (לפחות נכון לשבועיים). אני בדילמה האם לדחות הטור. (אני מעדיפה מסיבות ביורוקרטיות של הקופה כן להספיק ב2007).

בקשר לקוצר נשמה,מישהו מכיר את שיטת buteyko

אשמח לקבל פרטים ממי שניסה את השיטה ,(בריפוי בעיות הנשימה והאסתמה).

tali997

New member
אצבעות שלכן דחוף...

היום יש לנסיכה שלי חיסון של גיל חודשיים ואני מתה מפחד ....בבקשה אם אתן יכולות לתת פרטים על התופעות לואי אני אשמח לשמוע...

Big Mama 1

New member
טוב, בנושא הזה אני קצת מבינה.....

אז ככה, בעית נוזלים באזניים היא בעיה מאוד שכיחה אצל תינוקות, בעיקר בגלל המבנה שלא מאפשר איוורור ולכן הנוזלים מצטברים, לרוב הבעיות נפתרות בגיל יותר מבוגר, כשהאוזן כבר יותר מאווררת. נזלות וצינונים גם לא מוסיפים לנו "בריאות" ותורמים את שלהם להצטברות הנוזלים. אם לקחת את גלעד לרופא כשהיתה לו דלקת, אז ברור שראו נוזלים. אם הוא היה מצונן (מספיק אפילו טיפה מנוזל), ברור שראו נוזלים. 2 דלקות אוזניים בשנה זה לא משהו שצריך מאוד להדאיג, אבל כן צריך לעקוב אם בדיקת טמפנומטריה, שהיא חלק מבדיקת השמיעה, הראתה שכרגע אין לו נוזלים, ואין ירידה בשמיעה, אז לדעתי מיותר כרגע לרוץ לעוד מומחה. מעבר לזה שרופא רגיל, גם אא"ג רגיל שאין לו ציוד "כבד" במרפאה, יכול רק לנחש אם יש נוזלים ואם יש בעיה, כי הוא לא ממש רואה את החלק התיכון של האוזן. בזמנו לפני הניתוח של אדם אא"ג אמר לי במפורש שרק בניתוח הוא יוכל לדעת מה באמת המצב של האוזניים והוא יחליט במקום אם לשים כפתורים או שאין צורך, רופאת ילדים, יומיים לפני הניתוח אמרה שהאוזניים יבשות לגמרי ובניתוח התברר שהן היו מלאות נוזלים ומוגלה. ואחרי כל זה, אלי יקירתי, שני דברים: הראשון זה - לכי עם תחושות הבטן שלך, מקסימום ראית עוד רופא, לפחות תהיי רגועה. והשני, המון בריאות לגלעד ולאחיותיו המקסימות.
'תגעגעתי

בוטייקו זו בשיטה שהומצאה לפני 60 שנה

ולשם הבהרה, שיטת בוטייקו אמורה לעזור בריפוי אסתמה קשה ומטופלים בה בכל העולם, לארץ שיטת הטיפול הזוהגיעה לאחרונה , ולכן אשמח לדעת אם מישהו התנסה בשיטה זו , ויכול לספר על כך..

לי מ ו ר

New member
קודם כל תנשמי

צפוי שהיא תהיה קווצ'ית. תצטיידי באקמולי. תבררי מה המינון המתאים לה. ותזכרי שבתוך יומיים שלושה התופעות נעלמות. שיהיה בהצלחה יכול להיות קצת חום, או סתם הרגשה כללית שלה לא טובה

ellieg

New member
בגלל שמדובר בניחוש

התחושה שלי אומרת ללכת לאא"ג בכיר שראה המון מקרים כאלה. הבנתי מגלישה באינטרנט והסתכלטת על תמונות של דלקות אוזנים (לא ממליצה) שממצב של עור הטוף ניתן לעשות ניחוש מחושב למצב הנוזלים והאם הבעיה היא קרונית או לא. זה בעיני ההבדל בין אא"ג בכיר ולא. אצל שירה הרופא המדובר הסתכל על האוזנים ומיד אמר שזה היה אירוע חד פעמי. הבעיה שהחוש שלי בדילמה : בין לדחות את הביקור והטיול המיותר לי"ם לבין לרוץ ולקבל אישור שהכל בסדר ואין נזק של נוזלים ממושכים. (כי שני ביקורים בהפרש של שנה היו נוזלים פעם ללא דלקת). וסה"כ הוא עדיין צעיר אז יש מספיק זמן למומחים.

Big Mama 1

New member
שוב ../images/Emo13.gif

אם אין ירידה בשמיעה ובדיקת טמפנומטריה אמרה שאין נוזלים אז אין, ועל נזק עוד מקודם לדבר אחרי 2 דלקות אוזניים. אבל זו רק דעתי

לבנה123

New member
אני מסכימה.

אפשר לעשות טיול חביב לירושלים אבל בעיניי זה קצת מוקדם לרוץ למומחה, והוא גם קטן בגיל. מצד שני - אני סומכת על תחושות הבטן שלך לחלוטין. ואז מה? מקסימום באמת שרפת יום מיותר לירושלים? לא נורא.

ממליצה על פרופ' פינקלשטיין ממאיר

גם אני בדעה של לסמוך על האינטואיציה שלך. אני למשל עם עיליי (בן שנתיים וחצי+) דחיתי ודחיתי את העניין, אע"פ שמאז שנולד סבל מנוזלים באוזניים, נזלת כרונית, דלקות חוזרות ונשנות, נחירות וכו' דחיתי, בעיקר בגלל שהתבלבלתי סביב כל הדעות לכאן ולכאן בעניין ניתוח הכפתורים, והרפואה האלטרנטיבית שעושה פלאים במקרים כאלה. אצלנו לפחות הנ"ל לא עזר. השיא היה כשהחלו קשיים שפתיים, עיכוב בדיבור, וכשכבר היתה קפיצת דרך והוא החל לדבר יחסית שוטף זה היה באופן מאד משובש. רק אז ירד לי האסימון, ולקחתי לבדיקת שמיעה. נחרדתי לגלות שהילד כמעט שאינו שומע, למרות שאין בעייה בעצב השמיעה. בדיקות טימפונומטריה הראו לנו שיש נוזלים באוזניים. לאחר שטופלנו ע"י דר' חיימוף, הגענו לפרופ' פינקלשטיין לקבל חוו"ד נוספת. דר' פינקלשטיין אמר שחייבים דחות לנתח (כפתור+הוצאת אדנואיד) הוא אינו מבין למה הילד צריך לסבול, וגם אנחנו כתוצאה מכל ההשלכות של ילד מתוסכל שלא שומע טוב, לא מבינים אותו ובנוסף, כל הזמן מנוזל וחולה... הקרוב, אם לא יהיו שיבושים של הרגע האחרון
הוא ינותח. בדיעבד, חבל שחיכינו עד עכשיו. ... בכל מקרה, ממליצה בחום ללכת עם התחושות שלך ולא להתמהמה! חבל שהם יסבלו!

למעלה