שאלה חשובה:

../images/Emo101.gifשאלה חשובה:

שמעתי משהו על זה שבטכניון אפשר להתחיל ללמוד מקצוע אחד ואחרי שנה לעבור למקצוע אחר.(זה קיים גם בעוד מוסדות???) הצבא מסכים לכך? עוד שאלה- יכול להיות שהצבא חוסם לעתודה לפי פרופיל רפואי?

שמש27

New member
אז ככה

1. בודאי שאפשר לעבור פקולטות בטכניון - לפי החלטת המוסד (ציונים וכו´). 2. הצבא בד"כ לא מסכים לכך, מתוך כך שהוא יודע בדיוק כמה מהנדסים הוא יצטרך בכל שנה ושנה בכל מקצוע, ולא מסכים לפגוע בתיכנון הזה רק בגלל גחמות של יחיד. אבל שווה לנסות, תמיד. 3. עד כמה שאנחנו יודעים כאן - לא, אבל אולי יש מדיניות חדשה שאנחנו לא מודעים אליה. בבקשה

פלטרון

New member
הערה בקשר ל-(2)

זה תלוי ב-2 דברים ( לפחות ) : 1) מה הציונים של המבקש/ת . the higher the better 2) תלוי אם הבקשה היא לעבור ממבוקש יותר למבוקש פחות , או בכיוון ההפוך. אחרת ( 2 מקצועות מבוקשים באותה מידה ) - אין לדעת ( אני לא יודע ... ). ובקשר לדוגמא : אם תבקשי לעבור מפיזיקה לחשמל - אני מאמין שיסכימו בכיוון ההפוך - יסרבו . והאולטימטיבי - לעבור מפיזיקה או חשמל , לפיזיקה וחשמל - היתרון של הצבא - מקבלים 2 במחיר 1 החיסרון שלך - ערפל גדול יותר בשיבוצים . נו טוב ... פלטרון

J3di

New member
זה נכון

דיברתי עם אחד מהחברה החיילים האלה שיושבים בטכניון שמייצגים את העתודאים בפני הצבא, ושאלתי אותו אם אני רוצה לעבור פקולטה האם זה אפשרי אז הוא אמר לי שזה אפשרי בתנאי שהפקולטות "דומות" (למרות שזה לא נהוג כך הוא טוען..). שאלתי אותו מזה "דומות" לפי הגדרתו הוא נתן לי דוגמא שאם אני רוצה לעבור מהנדסת חשמל להנדסת חלקאות לא יתנו לי אבל משהו שהוא יותר קרוב מחשמל לפיסיקה אולי כן יתנו זה תלוי בשיקולים הצבאיים... אבל כמו כל דבר בצבא אם אתה מתמיד ומתלונן ושולח מכתבים ומקשקש להם בשכל הם בדרך כלל נענים לבקשה אם היא לא מוגזמת מידי... מה שכן אני לא יודע אם פקולטה מבוקשת משחקת תפקיד כי זה הולך לפי מספר מקומות נכון שאם הרבה יבקשו לעבור לאותה פקולטה לא יתנו להם או יתנו רק לחלק אבל אם רק מעט (אני לא יודע כמה מעט זה בשביל העתודה 1-2 או 10-11) יבקשו אז אולי כן יתנו להם...

למעלה