שאלה דחופה

ui411

New member
../images/Emo101.gifשאלה דחופה

האם בעלת הגן יכולה לחייב אותי לשלם לה חודש נוסף אם אני עוזבת את הגן לפני סוף השנה(זה נמצא בחוזה וקובל אותי למרות שאני לא מרוצה מהגן) חברים אמרו לי שאסור לה עפ"י חוק לעשות זאת ואני רק צרכה להודיע לה חודש מראש

לאה_מ

New member
תלוי בחוזה שביניכם.

אם כתוב בחוזה שבמקרה של עזיבה את משלמת חודש נוסף - אז כן, מותר לה לעשות זאת, כי זה מה שסיכמתם מראש. אני ממליצה לך לשאול את השאלה הזו בפורום חוק ומשפט.

אפרתש

New member
כתוב בחוזה - מותר לה

את חתמת על החוזה? אז את מחויבת לו. וזה אינו בלתי חוקי. כמעט בכל הגנים הסעיף הזה מופיע בחוזה. אם את עוזבת עכשו, הרי אין לה אפשרות להביא ילד נוסף לחודש אחד, ולכן היא מפסידה הכנסה. הודעה של חודש מראש לא ממש עוזרת לה.

לדעתי הלא מקצועית- כן!

היא אמורה למצוא ילד אחר במקום ילדך. ברור שבאמצע שנת לימודים, ובטח שבסופה, יהיה לה קשה למלא את מקומו. יש גם את עניין התשלום לחודש אוגוסט. זהו חודש של חופש שעדיין משלמים עליו. נהוג לשלם עבורו בהתאם למס' חודשי השנה שהייתם בגן (באופן יחסי), הילד החדש ישלם את השארית (שוב באופן יחסי לחודשי השנה שהוא היה בגן "במקומכם").

תיור

New member
כן,

לפחות זה רק חודש מראש. בד"כ אחרי מאי, אי אפשר עד סוף השנה לעזוב מבלי לשלם עבור החודשיים עד אוגוסט כולל. אבל אם הכנסת את הילד באמצע השנה ולא בתחילת השנה, נראה לי שאפשר להתגמש, תבדקי זאת.

אמאבולי

New member
גם אצלנו ממאי צריך לשלם עד הסוף

ז"א אם את עוזבת את הגן אחרי ה- 15/05 את מחוייבת לשלם עד סוף השנה. ואם חתמת חוזה אז בכלל נראה לי שאין על מה לדבר.

ui411

New member
אז אני חייבת לשלם למרות

שאני לא מרוצה? החוזה הוא דו-צדדי... הם אמורים לטפל בבת שלי לעניות דעתי ואני אמורה לשלם תמורת זה.... כבר בחודש אפריל אמרתי לה שאני רוצה לעזוב ומאז אני "תקועה" כי אני לא מסוגלת לשלם 4,000 ש"ח בחודש....

אפרתש

New member
ממתי את לא מרוצה?

מאפריל? האם קרה משהו מיוחד באפריל, או שלא היית מרוצה כל השנה? אני חושבת שיש נסיבות בהן מוצדק לוותר על תשלום חודש נוסף. אם את מוציאה משום שהתנהגות הגננת היתה בלתי סבירה/מוצדקת/חוקית באופן משמעותי. כשאת אומרת תשלום של 4000 שקל בחודש את מתכוונת באופן חד פעמי. יהיה רק חודש אחד בו תשלמי לשני גנים. אם את מאד לא מרוצה מהגן - תנסי להשיג את ה2000 שקל האלה. יש לך גן אחר אליו את יכולה לרשום את הילדה? אולי שם יסכימו לקבל אותך עם תשלום פרוס על כמה חודשים (הרי היום לגננת יש מקום פנוי בגן. אם היא תקבל אותך, אמנם היא תקבל תשלום פרוס אבל זה יותץר ממה שהיא מקבלת עכשו).

למעלה