צמיגים

../images/Emo101.gifצמיגים

בבעלותי טרופר והגיע הזמן להחליף את הצמיגים התעניינתי לגביי 50/50 245/70/16 למישהו יש ניסיון עם צמיגי קומו? קיבלתי דיל טוב והם נראים אחלה כמה הם עמידים? דיל נוסף שנראה משתלם על פניו היה צמיגי דנלופ אך הצדדים של הצמיג נראו לי רכים משהו, זה אומר יתר פגיעות , לא? אני נוסעת בשטח, בעיקר קיצורי דרך=שבילים והטיולים הם ברמות בינוניות. בחורף גם יורדים לבוץ אך לא בכזו כמות שנצטרך צמיגים לבוץ.

ה נ מ ל ט

New member
לי יש קומו....

צמיג סביר לא להיט אבל גם לא כזה גרוע לנסיעת שבילים ניראה לי מספיק בהחלט.

tooom

New member
באיזה מחיר מציעים לך את הצמיגים?

אולי שווה להוסיף כמה שקלים ולקנות משהו יותר רציני

מחירים "על הכביש"כולל מע"מ

דנלופ 2596 ש"ח יתרון מבחינתי כי זה צמיג "בעל שם" חסרון הרכות מטרידה אותי- במיוחד בצדדים כי אז פגיע יותר קומו 2280 ש"ח הבנתי שמהם לחתך שאני צריכה אין 50/50 אלא 70/30 (יותר שטח). לא ראיתי את הפרופיל של הצמיג כי צריך להזמין השאלה על כמה שקלים הוספה מדובר?והאם זה ממש קריטי או שבאמת הקומו יעשה את העבודה?

ה נ מ ל ט

New member
למה ננעלת....?

דווקא על 2 החברות האלו? חוצמיזה לנסיעות ב-שבילים מספיק לך 50/50 לדעתי...

לא ננעלתי

פשוט זה במסגרת התקציב...אולי אוכל להוסיף עוד קצת אבל לא יכולה להשקיע כמו שהייתי רוצה. ברור שמספיק 50/50 רק לקומו אין במידה שאני צריכה אלא רק 70/30 אז יש הצעות חלופיות? יש למישהו דעה על דנלופ? מישהו שמה על לאסה?

ה נ מ ל ט

New member
כמו קומו.....

יש עוד כמה צמיגים מחברות לא כ'כ ממותגות אם את שבילים ו-הרוב כביש לא הייתי חושבת על יותר מ-50/50 מיותר מרעיש ופחות בטיחותי .

ה נ מ ל ט

New member
פספסתי שם למעלה....

זה לא משנה אם זה לאסה או כל מוצר אחר לא ממותג בתכלס יש את הרמה של מישליין דונלופ וכ'ו וקיימות חברות נוספות שבהם אתה לא משלם עבור השם כ'כ אבל בד'כ האיכות גם נמוכה יותר מה שאומר שחסכת היום תשלמי על זה מחר

טוב...

אז בוא נאמר שהלכתי על דונלופ האם רכות הצמיג בצדיו באמת גורמת לפגיעות יתר ויהיה עלי לחשוב פעמיים אם אני נוסעת בערוץ מלא בולדרים?

ה נ מ ל ט

New member
דופן הצמיג...

לפי מה שאמרת את נוסעת בעיקר בשבילים לכן אין לך מה לפחד אלה אם כן את נוטה לקצר בשבילים מסולעים או מעלות אתגריים
ךבכל אופן לא בכל יום נקרע צמיג צריך טיפל'ה כישרון או ביש מזל בשביל "לצבוט" את הדפנות שלו או לגרום חתך מסלע חד מהצד אבל שוב את נוסעת על שבילים לא אמור להוות בעיה. ו........ תתחדשי

רוזוב

New member
סיווג צמיגים

שלום לכולם, רק לציין ששיטת הסיווג 50/50, 70/30 וכו'... היא לא מדוייקת ובשימוש של משווקים וצרכנים בעיקר. לא תמצאו יצרן שנותן לצמיגים שלו סיווג בצורה זו. ישנם שני סיווגים עיקריים - כביש ושטח. צמיגי השטח מתחלקים לשני סוגים עיקריים - AT , MT. AT- ALL TERRAIN MT- MUD TERRAIN/MAXIMUM TRACTION כל מה שאנחנו קוראים לו 50/50 או משהו בסגנון הוא ממשפחת ה- AT. כל מה שאנחנו קוראים לו 100% שטח הוא ממשפחת MT. כל יצרן טכנולוגיות ייצור שונות ויתרונות בשטחים שונים. מה שאפשר לסכם הוא שלרובנו מספיקים צמיגי AT ( מטיילי ספ"ש ) שבד"כ מספיקים לרוב סוגי השטח אך מתקשים מעט בבוץ. לעומת זאת על הכביש הם טובים מאוד. יתרונות ה- MT על סוגיהם הם בעיקר בבוץ ושטח סלעי, חסרונותיהם ברעש, קשיחות נסיעה, ואחיזת כביש ירודה - בעיקר בכביש רטוב. ההבדלים באיכות הצמיגים יכולים להתבטא במספר פרמטרים שונים : אחיזה בכביש/בוץ/מים/סלעים , מידת רעש, מרחק בלימה, עמידות לאורך זמן, ניקוי עצמי ועוד ועוד.... זה הכל. לגבי רכישה של צמיגים אני ממליץ להתייעץ ( וגם לרכוש אבל זה כבר תלוי בך) אצל גפני מצמיגי החוף. מומחה לצמיגים ובעל עסק הגון. טל.

tooom

New member
רוזוב תשובה יפה מאד

הרשה לי רק להוסיף שבנסיעה על כביש עם צמיגי בוץ, בנוסף לאחיזה הגרועה שפוגעת בבטיחות הרכב ישנה גם עליה משמעותית בצריכת הדלק.

אכן תשובה יפה ומקיפה

מאוד מעריכה את המאמץ שהשקעת, לצערי לא חידשת לי... היה לי חשוב לשמוע מניסיונם של אחרים, כנראה לא היה מי שהשתמש בצמיגים. הולכת לפנצריה להחליף צמיגים. אור ואהבה מלאכית

למעלה