עזרה בפיענוח

ענתר

New member
../images/Emo101.gif עזרה בפיענוח

זמן רב אני מנסה לפענח את המסמך הזה, הפעלתי את כל העזרה שיכולתי לקבל, ואני עדיין בבעיה. זהו חלק ממסמך רישום חתונה משנת 1861. המסמך כפי שאתם רואים בחלק המודפס כתוב בגוטית. מאחר והוא מטרנסילבניה, חשבתי שאולי בפנים כתוב בהונגרית, אך יודעי ההונגרית טענו שלא כן. לצערי איני יכולה להשיג סריקה טובה יותר זהוא טורו של החתן רשום שם שמו ברנט פריטש לאחר מכן כתוב שהוא רווק ואז המילה החסרה, שאמורה להיות תאור מקצועו ולבסוף מקום הולדתו שמנקרא מורש סנט קיראי אחד הפרושים שנאמר לי שהמלה החסרה היא עגלון, אך אחרים שללו את הפרוש הזה האם אתם יכולים לאשר או לתת פרוש טוב ייותר

Ohle74

New member
השם נראה כמו Lernath

לגבי הכתוב, צריך לחדד את התמונה.

ענתר

New member
תודה - אכן ה L וה B

נכתבים בגוטית דומה מאחר ושאר הרטים מתאימים לי לברנדט אני מאמינה שזה השם האם מישהו יודע לשפר את הכתב יותר? אני ניסיתי כמיטב יכולתי לפני ששלחתי

Ohle74

New member
התוכלי לנסות....

לתעתק (אפילו בכמה וריאציות) את הכתוב?

ענתר

New member
אני מנסה, Fufrman

למרות שאני גרועה בכתב מחובר אשמח אם מישהו יוכל לחדד אפשרויות נוספות: האות השניה היא i האות השלישית h אני מצרפת את המשבצת השניה במסמך, זה טור אב החתן שורה שלישית מילה בודדה לדעתי אותה מילה בשורה הראשונה כתוב יעקב פריטש (הפריטש הראשון הידוע עד עתה במשפחה) מתחת כתוב מקום מגוריו נזנהפלבו שורה רביעית הבנתי שכתוב - שם אישתו ושורה אחרונה - שרי שמה של אם משפחתינו ורק המקצוע לא ברור, נאמר לי שהגיוני בדור ההוא שאב המשפחה והבן הבכור יהיו באותו מקצוע אבל מה הוא?

ענתר

New member
../images/Emo214.gif../images/Emo214.gif../images/Emo214.gif

המון תודה סוף סוף נפתרה לי תעלומה אחת אני נכדת נינתו של עגלון, איזה יופי

Melitz

New member
מסמך הטקסט העליון המודפס: שם פרטי, שם משפחה, מצב (נשוי או רווק) ומקום לידה. כתב היד: השם הראשון נראה Bernath, אחרי זה Fritsch or Ofritsch המילה השלישית היא Ledig (בגרמנית: רווק), המילה שאחריה לא ברורה והמילה האחרונה: M. Jat Kiraly

ענתר

New member
תודה מליץ

עכשיו יחד עם הפיענוח הקודם הכל ברור במסמך זה

למעלה