../images/Emo99.gif
טוב, גם בעניי זה אחד השירים היותר טובים של גלעד, אם לא הטוב ביותר. בהתחלה לא כ"כ הבנתי מה ההלהבות ממנו עד שהקשבתי טוב למילים, לדעתי הדבר שעושה את השיר הזה יותר טוב מכולם זה המילים, כי הן מאוד, מאוד חזקות. מורי, כתבת ממש ממש יפה, לא חשבתי על זה אף פעם ככה, עם הקטע של "הבועה" שמתנפצת
, זה נשמע מאוד ברור אבל שהוא מדבר עם החיים בלי אח שלו, וככה אני שומעת ומבינה את זה: אצל הרבה משפחות שכולות זה ככה, אחרי שאחד הבנים\הבנות נהרגים בדרך כלשהיי ההורים מקבלים תפיסה שונה לגמריי לחיים, כל דבר נראה פתאום מסוכן, והכל נורא מלחיץ ומדאיג ואז מנסים לשמור על הילידים כמה שיותר, בצורה הכי פולנית[
] שאפשר, וזה ממש נשמע ככה בשיר, בעניי
"ילד מוגן, תמיד נשאר בבית"
בשביל להשיאר מוגן כדי שהוא לא ייצא מהבית, בבית הכי בטוח.
"נורא נזהרתי, הגעתי עד כאן"
ואם הוא כבר יוצא מהבית אז זה צריך להיות בשיא הזהירות.
"בחוץ יש קול נפלא של רעש."
תמיד השורה הזאת עושה לי כאב בטן, הוא תמיד נשאר בבית וכשכל החברים שלו משחקים נגיד מתחת לבית הוא שומע אותם ורוצה להצטרף, כי זה נשמע לו כייף, אבל הוא לא יכול, כי זה לא זהיר
.
"תפחד בכביש, תפחד בעולם, אל תתקרב למשוגעת כי אף פעם אי אפשר לדעת."
הוא צריך להיזהר מהכל, שהוא בכביש הוא צירך ממש לפחד [כדי שיהיה זהיר], וזה לא רק בכביש זה בכל מקום, מהכל, ולא להתקרב לאנשים שהם לא מוכרים כ"כ, הוא שהם קצת שרוטים, כי אף פעם אי אפשר לדעת מי הם ומהם, ומה הם יכולים לעשות לו.
"הפחדים שהכנסתם בי כשגדלתי, הם שולטים בי כל הזמן, מחזיקים אותי עוד כאן"
ההתחלה של המשפט, זה בעצם הדרך בה חינכו אותו, עם הרבה פחד, שהוא צריך לפחד מכל דבר ונורא להיזהר, הם שולטים בו כל הזמו, כל פעולה שהוא עושה, וכל מחשבה הוא נזכר בהם, ופעול על-פיהם, ואת החלק השני תמיד אני לא כ"כ מבינה, אולי הוא חשוב שרק בגלל שביצע את כל הפועלות האלו הוא עוד חי(?).
"סיפורים, שסיפרתם לי האמנתי, הם שקרים שלי עכשיו, נפתחים מולי עכשיו.
פעם הוא האמין שהעולם באמת מקום רע, שכל דבר דורש 1000 כללי זהירות, היום הוא מגלה שזה כבר לא ככה, עכשיו העולם האמיתי נפתח בפיניו.
"ילד טוב, ילד מוגן, שוב קם לרחוץ ידיים"
עוד כלל זהריות, כל דבר שהוא עושה הוא צריך לשתוף את הידיים מהלכלוך ולשמור כך על הבריאות שלו, ככה הוא יהיה מוגן גם ממחלות.
"כדור אדום, עובר בין כולם, אני חושב שלא יפגע בי"
שמשחקים, הוא צריך להזיהר שחס וחלילה לא יפגע בו הכדור.[אגב, אח שלי הקטן בבית חולים כי פגע לו כדור בעיין
].
"מול חלון, בבית החם, בחוץ טסים חוצים שמיים, עפים רחוק, פוגשים את כולם, ורק אני חי בבנתיים, כי לי אסור לשחות במים."
זה החלק שאני הכי אוהבת בשיר
הוא מצמרר
מול הבית שלו [המקום הכי מוגן וחם, כמו שהוא יודע] כל החברים שלו משחקים, פוגשים את כולם, נהנהים, צוחקים, והוא חיי שמה, בפנים, בבית, לא אסור לשחק עם כולם [לשחות במים], זה לא זהיר, זה מסוכן. שיר חזק מאוד ומצממר. ככה אני מבינה אותו
. זהו
.