ניתוח קיסרי -
לקרן אור

../images/Emo101.gif ניתוח קיסרי - ../images/Emo23.gif לקרן אור

והפעם כמו שקרן אור ביקשה, השיר שכולנו מחכים לשמוע כבר בהופעות הפחדים. טוב אז לפני הכל שיהיה ברור שמדובר באחד השירים שאני הכי אוהבת בדיסק. אבל נתחיל להתפלסף
לדעתי האישית השיר הזה מדבר על ילד קטן. ילד שאיבד משהו או שאם ניקח את זה יותר לכיוון של גלעד, איבד מישהו. השיר הזה מתקשר לי מאוד לכל הנושא של הפרידה באלבום הזה, רק שפה הפרידה היא לא מבחורה או מחברה או מאח שנהרג. הפרידה פה היא ממשהו הרבה יותר בסיסי. הפרידה פה היא פרידה מבועה שבה הוא חי, בועה שהגנה עליו המון זמן, ושמשה לו מעיין חממה ושמרה עליו. אבל הוא בכוחות עצמו גדל ומגלה שהבועה הזאת לא אמיתית ושיש משהו אחר שם בחוץ. סיפורים, שסיפרתם לי האמנתי הם שקרים שלי עכשיו נפתחים מולי עכשיו. הוא צריך לנתמודד עם כל מה שקורה בחוץ עם כל השקרים שסיפרו לו והוא האמי להם כי זו המציאות שהוא הכיר. הוא מתפכח ומכיר בעובדות שהן קצת שונות ממה שהוא הכיר עד עכשיו. הוא רוצה לצאת החוצה אבל הוא עוד לא יודע אם הוא מסוגל כי רק אני חי בבנתיים. ומה איתכם? מה השיר הזה אומר לכם? הרגשתם פעם שחייתם בבועה שהייתם חייבים "לפוצץ" בשביל לצאת לעולם האמיתי?

../images/Emo99.gif

טוב, גם בעניי זה אחד השירים היותר טובים של גלעד, אם לא הטוב ביותר. בהתחלה לא כ"כ הבנתי מה ההלהבות ממנו עד שהקשבתי טוב למילים, לדעתי הדבר שעושה את השיר הזה יותר טוב מכולם זה המילים, כי הן מאוד, מאוד חזקות. מורי, כתבת ממש ממש יפה, לא חשבתי על זה אף פעם ככה, עם הקטע של "הבועה" שמתנפצת
, זה נשמע מאוד ברור אבל שהוא מדבר עם החיים בלי אח שלו, וככה אני שומעת ומבינה את זה: אצל הרבה משפחות שכולות זה ככה, אחרי שאחד הבנים\הבנות נהרגים בדרך כלשהיי ההורים מקבלים תפיסה שונה לגמריי לחיים, כל דבר נראה פתאום מסוכן, והכל נורא מלחיץ ומדאיג ואז מנסים לשמור על הילידים כמה שיותר, בצורה הכי פולנית[
] שאפשר, וזה ממש נשמע ככה בשיר, בעניי "ילד מוגן, תמיד נשאר בבית"
בשביל להשיאר מוגן כדי שהוא לא ייצא מהבית, בבית הכי בטוח. "נורא נזהרתי, הגעתי עד כאן"
ואם הוא כבר יוצא מהבית אז זה צריך להיות בשיא הזהירות. "בחוץ יש קול נפלא של רעש."
תמיד השורה הזאת עושה לי כאב בטן, הוא תמיד נשאר בבית וכשכל החברים שלו משחקים נגיד מתחת לבית הוא שומע אותם ורוצה להצטרף, כי זה נשמע לו כייף, אבל הוא לא יכול, כי זה לא זהיר
. "תפחד בכביש, תפחד בעולם, אל תתקרב למשוגעת כי אף פעם אי אפשר לדעת."
הוא צריך להיזהר מהכל, שהוא בכביש הוא צירך ממש לפחד [כדי שיהיה זהיר], וזה לא רק בכביש זה בכל מקום, מהכל, ולא להתקרב לאנשים שהם לא מוכרים כ"כ, הוא שהם קצת שרוטים, כי אף פעם אי אפשר לדעת מי הם ומהם, ומה הם יכולים לעשות לו. "הפחדים שהכנסתם בי כשגדלתי, הם שולטים בי כל הזמן, מחזיקים אותי עוד כאן"
ההתחלה של המשפט, זה בעצם הדרך בה חינכו אותו, עם הרבה פחד, שהוא צריך לפחד מכל דבר ונורא להיזהר, הם שולטים בו כל הזמו, כל פעולה שהוא עושה, וכל מחשבה הוא נזכר בהם, ופעול על-פיהם, ואת החלק השני תמיד אני לא כ"כ מבינה, אולי הוא חשוב שרק בגלל שביצע את כל הפועלות האלו הוא עוד חי(?). "סיפורים, שסיפרתם לי האמנתי, הם שקרים שלי עכשיו, נפתחים מולי עכשיו.
פעם הוא האמין שהעולם באמת מקום רע, שכל דבר דורש 1000 כללי זהירות, היום הוא מגלה שזה כבר לא ככה, עכשיו העולם האמיתי נפתח בפיניו. "ילד טוב, ילד מוגן, שוב קם לרחוץ ידיים"
עוד כלל זהריות, כל דבר שהוא עושה הוא צריך לשתוף את הידיים מהלכלוך ולשמור כך על הבריאות שלו, ככה הוא יהיה מוגן גם ממחלות. "כדור אדום, עובר בין כולם, אני חושב שלא יפגע בי"
שמשחקים, הוא צריך להזיהר שחס וחלילה לא יפגע בו הכדור.[אגב, אח שלי הקטן בבית חולים כי פגע לו כדור בעיין
]. "מול חלון, בבית החם, בחוץ טסים חוצים שמיים, עפים רחוק, פוגשים את כולם, ורק אני חי בבנתיים, כי לי אסור לשחות במים."
זה החלק שאני הכי אוהבת בשיר
הוא מצמרר
מול הבית שלו [המקום הכי מוגן וחם, כמו שהוא יודע] כל החברים שלו משחקים, פוגשים את כולם, נהנהים, צוחקים, והוא חיי שמה, בפנים, בבית, לא אסור לשחק עם כולם [לשחות במים], זה לא זהיר, זה מסוכן. שיר חזק מאוד ומצממר. ככה אני מבינה אותו
. זהו
.

../images/Emo99.gif תודה :$

אז קודם כל, אני כמו כולם חושבת שהשיר הזה פשוט גאוני.לי הוא ישר התקשר לנושא של האבל של גלעד. השיר הזה לדעתי ממש מספר סיפור של אח שכול. מורי!! (זה קצת כמו יותם מהספר!!!!!), אחד שהורים שלו מאוד רוצים לגונן עליו מכל מה שקורה בחוץ, הטראומה הגדולה של לאבד מישהו גרמה להם לוגנן עליו ולהמציא לו שקרים שמתפוצצים לו בפנים. הוא יודע שיש חיים בחוץ, הוא רואה ילדים אחרים חיים אותם והוא עדיין לא חי אותם כי הוא תקוע באבל שלו בבועה שיצרו לו! יש בשיר הזה מסר מאוד עמוק לדעתי שמכוון להורים ולא לילד. מסר שאומר שהילד יודע שכואב והילד יודע רע, אבל הילד חייב להמשיך לחיות.

וואי זה באמת כמו יותם!!!

אנשים המלצה חמה לספר: ארבעה בתים וגעגוע של אשכול נבו ! פשוט מקסים

יו!!!!1 ../images/Emo204.gif../images/Emo210.gif

עוד לפני שפתחתי את ההודעה שלך וראיתי בהודעה מעליך את "זה כמו יותם מהספר.." ישר ידעתי שמדובר בזה :) אני בדיוק קוראת אותו עכשיו, בערך בעמ' 130 חח :)

תודה רבה../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif

אני שנאת לקרוא ספרים והייתי חייבת עכשיו ספר לבי"ס, קארתי תקצי בגללכם של הספר והוא נשמע מצויין, אז היום הלכתי להזמין אותו מבפסריה בקיבוץ שלי:) זה היה בדיוק בזמן.

למעלה