מק לעומת פי סי

lisman

New member
../images/Emo101.gif מק לעומת פי סי

אהלן חברים. יש לי פנטיום 4 - 2 ג'יגה, 768 מגה זיכרון, וכל התוספות. אני עובד לרוב בתוכנות עריכה גרפיות כגון פלאש, פוטושופ ולאחרונה התחלתי גם לעבוד על מאיה. אשמח אם מישהו יוכל לאמר לי מהם היתרונות של המק על פיסי, והם שווה לי להשקיע את הכסף ולרכוש מק. נ.ב. ישמע מוזר, אבל למרות שאני גרפיקאי - לא נגעתי במק אף פעם :) תודה רבה.

bumpymus

New member
היתרונות במק...

מספרים זה פחות חשוב למרות שיש עדיפות למק גם במספרים ברוב המקרים... 1. במקינטוש אין וירוסים ואין כמעט באגים או פאפאפס כמו בחלונות. 2. מערכת הפעלה יותר יציבה שהוכיח את עצמה כיותר טובה מחלונות איקס פי. 3. חווית עבודה שפשוט שהיא מעברת לכל חוויה ממחשב פיסי, כשאתה משתמש במקינטוש פשוט בא לך לעשות איתו אהבה (אין לי אף תיאור אחר מצטער זה העייפות ואחרי הסדר) 4. יתרונות יותר שוליים, המחשב יפה ולרוב הוא כמעט דומם (לא שומעים את המאוור!!!) 5. למרות שהרבה אנשים חושבים שמקינטוש הוא מחשב שאינו תואם לחלונות או לינוקס, לדעתי ההפך הוא הנכון, מקינטוש לדעתי מבחינת התאמה מתחבר היטב לעולם הלינוקס והחלונות וזה, לדוגמה סטנדרטים בפורמטים שונים, תמיכה ברשתות בין מק לחלונות ללינוקס, תמיכה בקריאת כל סוגי הדיסקים (בהשוואה לחלונות) וכול... 6. יש שיומרו לי שזה חיסרון במק לדעתי זה יתרון, בגלל שבמקינטוש יש הרבה פחות תוכנות מאשר בפיסי, אפשר למצוא את התוכנה הנכונה ביותר בצורה היעילה והמירה ביותר מכיוון, שחברות שמכבדות את עצמן יכתבו תוכנות למקינטוש, אזי יש במקינטוש את כל התוכנות הנדרשות לגרפיקה לדוגמה... לאומת חלונות שאפשר להסבתך עם תוכנה לא נכונה ועם יש עוד 100 תוכנות דומות לך תמצא את התוכנה המושלמת... אבל בגדול היתרון העיקרי הוא חווית המשתמש... קשה להגדיר צריך פשוט לעבוד עם מקינטוש...

תלוי

פלאש ופוטושופ עובדים יופי על המק. אם יש לך כוונה לעסוק הרבה בתלת מימד (ואפילו במאיה), סביר להניח שפיסי הוא בחירה טובה יותר.

bumpymus

New member
הסבר?!

התוכנות עובדות אותו דבר בין מק לפיסי לא?

lisman

New member
תודה!

חברה, קודם כל תודה על העזרה :) לגברי שאלתך - פוטושופ עובדת יופי (במיוחד על מחשב 2 ג'יגה). פלאש, לדעתי עובדת זוועה. שוב, תודה.

lisman

New member
בחלונות...

התכוונתי שבחלונות פלאש עובד זוועה... אין לי מושג לגבי מק.

לא ממש

למיטב ידיעתי מחשבי פיסי מרנדרים תלת מימד מהר יותר מאשר מקים. בנוסף לכך יש את עניין התאימות. מאיה, למרבה החרפה, לא תואמת באופן מלא בין שתי הפלטפורמות. קובץ שנוצר על מק יפתח אמנם על פיסי אבל עלול להפתח עם תקלות שונות ומשונות. וכמו תמיד יש את עניין המבחר - לפיסי יש את 3D Max את lightwave ואת הגרסא המתקדמת יותר של מאיה. למק יש רק שתיים מהתכנות הנחשבות לסטנדרט בתחום - מאיה (בגרסתה המוגבלת), ו-Lightwave.

עצה אישית...

הרבה ימליצו לך לכאן ולכאן וגם לשם, אבל הדרך הכי טובה היא לתת לזה נסיון ממשי ולשחק עם מק בצורה רצינית כמה שבועות, אפילו בדגם יותר מעפן (אבל שמריץ את עשר). אוקי, זו עצה מורעלת כי ידוע כבר הפתגם: Once you go Mac, you can never go back. מצד שני, לא התיימרתי להיות אובייקטיבי. [אני, אגב, עם עבר פיסיסטי כבד]

antgold

New member
לגבי עיצוב

הרעש והכיעור של pc נובעה מהתקנות זולות - יש שפע מארזים מעוצבים עבור PC , וה DELL שלי מרעיש רק המעבד תחת מאמץ.

למעלה