מסמך בגרמנית

ליהיא51

New member
../images/Emo101.gif מסמך בגרמנית

נמצא ברשותי מסמך שהגיע בזמנו (1958) אל אמי, אני מניחה בעקבות איזה שהוא מכתב ו/או בקשה שהופנתה לגוף שענה. אני מבקשת עזרה למי שמבין גרמנית: מי הוא הגוף שולח המכתב ? מה השם המדוייק ? האם שם המשפחה הוא וויניק ? (שם אם אימי לפני הנשואים) 1873 -הבנתי כי הוא תאריך לידה. 1945 - תאריך פטירה. מהי התוספת בכתב יד בתחתית הדף ? כל המחיקות בגוף המכתב על המודפס - הן מהשולח. הודה לכל עזרה שתתקבל.

bilen

New member
רואה שאין גרמנים בסביבה, אז מה

שהצלחתי להבין: נראה זה מכתב מארגון התביעות לשילומים מגרמניה (לפי המילה הראשונה למעלה משמאל, סבתא שלי היתה אומרת אותה). הכתב קצת מעצבן, אבל הנה נסיון לעזור קצת: חנה או חנוך קינג או ווניג נולד : 1873, פולין, נובי-מיאסטו ?? נפטר: מאי 1945 אח"כ נראה כאילו שמופיעים החוקים שלפיהם נקבעת הזכאות, השטח למטה עם המחיקות. את חייבת לקבל תרגום מדוייק ממישהו כדי להבין היטב. נראה כאילו יש כאן למעלה מספר תיק ואז את יכולה לפנות ולקבל את התיק המלא. ייתכן שיש שם מידע מפורט על קרובים ודורות קודמים. מצטערת על התשובה החלקית והכללית. מקווה שמישהו יגיע בהקדם.

צלילית3

New member
אם הבנתי נכון: התוספת

בכתב למטה, אומרת שמדובר בתביעה שקשורה למקצוע (יכלו לתבוע על סמך אבדן האפשרות לעבוד באותו מקצוע, כאשר עלו לארץ) בשורה התחתונה, בדפוס: WERDEN ABGELEHNT = נידחו. כנראה שתביעתה נדחתה.

למעלה