מחפש מסלול

../images/Emo101.gif מחפש מסלול

מחפש מסלול באזור משגב (יציאה כנראה מאלונים) בסביבות ה-100 ק"מ. את הכביש למשגב אני מכיר ורכבתי עליו, השאלה היא אם אפשר להוסיף למסלול הזה גם את הכביש להררית? האם הוא רכיב? האם הוא שווה את המאמץ? במידה ולא איזה אופציות אחרות יש להוספת קילומטראז' באזור?

alalal

New member
בועז - עשינו את המסלול בשבת

אכן יצאנו מאלונים עד להררית. חזרנו לכאוכב ומשם בירידה לאעבלין (ניתן לשלב עלייה למצפה אבי"ב). צומת סומך, צומת המוביל וחזרה לאלונים. סהכ כ-86 קמ. גובה מצטבר של 1300 מ'. הכביש מיודפת להררית לא באיכות גבוהה (אבל רחוק מזה שעולה לכוכב הירדן
) אך שווה. אם תרצה פרופיל - במסרים/אימייל. אבי

alalal

New member
מצפה אביב בין כאוכב לאעבלין

מפה? לא סרקתי. תפתח EMAP.CO.IL פרופיל בדרך למייל.

ItsikH

Member
הררית חבל"ז../images/Emo45.gif אתה פונה ליודפת (הפניה השניה ימינה אחרי מורשת, לפני צומת משגב). הכביש אמנם קצת משובש וצר אבל גם התנועה דלילה בד"כ. הטופוגרפיה בינונית - עליות וירידות אבל בסה"כ די מתונות. נוף סוף הדרך. כדאי גם לעלות להררית בסיום למרות שהכביש ללא מוצא. מבחינת התנועה עדיף לחזור באותה דרך, לחלופין אפשר להמשיך דרך עראבה לראמה ובית ג'אן אבל לדעתי זה חורג מהמרחק שהגדרת וחוץ מזה הכביש סואן (אם כי ראמה לבית ג'אן עליה יפה ביותר).

הכביש להררית לא רק רכיב

אלא הוא גם מומלץ והנוף בו שווה. אבל, ויש אבל; בין הר האחים לבין אבטליון יש ירידה חדה מאד צפונה לעארבה. אם תמשיך ישר להררית זה כביש ללא מוצא ותצטרף לשוב על עקבותיך. מסלול די דומה שד"ר עודד בן חיים ארגן לפני חודשים אחדים יתאים אולי לצרכיך, יש בו מכל וכל: נופים, נפח, עליות ונוף אנושי אם זה חשוב לך. הנה: בתום העליה מכפר מנדא למורשת ולכאוכב אבו-אל-היג'א פנית ימינה בצומת יודפת לכיוון הררית. אתה רוכב "על הסכין" על קו פרשת המים, מימין בקעת בית נטופה ומשמאל בקעת עראבה - סכנין. איזה יופי! לפני הישוב אבטליון מתחתיך משמאל תראה את עראבה ורד אליה בירידה התלולה לעיל שמאלה. המשך כל הזמן במגמה צפונה לכיוון צומת חילזון. המשך על כביש 804 צפונה כ - 11 ק"מ עד לצומת רמה כשמשמאלך שמורת נחל צלמון (מים זורמים ונקיים) ומשמאל תראה את המפחמות שבהן הפוכים עצים לפחמים למנגל. חצה את כביש עכו צפת (שמאלה ומיד ימינה מערבה ומיד צפונה, במגמת עליה) כביש 864 המטפס מעדנות דרך כפר רמה לעבר בית ג'אן ופקיעין. העליה נגמרת לאחר כ - 5 ק"מ באוכף שבין הפניה ימינה לבית ג'אן (הזדמנות יפה וקשה מאד לטפס לבית ג'אן - כ- 3 ק"מ של עליה באזורי ה- 10% טיפוס 100% דופק...) לבין הפניה שמאלה למצפה חרשים. אתה ממשיך ישר בירידה מתפתלת לכיוון פקיעין. אתה יכול לעצור להפסקה במסעדת המעיין תזמין סלט ירקות ולבנה. שווה. משם אתה ממשיך לרדת לכיוון מעלות אבל כשתראה את השלט שמאלה לכפר סמיע, תתחיל לטפס במתינות לכפר, לא תמיד הדרך טובה ולא תמיד יש סימון או שהוא ברור לכל, אבל ככלל, שמור על מגמה דרומה עד שתתחבר לכפר כיסרא. בככר שמור על הימין ורד עם הדרך "הראשית" בירידה ימינה - מערבה, עד שתתחבר לצומת T כביש איכותי וסלול היטב תפן - לפידות שמספרו 854. (מימין תוכל לראות את העליה המרשימה לתפן ואת מגדל תפן - לשמחתך אתה לא צריך לעלול לשם כעת) אתה פונה בירידה שמאלה, דרומה, לכיוון לפידות. בסוף הירידה מה יש? ניחשת היטב: עליה. טפס לאיטך על צלע ההר כשאתה חולף על פני לפידות, עד למעין צומת T שבה אתה פונה שמאלה - מזרחה לכיוון כפר נחף (הפניה ימינה מובילה לישוב כישור והוא לא הדרך שלנו עכשיו) שבדרכך אתה חולף על פני הישוב לבון ויורד במהירות ובזהירות לצומת כרמיאל. פנה ימינה וסע כ- 2 ק"מ לצומת כרמיאל מערב. פנה שמאלה - דרומה, על כביש 786 ותתגלגל במהירות לשורשים. שוב אתה בתחתית הבור..... ממנו יש רק דרך אחת לצאת: יופי של עליה מתונה ומתמשכת לעבר אזור התעשייה תרדיון וצומת יובלים. שתיה קרה יש בתחנת דלק מימין.... אם נכנסת לתחנה צא ימינה ומיד בצומת שמאלה במגמת עליה. אחרי כחצי ק"מ תגיע לצומת משגב, קח שמאלה דרומה, חלוף על פני רקפת קורנית יודפת שכניה כאוכב אבו-אל-היג'א ורד חזרה בדיוק באותה הדרך שבה הגעת דרך מצפה אבי"ב מורשת לכיוון כפר מנדא וחנתון על כביש 7914 לצומת המוביל ולנקודת ההתחלה. ק"מ? תלוי בנקודת ההתחלה שלך אבל הקפה שמתחילה ומסתיימת בצומת המוביל כאמור, תתן לך כ-95 ק"מ של דרך מגוונת יפה וקשה. בהצלחה.

תיקון קל...

כתבתי: "אם נכנסת לתחנה צא ימינה ומיד בצומת שמאלה במגמת עליה. אחרי כחצי ק"מ תגיע לצומת משגב, קח שמאלה דרומה, חלוף על פני רקפת קורנית יודפת שכניה כאוכב אבו-אל-היג'א ורד חזרה בדיוק באותה הדרך שבה הגעת דרך מצפה אבי"ב מורשת לכיוון כפר מנדא וחנתון על כביש 7914 לצומת המוביל ולנקודת ההתחלה". אז זה שגוי וצריך להיות: אם נכנסת לתחנת הדלק צא ימינה עד לצומת T (צומת יובלים) פנה ימינה במגמת עליה.....אחרי כחצי ק"מ תגיע לצומת משגב, פנה שמאלה דרומה...... או אם לא נכנסת לתחנה המשך ישר עד לצומת T (זוהי צומת יובלים) פנה ימינה מערבה ואחרי כחצי ק"מ תגיע לצומת משגב, פנה שמאלה דרומה, חלוף על פני רקפת קורנית יודפת שכניה כאוכב אבו-אל-היג'א ורד חזרה בדיוק באותה הדרך שבה הגעת לןךף על פני מצפה אבי"ב ומורשת לכיוון כפר מנדא וחנתון על כביש 7914 לצומת המוביל ולנקודת ההתחלה". מצטער. טועים טעות תוקן. \

ItsikH

Member
זהו המסלול שהמלצתי עליו אבל מעראבה עד אחרי בית ג'אן התנועה סואנת ביותר והשוליים די צנועים. אני עשיתי אותו מהבית שבגני תקווה.

לוי אסף

New member
בועז מדובר על יום שבת?

אם כן אפשרי מבחינתי להצטרף אליך, אני תושב משגב ואפשר "לתפור" מסלול מעניין.

natibergman

New member
../images/Emo12.gifאז מי יפיל עליי שלט בזינוק...../images/Emo3.gif

דרור אני בונה עלייך שיקרה משהו מוזר שאני מזנק - אתה לא שופט בשישי?

לוי אסף

New member
הכביש שיוצא מההרית מגיע בסופו

של דבר ללוטם ומורן. עוד רעיון למסלול- משגב- הררית- צומת ראמה- כרמיאל-לבון-הר חלוץ ( 750 מטר)-ירידה חזרה לכרמיאל-צומת דיר אל אסד- שורשים- משגב. נראה לי יוצא בסביבות 80 ק''מ כל הסיפור. אפשר לוותר על העליה להר חלות ( היא יוצאת 22 ק''מ הלוך חזור מכרמיאל ), אבל לטעמי היא אחת העליות היותר יפות ( ובטוחות! ) שיש. אם תרצה אתה יכול לפנות מהכניסה המזרחית של כרמיאל ( big סנטר ), לכיוון דרום ולעלות למכמנים מכרמיאל, 3.8 ק''מ של עליה עם 320 מטר הפרש גובה, והסיום בתוך הרפסת שלי
אם תגיע בשעה סבירה תקבל כוס לימונדה עם קצת epo קר
בקיצור המון אפשרויות!

למעלה