היום....................

../images/Emo101.gifהיום....................

היום בני קיבל פעם ראשונה ריטאלין. לאחר חששות,התיעצויות וטיפול פסיכולוגי(זוגתי ואנוכי)איך להתמודד ולעזור לבן. הבני היום בן 5 וחודש,ילד מקסים יפה תואר ונבון מאוד,מתקשה להתרכז,קצר רוח ומציק פיזית לסובבים. נשמח לאעזר בכם,נשמח לקבל חומר או הפניה לספרות,רצוי בעיברית. והכי הכי נשמח לקבל חיזוקים. בברכה אנחנו.

../images/Emo50.gif + ../images/Emo91.gif

ראשית, ברכות הצלחה חמות לילדכם היפה והנבון!! אני בטוחה שהריטלין יקל עליו, לי יש נסיון מצוין עם ריטלין בקרב תלמידותי. אני ממליצה לכם לקרוא את הספר: "לשלוט ב-ADHD" של ראסל א. בארקלי זהו ספר הדרכה מקצועי ועדכני להורים המקיף את כל האינפומציה הדרושה לטיפול והתמודדות עם ילד הסובל מ-ADHD. מלבד ספר זה, יש לי מספר מאמרים על ריטלין ועל ADHD, אבל אין לי רעיון איך להעביר אותם אליכם. עשיתם צעד נכון ונבון, אל תשכחו לעדכן אותנו איך הולך...

זהבה נ

New member
ברוכים הבאים לקהילה שלנו../images/Emo24.gif

שמחה שבחרתם להעזר בקהילה ומבטיחה שתמיד יהיה כאן מישהו שיוכל לתת כתף ועיצה ובעיקר מהנסיון האישי. הכנסו כאן למעלה בדפי הפורום למאמרים והדפיסו לכם כל חומר רלוונתי, דפדפו כמה דפים לאחור ישנו קישור של אתר המכיל את הספרות המקצועית בנושא ותוכלו ללמוד ממנה. בנוסף ישנה הוצאה לאור בשם "שמעוני" באיזור חיוג 09 אני חושבת הם הוציאו לאור ספרות להורים בנושא ADHDH שמאוד עזרה להורים רבים. יש ספר נוסף שמנסיוני האישי היה מאוד מיוחד עבורנו כהורים ושמו "אולי אתם מכירים את הילד שלי", כתבה אותו סופרת שהיא עצמה אמא לילד עם הפרעת קשב (לפני כמה שנים גם פגשתי בה) והיא השאירה בי רושם מאוד מיוחד בדרך הכתיבה וההתמודדות שלה המתובלת באנקדוטות עם הקושי בלהיות הורים לילד הסובל מהפרעת הקשב. בהצלחה לכם ותמיד נשמח לשמוע מכם כאן, חג שמח,

דליה.ד

New member
שלום לכם וברוכים הבאים!../images/Emo140.gif

אני מבינה את מקורות החששות והדאגה לילד, ועם זאת מעריכה את ההתמודדות האמיצה שלכם עם הקשיים שלו. זה לא פשוט לתת לילד תרופה למשהו שנראה, לכאורה, התנהגותי בלבד... והייתי ממליצה לכם לעשות "תרגיל מחשבתי קטן" ולנסות לדמיין שאילו היה לו סכרת, חלילה, לא הייתם מהססים לתת לילד אינסולין בכמה זריקות ביום ואין ספור כדורים נלווים....נכון? ובכן, אינסולין הוא הורמון שעושה שמות בגוף ותופעות הלוואי קשות. נכון, גם ריטלין היא תרופה, במפתיע זוהי תרופה שנמצאת בשימוש כבר 100 שנה! היא אחת התרופות הנחקרות ביותר! כמובן זוהי תרופה מושמצת מאוד ויש עליה אין ספור סטיגמות, כאשר מי שמפיץ את השמועות, בדרך כלל, יש לו אינטרס כלכלי להתעשר על חשבון אנשים אחרים. כן, יש תופעות לוואי לריטלין כמו לכל תרופה אחרת, וניתן להתמודד איתן ע"י שינוי מינון ועוד "טריקים". על הריטלין ותופעות הלוואי תוכלו לקרוא במאמרי הפורום, בשורה המודגשת העליונה. נמצאים שם מאמרים שנכתבו ע"י ד"ר עדי אדר נוירולוג ילדים ידוע. המאמרים יסבירו וינתחו את כל ההמולה מסביב לריטלין, יסבירו את דרך הפעולה של התרופה ויתנו לכם טיפים כהורים (וכל זה בשפה קלה ומובנת לכל אחד ולא בתיאורים רפואיים מסובכים ומפחידים). גם לי ילד בן 6 שהתחיל ריטלין רגיל וכעבור שבועיים שינינו לsr כי הוא "שקע" מידי. עכשיו הוא מאוזן ומתפקד נפלא בכיתה א´. הייתי מעוניינת לשמוע מה עוד נעשה עבור בנכם, שכן הריטלין הוא לא הפתרון הבלעדי. הפרעת קשב וריכוז דורשת התמודדות מערכתית טיפולית של הצוות החינוכי וההורים. לפעמים צריך ריפוי בעיסוק, הוראה מתקנת, תרפיה ו/או תמיכה רגשית. ואני, כרגיל, ממליצה על חוג ספורט לילד בשעות אחה"צ להוצאת אנרגיה. בברכת חברים!

למעלה