בטיחות ברכיבה

../images/Emo101.gifבטיחות ברכיבה

שלום, אני חדש פה, ושאלה חשובה לי. בתי בת ה 9 לומדת רכיבה, ודי מכורה לנושא. בזמן האחרון גם שמעתי וגם חזיתי אישית במספר תאונות רכיבה, מה שעורר אצלי חשש גדול. האם מישהוא יודע על מקור מוסמך למידע על שכיחות תאונות הרכיבה בארץ (נתון שבטח כל הרוכבים לא אוהבים לחשוב עליו) ? תודה רמי

תםטםOHIO

New member
שלום וברוך הבא ../images/Emo142.gif

השאלה שלך היא חשובה אבל התשובה היא לא מה ששאלת. יש הרבה פחות תאונות רכיבה מאשר תאונות דרכים חו"ח. השאלה אותה הייתי שואלת היא כיצד מתנהל שיעור הרכיבה של הבת שלך והאם הוא בטיחותי. האם היא מקבלת יחס, הסבר וקרבה של המדריכים שלה, האם ההתקדמות היא בקצב שלה ויש אכפתיות כלפי איך היא מרגישה בביצוע תרגיל ברכיבה. האם המדריכים מסתכלים עליה ומרוכזים בשיעור או שעושים רושם, רוכבים, מדברים עם אחרים או בפלפון וכד'. האם היא רוכבת עם קסדה? ממליצים לה על מגפי רכיבה? המקום נקי ומסודר המעברים פנויים וחפצים מרוכזי בצורה מסודרת או שהכל מסתובב חופשי חופשי? האם המקום מקרין בטיחות או חפיפניקיות? רכיבה נעימה!

../images/Emo13.gifתודה תודה, ובכל זאת ???

תודה,נעים להרגיש רצוי, ובכל זאת... אני מקבל את הרושם שאצלך מנסים להקפיד, וטוב שכך! לטעמי, חלק מהדברים בשעור מתנהלים כראוי וחלק לא, אבל מעבר לכך, אחרי התאונה האחרונה שראיתי, חיפשתי קצת, ומצאתי מחקר די מפחיד (מארה"ב) לפיו, כשבודקים את כמות התאונות מול שעות רכיבה, רכיבה על סוסים מסוכנת גם יותר מרכיבה על אופנוע !!! אז לפני שאני מפקיד את בתי, בתקווה שבידים אמונות, אני גם רוצה להבין כמה זה מסוכן באמת. ולא קשור בכלל - את גלבוע מעשרת את מכירה? רמי

תםטםOHIO

New member
אין לי נתונים מדויקים

את אלו תוכל לבקש בחברות ביטוח שמחזיקות סטטיסטיקות או אפילו ממש מספרי מקרים. האם תוכל לצרף את המחקר שמצאת? אולי באמצעות מילות מפתח והתיעצות אוכל לגבש יותר מידע על כך. את גלבוע מעשרת איני מכירה האם הוא בתחום הסוסים?

הנה המחקר

רעיון טוב, אני אנסה, ואם אמצא גם אספר. צרפתי את הקובץ. לא, גלבוע מעשרת הם משפחה...

תםטםOHIO

New member
תודה, וכתבתי תקצירון

קודם כל באמת מידע לא קל ואישית עם נסיון בתחום מפתיע אותי אחוז המקרים. בדקתי את המקור - PROPARA at Montpellier שזה מכון שעל פניו נראה כרציני. הבנתי שנערכו במקביל בדיקות לתחומי ספורט נוספים, וכן, ספורט סוסים נקבע עפ"י המחקר כמסוכן ביותר מבין סוגי הספורט. מבחינת הדאגה לרגע זה המקום הבטוח ביותר בסקאלה הוא בשיעורי רכיבה בבי"ס שמכבד את כללי הבטיחות וממגן את תלמידיו, ושומר להם קצב נכון להתקדמות. (האם משפ' גלבוע עוסקת בסוסים? אשמח להכיר אותם
) כמה נתונים מתוך המחקר - כתוצאה מחבישה של קסדת ראש היתה ירידה של כמעט בחצי מכמות פגיעות הראש. They found a reduction in total admissions of 46% because of a fall in head injuries most likely due to the use of riding helmets. כ15% מכלל פציעות הספורט הכוללות פגיעה בעמוד השדרה שייכות לרכיבה על סוסים עפ"י מחקר של 12 שנה בארה"ב. מתוך כלל הפציעות לעמוד השדרה באותן שנים 2% מסוסים. Overall ®gures from the USA11 show that between 1973 and 1985 a total of 9647 new admissions with spinal cord injury, 14.2% were due to sport, of which 2% represented horseback riding injuries. על כל פגיעת ראש התקיימו 5 פגיעות בעמוד השדרה - כלומר מיגון עמוד השדרה חשוב לפחות כמו קסדה. אין זה בא לבטל את הקסדה אלא להוסיף במיגון. (בנקודות הבאות יהיו קריטריונים היכן מיגון נחוץ יותר) In an overall review of horse riding injuries,10 head injuries outnumbered spinal injuries at about 5 : 1 which would indicate that the force required to cause a head injury is rather less than that required to fracture the spine (Figure 1). בישיבת ג'וקי קדימה כמו לקפיצות תהיה הפגיעה באזור העליון של עמוד השדרה - בסרביקליות. בישיבת דרסג' תהיה לרוב הפגיעה במרכז הגב וגב תחתון - בלומבריות מאחר וצורת הנפילה תהיה שונה בהתאם לישיבה. either jockey style (cross country position) with the head forward, where the rider would be more likely to sustain a cervical injury accompanied inevitably by a head injury, and classical style where the head is held high and the rider would be likely to fall on to the buttocks.8 סביר שכמות הפגיעות פוחתת לילדים ששומרים על כללי הבטיחות והמיגון )please keep translation as is for care for safety amongst kid readers) Injuries are occurring less to young riders and more frequently to older riders perhaps because younger riders are more willing to accept safety concepts כשהרמה עולה עולה שכיחות הפגיעות found the highest injury rates were among the riders competing at the highest levels היו גם נתונים על סוגי המקצים, קרוס קאנטרי נחשב המסוכן ביותר ואחריו אבנטינג, צייד, קפיצות, רכיבה במגרש פלאט ודרסג' .

iRatherFly

New member
סטטיסטיקות אבל... חומר למחשבה:

סטטיסטיקה, ובעיקר מחברות ביטוח זו מערכת נתונים קלינית שלוקחת בחשבון את הנתונים הגרועים ביותר. אין שום דבר אמין בלקיחת אחוזים ללא התחשבות בנתונים הסביבתיים. יש הבדל עצום בין לחבוש קסדה או לחבוש קסדה איכותית, או בין נפילה מסוס של ילדה בת 10 שלמדה ליפול מסוס מגיל 4 ונפילה מסוס של בחור בן 36 שלמד לרכב בגיל 34. תאונה על חציר ותאונה על אספלט מביאות תוצאות אחירות, ובית ספר טוב לרכיבה עם סוסי לימוד מאומנים, מדריך מנוסה, קיט עזרה ראשונה והליכי חרום אי אפשר להשוות לרכיבה על סלעים בדרום אמריקה עם איש כפר מקומי וסוס שעצבני בגלל שמישהו מתעלם כבר שבוע מאבן שתקועה לו בין הפרסה לרגל. לצערינו חברות ביטוח שמות את כל אילה תחת אותו סיכון של "רכיבה על סוסים" ולפי זה מרשות לעצמן לחייב אנשים בפוליסות יקרות יותר. כדאי גם לזכור שהסקר הזה לא אקטואלי ומתייחס לתקופה שהחלה לפני 34 שנה ונגמרה לפני 22 שנה. כיום הציוד (קסדות, מגיני גוף ועצמים על הקרקע בבתי ספר לרכיבה ומסלולים) הוא הרבה יותר אפקטיבי ומתקדם. דבר אחרון לזכור זה להיזהר שהאנרגיה של הפחד מתאונות לא תעבור הלאה ממך לרוכב. זה יותר מסוכן מכל דבר שתמצא בסטטיסטיקות... חוסר הפחד הוא מה שנותן לילדים את היכולת והבטחון שעושה רוכבים בני 7 כל כך יותר טובים ומהירי למידה מאילו שהתכילו מאוחר בחיים. כשאתה חושש והילד שלך קולט את החשש ופוחד, הבטחון המעורער שלו נקלט ע"י החיה לפני שהרוכב אפילו מרגיש את חוסר הבטחון. כשחייה כנופייתית מרגישה שלמנהיג התורן אין ביטחון, היא מרגישה לא בטוחה ושמה את עצמה בתור מנהיגה ועושה ככל העולה על רוחה עד שיש מנהיג שלוקח אחריות. לשמר את הרגשת הבטחון של הרוכב חשוב לא פחות מציוד, סוס, מורה וסטטיסטיקה. פוקוס על דברים שליליים נוטה פשוט להביא אותם, אפילו כשהכוונה חיובית...

iditavi

New member
בטיחות ברכיבה

שלום רב שמי אבי איש סוסים ופיזיוטרפיסט. יש לי שאלה? האם אין גוף כלשהו בארץ שמעדכן חוות בתאונות ובלקחים מהם? האם המילה תחקיר נשמעתבנושא מקצועיות ברכיבה בארץ? האם יש הפקת לקחים ברמה מהקצועית? (לא ברמה של חברות הביטוח שמעלות פרמיות..) מה אנחנו עושים למנוע את התאונה הבאה??? הרבה שאלות להתחלה אבל מאוד מענייןאותי וחשוב לי לפתח את הנושא.

למעלה