עבודה...

shooni n

New member
../images/Emo100.gifעבודה...

בס"ד צהריים טובים רציתי לשאול האם מותר לעבוד בתשעה באב? (עם צום כמובן)? ומה אם במסגרת העבודה שלי אני אחראית סידור עבודה ובמסגרת התפקיד אני משבצת אנשים לעבודה גם בחגים ושבתות[ האם זה אסור לי בעיקרון? והאם אני צריכה לבקש שיקחו ממני את התפקיד הזה ? תודה שבת שלום ומבורך

shooni n

New member
עוד קטנה לפני שבת..

בס"ד הרב בבית כנסת הסביר לפני כמה זמן שלפני שבת צריך להתקלח במים חמים. הוא אמר שלא רק נשמה יתרה רוצה להיכנס בנו אלא גם דברים מזיקים וזה מונע מהם (לא זוכרת איך הוא ניסח בדיוק אבל זה היה משהו כזה). בקיצור מה שהוא אמר שגם אפילו אחד שלא יכול להתקלח לפחות את ידיו רגליו ופניו ירחץ במים חמים לפני השבת. אז קודם כל אני שואלת מה הכווונה בדיוק בדברים המזיקים האלו? וחוץ מזה האם היום לצורך שבת ראוי גם להתקלח במים חמים? תודה שוב שוני

אני רוצה להוסיף, שיבינו את כוונתי

"בעיות בזקפה" , אני מתכוון לזוג נשוי המתכנן להביא ילדים, כך שמעתי, לא יודע אם זה נכון .במגזר החרדי מדברים על מקלחות קרות לא רק בתשעה באב אלא כל הזמן כדי לדכא את היצר המיני.

אופירA

New member
מנהל
לעבוד ב-9 באב מותר

אם כי לא רצוי, בגלל שלא מתאים ליום אבל (ועפ"י חוקי העבודה זה יום בחירה של חופש). אבל אם צריכים מותר בהחלט. להתקלח לכבוד שבת היום מותר בהחלט, גם לאשכנזים, למרות שכבר התחילו 9 הימים. אוכלים בשר בשבת, לובשים בגדים מכובסים בשבת ורוחצים לכבוד שבת במים חמים וכל גופו. שבת היא מחוץ לתחום האבל!

למעלה