SadClown

New member
../images/Emo10.gif

זה לא שיר, לא סיפור... סתם שופכת קצת אבא אמר לי עכשיו שהילד הקטן, קרוב רחוק של המשפחה... שחלה בלוקמיה נפטר. וזה כואב. רציתי לחבק אותך ולראות את הפנים שלך רציתי להתאים לתרומה רציתי להציל אותך או כל אחד אחר רציתי שתחייה. לא הכרתי אותך. אבל ידעתי כמה אתה חשוב לאנשים. ילד קטן, ילד בן שמונה שעבר כל כך הרבה בזמן כל כך קצר ואיך אתה מרגיש עכשיו? איך שם למעלה? קר או חם? עצוב או מרגיע? מישהו שומר עלייך? מישהו עוזר לך לחצות את הכביש? הייתי רוצה להכיר אותך. הייתי רוצה ללוות אותך באותם רגעים ומה עומד מאחורי המוות? מה עומד מאחורי מוות של ילד בן שמונה? למה ילדים חולים? וכל כך הרבה אנשים נבדקו אנשים שרצו להציל אותך לתרום לך איך זה יכול להיות שאף אחד לא היה מתאים? איך יכול להיות שאני לא התאמתי? איך יכול להיות שאתה כבר לא פה יותר? היית כל כך קטן ורך. מעניין איך נראית בטח היית ילד עדין שכזה ילד חכם ילד שמבין את החיים יותר מכל מבוגר. מעניין למה הלכת מה גרם לזה שתילקח דווקא אתה? בגילך אולי מאחורי המוות לא עומד משהו רע? אולי בגלל שסבלת פה כל כך אז שם, יותר טוב לך אני רוצה להאמין שאתה לא סובל אבל מדמיינת את העיניים האדומות של ההורים כשהם מאבדים ילד בן שמונה ילד שניסה להילחם על החיים ולא הצליח. ילד בן שמונה שכבר לא פה יותר אז מה עושים עם המחשבות? מה הם עושים עם הריקנות והחלל שנוצר? ומה עושים בשבילך? כל כך רציתי להכיר אבא היה בלוויה היום, אמר שנקרע הלב. אתה קרוב משפחה, שמעולם לא הכרתי ועצוב לי עכשיו, שאפילו לא יודעת איך נראו פנייך עצוב לי עכשיו, שלא הייתה לי ההזדמנות ללוות אותך עצוב לי שמוח העצם שלי לא התאים לשלך עצוב לי עכשיו, שמכל האנשים איך יכול להיות שאף אחד לא התאים? אולי יש דברים שלא אמורים לקרות דברים שלעולם לא נבין. אולי לפעמים העצב בלתי נמנע גם אם מדובר בילד בן שמונה ילד בן שמונה שעזב את העולם לפני שהספיק לחוות לפני שהספיק לגעת בכל המקומות השמחים, המרגשים של החיים. ילד בן שמונה שחדר לי לתוך הלב ואני אפילו לא יודעת איך נראית ומה הרגשת ואתה אפילו לא ידעת שניסיתי להתאים כי רציתי להציל אולי אתה לא יודע על העצב הזה שמטייל בי עכשיו מהמחשבה על ילד בן שמונה שעזב את העולם מבלי שהיה מה לעשות. ויש שאלות וחוסר הבנה זה לא נתפס קשה להבין למה הדברים האלה קורים. למה ילדים קטנים צריכים ככה לסבול. מה גורם לדברים לקרות ככה או אחרת מקווה שטוב לך עכשיו, ילד מלאך. אני שולחת לך חיבוק והמון אהבה. מקווה שאתה לא בוכה, ולא כואב. מקווה שאתה כבר לא סובל יותר. יהי זכרך ברוך.

facundo te amo

New member
OMG

זה פשוט עצוב, כל כך לא פייר שילדים קטנים נקטפים מבלי שיודעים כל כך הרבה דברים. מבלי שחווים כל כך הרבה רגעים,זה פשוט לא פייר. למה אלוהים לוקח את כל הילדים החמודים, עם המבט התמים בעיניים והחיוך הכובש בשפתיים. למה ה' יוצר את אותם ילדים, וקוטף אותם אליו וזורע בשמיים אלפי מלאכים קטנטנים. קרעת לי את הלב עם השיר שלך והוא גרם לי לכל כך הרבה תהיות, הדבר שהכי חשוב לי בעולם הזה זה תינוקות וילדים קטנים וזה פשוט זוועה שילדים כאלו הולכים לנו ללא שום סיבה, ללא הסבר. מכעיס אותי שיש מחלות ללא תרופות, ומה אלוהים חושב לעצמו שהוא לוקח חיים? הרי את החיים שלו איש לא יכול לקחת, אז לפחות שלא יקח של אחרים- על כמה וכמה של ילדים קטנים. אני מקווה שלילדון שהלך לעולמו שיהיה לו רק טוב, ושלא ירגיש עוד כאב לאורך כל שהותו היכן שלא יהיה. ליטל

yossi iv

New member
ומה אלוהים חושב לעצמו שהוא לוקח...

ומה אלוהים חושב לעצמו שהוא לוקח חיים? את שואלת ליטל. זה הזמן להבין שאלוהים לא שואל אותך מתי יקח חיים או לא יקח ויותר מזה.. הוא לא שואל אותך מתי יקח אותך ומתי לא ומתי בכלל.... כשמבינים באמת באיזה מצב האדם נמצא וכשמבינים כמה אירעיים הם החיים ,נראה לי שהבחירה החופשית מתכנסת ללמקום הראוי לה וזה לא בחירה בין טוב לרע או בין אמת לשקר אלא בחירה ל... מהי כמות הטוב.. פשוט מדובר על כמות.. נעשה ומה יהיה גודל האמת בחסד שאנו עושים עם זולתנו אולי אז נוכל להתענג באמת בחיינו עם העקרון הגבוה ביותר של העונג עד... שנילקח מכאן.

ליטלוש ../images/Emo24.gif

כ"כ הרבה שאלות אה? במצב כזה...אתה מתוודע להרבה שאלות שלא יהיו להן תשובות אני לא יכולה לומר לך מה לעשות ומה לא, אבל תמנעי משאלות, זה לא יעזור הוא הלך, זה קשה וכמו שאמרו לי עם דודה שלי, כן, הכול חוזר אחורה כול פעם מחדש, -היא סבלה, ועכשיו היא לא תסבול -הוא סבל יותר ממה שאת מתארת לעצמך, אני קצת יותר הייתי קרובה לדודה שלי ממך ומהילד, נדמה לי, אז אני יודעת מה היא עברה, גם לוקמיה, וזה קשה, כול הטיפולים, אומנם זה לא מנחם, את רוצה שהוא יהיה פה, ילד בן 8, אלוהים לא עושה חשבון, ילד בן שנה, בן 40, 50, וגם בן 8. אין לי מה לומר לך חוץ מזה שתשתדלי להיות חזקה, ואת כבר בת 19 ואת גדולה-אבל לדעת שהוא לא יסבול יותר, זה עוזר. זה מטורף, ממש, לא נתפס, ייקחו לך ימים,שבועות,חודשים אולי אפילו שנים עד שתתפסי את זה לחלוטין, אבל את חזקה! את תדעי להתמודד עם זה, למרות השאלות שעולות ויעלו גם עוד שנה ושנתיים. אני מבינה לליבך מאוד, אם תרצי לדבר, גם אם זה לא נראה הכי חשוב, אני כאן.

ליטלוש ../images/Emo24.gif

כ"כ הרבה שאלות אה? במצב כזה...אתה מתוודע להרבה שאלות שלא יהיו להן תשובות אני לא יכולה לומר לך מה לעשות ומה לא, אבל תמנעי משאלות, זה לא יעזור הוא הלך, זה קשה וכמו שאמרו לי עם דודה שלי, כן, הכול חוזר אחורה כול פעם מחדש, -היא סבלה, ועכשיו היא לא תסבול -הוא סבל יותר ממה שאת מתארת לעצמך, אני קצת יותר הייתי קרובה לדודה שלי ממך ומהילד, נדמה לי, אז אני יודעת מה היא עברה, גם לוקמיה, וזה קשה, כול הטיפולים, אומנם זה לא מנחם, את רוצה שהוא יהיה פה, ילד בן 8, אלוהים לא עושה חשבון, ילד בן שנה, בן 40, 50, וגם בן 8. אין לי מה לומר לך חוץ מזה שתשתדלי להיות חזקה, ואת כבר בת 19 ואת גדולה-אבל לדעת שהוא לא יסבול יותר, זה עוזר. זה מטורף, ממש, לא נתפס, ייקחו לך ימים,שבועות,חודשים אולי אפילו שנים עד שתתפסי את זה לחלוטין, אבל את חזקה! את תדעי להתמודד עם זה, למרות השאלות שעולות ויעלו גם עוד שנה ושנתיים. אני מבינה לליבך מאוד, אם תרצי לדבר, גם אם זה לא נראה הכי חשוב, אני כאן. יהי זכרו ברוך.

toty17

New member
נורא..

אני מבינה את זה שאנשים שחיו את החיים שלהם..מבוגרים..צריכים ללכת.. אבל ילד בן שמונה!? זה פשוט אכזרי. לא הספיק לעשות כלום...לחוות אהבה ראשונה..בר מצווה...הגילוח הראשון שלו...לדבר עם החברים הכי טובים על המין השני...ללכת לצבא...ללמוד..להתחתן..להביא ילדים...לראותם אותם גדלים..כלום! אופפ...ממש מדכא. לפעמיים אני לא מבינה איפה אלוהים היה!? או אם הוא בכלל שם.

adi23e

New member
נקודת מבט אחרת...

אפשר גם להסתכל מנקודת מבט קצת אחרת, שונה, לא קלה בכלל, אבל... אם נצא מההנחה שלכל אחד יש תפקיד בעולם הזה, וכאשר הוא מסיים אותו הוא נפטר מהעולם הזה, אז אין כל הבדל בין אם זה תינוק או ילד או אדם מבוגר שמת. הוא עשה את מה שהיה צריך לעשות והלך. תנסו לחשוב למה אנו מצערים כ"כ על ילד שמת? לפי מה אנו תופסים הצלחה, קיום, מהות?

SadClown

New member
אממ...

גם לי יצא לשמוע על העניין שברגע שמסיימים את התפקיד אז עוזבים את העולם... ואני תמיד חושבת על זה גם כשאני חושבת על המוות או שומעת על מוות... אבל עדיין, אולי זה אמור להיות טבעי לסיים את התפקיד שלך בגיל 8 ופשוט לעזוב את העולם, אבל זה בכל את לא מרגיש טבעי. גם למה זה צריך להיות כרוך בכל כך הרבה סבל של מחלה... אני יודעת שאלו שאלות שאולי אין טעם לשאול... ואני ממש לא שופטת את אלוהים. ואני מאמינה שיש לו את הסיבות שלו לכל דבר. ושאנחנו לא מסוגלים להבין אותם. וזה גם לא מתפקידנו. אבל עדיין קשה וכואב לחיות עם הפחד המתמיד הזה מהמוות, ועם העצב בלשמוע על מקרי מוות של אחרים. כשחושבים גם על העניין שכל בנאדם שמת\נהרג\נרצח... זה בגלל שהוא סיים את התפקיד שלו. אז במקרה של תאונה למשל, או רצח. אז האדם שהרג, מה הוא בעצם? הוא פשוט שליח שבא להחזיר את הנשמה למקום שלה בגלל שנגמר לה התפקיד? כי אם זה ככה, אז הוא בעצמו קורבן למרות שהוא זה שעשה את הדבר הרע, והוא האשם והכל... זה הכל מוזר כל כך... כאילו הכל משחק. כאילו הכל כתוב מראש. ואדם טוב הוא טוב כי ככה כתבו לו מראש, ואותו דבר לאדם רע...אז איפה הבחירה החופשית שלנו כאן?

adi23e

New member
הבחירה החופשית

הבחירה החופשית מתבטאת ביכולת שלך להשתנות, ולבחור בדרך אחרת ללכת בה. יש תוכנית מדהימה על יציאת מצריים בערוץ 2, אז המשך אח"כ.

adi23e

New member
תחשבי על משהו אחר:

האם יש רק אדם טוב ורק אדם רע?

SadClown

New member
לא...

בכולנו יש רע וטוב... פשוט יש כאלה שצד אחד יותר דומיננטי בהם...

hadarwin

New member
...

נראלי דווקא שבכולנו יש רע וטוב וכל אחד בוחר את מה הוא מייצג... (חופש בחירה )

adi23e

New member
../images/Emo45.gif יפה מאוד

על פי מה אנו מחליטים אם משהו הוא "טוב" או "רע"?

adi23e

New member
בקשר לדוגמא עם התאונה

היה לנו פעם שרשור בנושא הזה בדיוק. אני אנסה לחפש אותו, כי השאלה הזו בדיוק הועלתה שם. אולי עד שאמצא יוסי יוכל להאיר את עינינו ולכוון.

yossi iv

New member
השאלה איפה..

אלוהים היה, או האם הוא בכלל שם, הן לא שאלות באותו מימד. איפה הוא היה, משמע הוא קיים ואולי הלך לא לטייל או החליט לקחת בחזרה אליו את הילד בן שמונה שאולי הוא בן יותר מ 8 רק את לא יודעת. לגבי אם הוא בכלל שם... נניח ואת חושבת שהוא לא שם אז למי את באה בטענות? אם ילד בן 8 נפטר, המילה "אכזרי" למי מופנית? לטבע? תחליטי, אם הוא שם יש שאלות והרבה. אם הוא לא שם, אל תשאלי שום דבר ותעשי "כאילו" את חיה לנצח, כאילו אין מחר.. לאמונתי, יבוא יום וכולם, אבל כולם , יעמדו מולו, מול אלוהים, ויתנו את הדין באותו עניין אהוד אולמרט ואת, באותה רמה של התייחסות, אתם באותו גודל, באותה צורה, אם את נשמה קטנה, גם הוא קטן ולהפך. זאת האמונה המיכא"לית הבסיסית : כ ו ל ם ש ו ו י ם ! !

hadarwin

New member
ולא רק המיכא"לית...

אבל.... נגיד מישהו השקיע 300% ומישהו השקיע 5% מאמץ בשביל משהו יש הבדל בין מה שהם צריכים לקבל...

Spotless Mind

New member
לא הבנתי...

ניראה לי שאתה מדבר על כך שאם מישהו עשה יותר מעשים טובים מאשר בן אדם אחר, אז הוא צריך לקבל על זה משהו? הארכת חיים? אני לא נגד הרעיון הזה, אני גם חושב שבבסיסו הוא נכון, אבל לא בגלל שבסופו של דבר תקבל משהו, אלה בגלל שכך צריכים לחיות את החיים. אדם שבאמת ובתמים אוהב את אלוהים, אינו מצפה שאלוהים יחזיר לו אהבה. ניראה לי שמוות של קרוב משפחה, ועוד צעיר, יכול להיות הדבר הכי נורא שיש. אם אתה מאמין שאפשר לקלקל, האמן שאפשר גם לתקן. אם אתה מאמין שאפשר לפגוע, האמן שאפשר גם לרפא. ( ר' נחמן מברסלב) שלא תידעי עוד צער. יהי זכרו ברוך.

hadarwin

New member
....

גם בין היתר... על מעשים טובים ובכלל ... נכון שבני אדם בתכליתם שווים אבל מעשים משנים את השוויון זו הייתה הכוונה... ותגיד Spotless Mind מה האייסי שלך או MSN ואיך קוראים לך?!?!?

למעלה