אילנית12

New member
../images/Emo10.gif

רציתי להכין פאי פרג,השתמשתי בבצק של אלונה,הבצק לא היה גמיש לעבודה. הוא התפרק לי,למרות שקימחתי,והמטבח היה קר.וגם לא עיבדתי יותר מידי. ואפילו קיררתי אותו במקום שעה,קיררתי שעה וחצי. חשבתי אכין במטריצה,אבל אי אפשר היה בכלל לעבוד איתו.פסים בקושי חתכתי. מה עשיתי לא בסדר? איכשהו,אפיתי את העוגה,היה לי חבל לזרוק את המלית.

אילנית12

New member
המתכון.

לבצק: 1/2 2 כוסות קמח 2 כפות מים 4 כפות סוכר 2 חלמונים 240 גר` חמאה או מחמאה קורט מלח שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. שמים במקרר שעה. לרדד 3/4 מהבצק לעיגול גדול ולרפד את תבנית הפאי גם בדפנות. לסדר מעל את מלית הרצוייה.. לרדד הבצק שנותר, לחתוך רצועות ולסדר על המלית שתי וערב. למרוח חלמון ביצה רק על הבצק, לאפות בחום בינוני כשעה. מקור:אלונה בישול לילדים.

WiKi

New member
אני לא מבינה בבצקים כ"כ

אבל בתור אחת שחולה על פרג, זה נראה יאמי, ואני בטוחה שהטעם טוב יותר מהתמונה. והייתי מוכנה למשלוחה של פרוסה נדיבה, או אפילו להתחרע על התבנית עם כף.

מיכל63

New member
גם אני....

קרה לי אותו הדבר... נלחמתי בבצק ממש... קיררתי,קימחתי,מעכתי... כלום לא עזר, יצאה לי הנשמה עד שהצלחתי לעשות משהו עם המטריצה תראי בקישור את הפאי תפוחים זה יצא לי אחרי מאמצים מרובים ביותר! כולם התנפלו וזללו ולא נשאר פירור אבל עבדתי קשה מידיי... מעניין מה אני עשיתי לא בסדר כי הבצק היה טעים במיוחד,פריך כזה אולי בגלל זה קשה לעבוד איתו....

DUKASIT

New member
אילנית אף על פי כן ולמרות הכל

הפאי ניראה נהדר. ...ואני לא אוהבת פרג. את הבצק הזה לא הכנתי אז אין לי תשובה

pirge

New member
אילניתי , העוגה נראית מעולה בעיני,ב

ובטוח שהטעם נפלא. בכל אופן, ככה זה נראה מהתמונה. לא מכירה בצק כזה.

al55

New member
היי חברה ../images/Emo24.gif

באתי כדי להשאר, אומנם נעדרתי זמן רב אבל תמיד
אתכם לגבי הבצק אם הבצק לא מתגבש תמיד כדאי להוסיף מעט מים וללוש עד שנעשה נוח לרידוד, אל יאוש חבל לוותר על בצק כזה נפלא ונימוח בפה.

bigjack

New member
היי אלונה ../images/Emo24.gif מה שלומך??

היית חסרה לנו כאן
מקווה שאת נשארת

al55

New member
אין אין עליכם, ../images/Emo51.gif לכם על קבלת

פנים לבבית, מבטיחה לא לאכזב יותר, נכנסתי לרגע ושוב יוצאת לאירוע חברתי.

דנייאלה

New member
אילנית......... כנסי.....

אם יש בעיית "חיסול" של הפאי אני מתנדבת... הוא נראה טעים, אני אוהבת מאוד מילויי פרג ולא היתי מתנגדת ליישר לך את העוגה מקווה עבורך שבפעם הבאה יצליח לך יותר בעיבוד הבצק

למעלה