Darkmatter

New member
../images/Emo10.gif

חברה מאוד מאוד טובה שלי שאני מתה עליה, התקשרה אלי עכשיו. היא אמרה לי שגילו לאמא שלה סרטן השד. כ"כ כ"כ עצוב לי עכשיו. זה פשוט לא פייר. גם ככה היא בתקופה האחרונה לא מרגישה יותר מדי טוב. גם ככה היא עברה הרבה בגירושים של הוריה. ועכשיו גם זה.... כ"כ עצוב. אני מאוד מאוד מקווה שהכל יהיה טוב.

../images/Emo201.gif אני מאוד מצטערת לשמוע...

מניסיון, היא ממש תצטרך אותך עכשיו, תנסי להיות שם בשבילה עד כמה שאת יכולה... לצערי, אני מכירה את הנושא מקרוב, אמא שלי נפטרה מסרטן השד שהתפשט, אבל זה היה לפני 14 שנה ומאז הייתה התקדמות גדולה וזה נחשב לסוג סרטן שאם תופסים אותו בשלב מוקדם, יש סיכוי מאוד גבוה לריפוי... ...אז תחזקי אותה בכדי שהיא תהיה חזקה בשביל אמא שלה...

בנות יקרות היכנסו בבקשה

אשמח לקבל מספר דיעות 1 האם אתם מבקרות בבית העלמין מתי שאתם מרגישות צורך או יש הטוענים שצריך ביום השנה בתשעה באב וביום הכיפורים-יש טוענים שזה מפריע לנשמה הביקורים לא בימים אלו 2 חיבוט המת -האם הוא קיים או שזה הפחדה של הדתיים ע"מ להחזיר בתשובה בתודה מראש סיגל

שלום מילי

על פי מה שאני יודעת שנהוג, על פי היהדות,זה לא להרבות בעלייה לקבר בשנה הראשונה. כמובן שעולים בסיום שלושים ימי האבל ובסיום השנה. יש הטוענים כי בשנה הראשונה הנשמה עוברת שלבים בפרידתה מן הגוף, והגעת הקורבים עלולה להפריע לפרידה זו. היהדות מבינה את מצוקת קרובו של הנפטר ורצונו לפקוד את הקבר, אך ממליצה בשנה הראשונה להמיר זאת בהדלקת נר בבית ובקריאת פרקי תהילים לעילוי נשמת הנפטר. לאחר השנה אין מניעה לעלות לקבר. ממליצים על יום השנה וראש חודש ניסן ואלול כזמנים בהם הנשמה פוקדת את הקבר, ורצוי לעלות. באופן אישי הגעתי לקבר אמי פעם אחת מאז סיום השלושים (אמי נפטרה לפני חודשיים וחצי). אני נוהגת להדליק נר ולהתייחד עם אמי בדיבור ובתפילה בבית. חיבוט הקבר הוא מושג באמת מפחיד ויש הרואים זאת כסוג של עונש על הנפטר...אל תיכנסי לסרטי אימה. ממה שאני מבינה זהו סוג של קושי אותה עוברת הנשמה בפרידתה מן הגוף ובמעבר לעולם אחר. זהו קושי של פרידה מהגוף שהיה יקר לה ושרת אותה בחייה. אני מוצאת ביהדות ובאמונה כלים לנחמה, למרות שלא קל לקבל מושגים ורעיונות רבים בה לאור האובדן הקשה ושאלת הלמה שמציקה ללא סוף... אני מקווה שתמצאי את הדרך הטובה ביותר עבורך בהתמודדות הזו ומאחלת לך רק טוב

אמי קבורה בירושלים...

ואני גרה באזור המרכז...אז אני עולה לקבר רק ביום השנה... אבל מעבר לזה, אני לא מרגישה צורך לבקר בקברה, אני מרגישה שהיא תמיד איתי בלב ובמחשבות...

גליה0

New member
לדעתי

את צריכה ללכת אם את מרגישה שזה מה שאת רוצה. אני מודה שאין לי שמץ של מושג מהוא חיבוט המת. כל מה שקשור לדת רחוק ממני שנות אור, אמא שלי לא נקברה בטקס דתי אלא בטקס מהלב. היא קבורה לא רחוק ממני אבל אני לא נוסעת כל שבוע. בהתחלה הלכנו יותר, אחרי שהיתה מצבה ביקרנו ושתלנו צמחיה ליד. האמת היא שכבר מזמן לא הייתי שם ואני מרגישה שאני רוצה

../images/Emo201.gif לשתיכן..

בטוחה שזה קשה לשמוע.. השתדלי להיות בשבילה כמה שאת יכולה.. וכמה שמתאים לך
אנחנו איתך...

עודליל

New member
מילי יקרה כנסי

בקשר לשאלתך אימי נפטרה לפני 4 שבועות והדבר היחיד שהעסיק את אחותי כל השיבעה היא מתי אפשר לעלות לקבר והאם זה באמת מפריע לנפטר ולנשמתו.(אחותי גרה בתל אביב והיא לא יכלה לחשוב שהיא תעלה לירושלים תראה את בית הקברות ולא תכנס לאמא שלנו). כל אחד אמר לה משהו אחר, והפחידו אותה בלי סוף שאמא שלנו תסבול וזה מפריע לנפטר. בן דוד שלי שהוא מאוד דתי הגיע כל ערב ושאלנו אותו שאלות, הוא בירר לנו במקורות ובהלכה ובנוסף שאל רב ובסוף הוא אמר שאין שום הפרעה לנשמה, מי שרוצה יכול לעלות אבל עדיף שלא במיוחד לא נשים( וגם מתוך העניין שיש אנשים שהבית קברות הופך לביתם הראשוןוהם ממש משתגעים מזה), בראש חודש אין שום בעיה לעלות גם בשנה הראשונה. לסיכום את יכולה לעלות מתי שנוח לך זה לא מפריע לנפטר. (אם תרצי יותר פרטים ומקורות צרי איתי קשר במסר)

ymz

New member
איזה עצוב ../images/Emo201.gif

ממש עצוב לשמוע חדשות כאלה. מקווה שהכל יסתדר לטובה וכמה שיותר מהר. את יודעת באיזה שלב המחלה? תחזיקי מעמד ותמשיכי להיות חזקה גם בשביל החברה שלך.

מצטערת לשמוע...

עצוב לשמוע... לשתיכן הרבה כוח. חברתך זקוקה לך עכשיו.. היי שם בשבילה ובשביל אמה אם יש בך הכוח...

גליה0

New member
זה לא פייר

אין לי ספק שהיא זקוקה לך עכשיו יותר מתמיד, פשוט תהיי שם איתה ובשבילה מקווה שיהיה טוב

../images/Emo201.gif

ראשית מיעצת לחזק ולחבק ולעטוף בהרבה חום ואהבה והבנה אמא שלי לצערי נפטרה מסרטן לפני 8 שנים נפטרה בחטף תוך 40 יום מיום שנודע כי היא חולה. אז לא לפספס אף רגע.אפשר להיתגבר ואולי המצב שלה הוא כזה שיש מה לעשות לא לאבד תקווה לעולם ואף פעם.

Darkmatter

New member
תודה...

כן, אני אשתדל לתמוך בה. עצוב לי שהיא עצובה ועל כל המצב הזה. וגם אני בעצמי מאוד מחבבת את אמה. היא באמת אישה מדהימה ומיוחדת. אבל אני באמת מקווה שיהיה בסדר כי גם גילו את זה מוקדם יחסית....

למעלה