rotemangie

New member
../images/Emo10.gif

שלום לכולם, אומנם אני לא בקטורגיה של "אלמנה", אבל אבא שלי נפטר ללפני כ 7 שנים, ומאז אמא שלי דיי במשברים, היא לא מוכנה לצאת עם אף אחדף שומרת את הבגדים של אבא, שלא נדבר שעד לפני שנה-שנתיים הייתה מסתובבת עם טבעת הנישואים שלהם. עכשיו כולם עזבו אני הביתף והגיוס שלי קרב ובא. וכואב לי הלב להשיאר אותה לבדה במשך כל היום, חשבתי אפילו לא להתגייס שלא נדבר על הנטל הכלכלי שאני אגרום לה אם אני אתגייס, יהיה לה קשה לפרנס אותי אם אני אהיה בלי עבודה. כולנו לקחנו את מוות אבי בצורה קשה והמון משברים, אימי יצאה רק עם אבי כל חייה, התחתנה איתו בגיל 17 והם היו ביחד עם יום מותם. אני לא יודעת מה עושים, אני רוצה שהיא תמיצא בן זוג, גם לאחרונה היא מקבלת את העובדה שהיא צריכה למצוא ומבקשת ממני לעזור לה לחפש באינטרנט למרות שבפגישה שתיים שהיא יצאה היא מאוד נרתע.. יש למישהו הצעות, מה עושיםםם?!....=\

nypx

New member
אענה לך מחר

אבל קודם כל תחפשי לה קבוצת תמיכה או פסיכולוג טוב זה קודם לילה טוב

nypx

New member
המחר הגיע קצת מאוחר

אבל עדיף מאשר אף פעם יש עובדות סוציאליות בביטוח לאומי אימא שלך יכולה להיעזר בהם הם מקסימות וששות לעזור אני לא מכיר קבוצות תמיכה כך שאין לי דיעה על כך לעובדות סוציאליות יש הסמכה והכשרה והן הרבה פעמים טובות כמו פסיכולוגים ולפעמים עם יותר נסיון אבל יש עניין אחר שאני חושב ששם הבעיה : אימא שלך מטאטאת את הבעיה מתחת לשטיח וזה צבר אבק של שנים אם אני לא טועה , אז טיפול לך זה בסדר והיא חושבת שהיא בסדר? לפי דעתך היא לא ,והאמת גם לפי דעתי שלא מבוססת על הרבה פרמטרים, אז תנג'סי לה שלפחות תלך לפגישת נסיון לא תמיד זה מצליח אבל אולי יהיה מזל ועל הפעם הראשונה היא תמצא מישהי שתעזור לה, אולי תציעי לה להיכנס לכאן לראות את התגובות יש גם בשכול ואובדן פורום מאוד טוב ועם הרבה נסיון,שתדפדף בארכיון ותגלוש קצת, תמיד היא יכולה לפנות אליי אם היא תרצה ואנסה לעזור . בהצלחה לך חג שמח וכשר ומלא אור

גוהנה

New member
הי רותם

אובדנו של אביך כואב מאוד לכולכם. את מודאגת באשר לאימך ומבקשת לסייע לה במציאת בן זוג ועם זאת מתאורך את מצבה ניכר שאימך עדיין נמצאת (רגשית) בזוגיות עם אביך. 7 שנים הם זמן בו אכן ניתן לצפות מן האבל להתרועע בחוגים חברתיים ולקיים מהלך חיים המכיל את כאב האובדן ועם זאת בניה של אורח חיים חדש הכולל גם היכרויות חדשות עם חברים וחברות ממעגלים חברתיים רחבים. ואולם כנראה שאימך נמצאת במצוקה ואינה פנויה (רגשית)לבניית המשך חייה ללא אביך. את, ברגישות רבה, מציינת רמזים, כמו העובדה שאימך הכירה רק את אביך, שיכולים לשפוך אור מועט על מצוקתה: אולי איננה בטוחה מספיק ביכולתה , אולי אינה יודעת איך....באופן ברור נראה שהיא זקוקה לסיוע מקצועי כדי לעבד את אובדנה. המטפל יוכל לסייע בידה להבין את קשייה, להגדיר את מצוקתה והיא תוכל להתחזק בתוך התהליך הטיפולי ולהמשיך הלאה בחייה....

rotemangie

New member
היא לא מוכנה

יש לנו בעיות כלכליות והיא מעדיפה לשלוח אותי לפסיכולוגים מאשר לטפל בה! היא טוענת שהיא לא צריכה שום טיפול....

גוהנה

New member
הי רותם

אפשר כעת להבין את תחושת חוסר המוצא שלך. מחד יש בחייך אם יקרה הנמצאת במצוקה אך אינה מוכנה להיות מטופלת. את נושאת בליבך דאגה רבה לשלומה עד כדי כך שאת חוששת להשאירה לבד (מעניין לדעת באופן מוחלט מה הן חששותייך....) וחושבת לא להתגייס (האם את רוצה להתגייס? מחכה לגיוס, ללא קשר למצוקת אימך?). למעשה מה שקורה לאימך מאיים להפריע למהלך התקין של חייך (חיי נערה בת 18, אני מניחה)וייתכן שזה משפיע רחב יותר (האם את נמנעת מלצאת עם חברים, לצאת לפעילויות פנאי )כדי שאימא לא תשאר לבד? אם אלו פני הדברים תוכלי לקחת את אימא לשיחה מלב אל לב, לתאר לה את המצוקה שאת רואה וגם את המצוקה שאת שרויה בה. למעשה חשוב להמחיש לה כי המצוקה שלה פוגעת בסביבה היקרה לה (אם יש לך אחים החשים כך אולי תוכלי לגייס גם אותם לשיחה כזו?)ואז להציע לגשת איתה לטיפול (יש מטפלים משפחתיים שיוכלו לסייע לכן בטיפול משותף שיתמקד במצוקה המשותפת אך גם בהפרדת האחראויות לשיקום המשפחתי והפרטי של כל אחת מכן). אם היא בכל זאת לאת סכים אזי אצטרף לדעתו מלכתחילה של מנהל הפורום ואמליץ לך בחום לגשת לטיפול אינדודואלי...בהצלחה

יוגינס

New member
לפני בן זוג רצוי למצוא חברה

שלום רותם , דאגתך לאמך ראויה להערכה , היא בת 51 ב"אמצע החיים" , לא ממליץ בפנייך לחפש לה שידןך זה מועד לכשלון ,אבל כן ממליץ בפנייך לחושפה בפני חוגים , נושאים המענינים אותה , הרצאות , שירה בציבור וכדומה. יתכן ובאחת ממסגרות עניין אלו תמצא גם פרטנר.... יתכן ויש מקום להמליץ בפניה להעלות מצוקותיה בפני רופא המשפחה , אולי ימצא לנכון לתן חיזוק תרופתי או לחילופין יכוונה לגורם טיפולי. בהצלחה

rotemangie

New member
כן אני מניחה שאתה צודק כלומר

לשבת איתה מול המחשב באתרי הדייטים למינהם לא בדיוק מתאים...שלא נדבר על החששות שלה לפגוש אדם מהאינטרנט. ובקשר לטיפול אני מאוד מקווה שהיא תסכים...אני רק לא רוצה לראות אותה לבדה... תודה רבה על התשובות שיהיה לך חג שמח!

באשר ל"נטל הכלכלי"...

את יכולה לקבל אישור מהצבא לעבוד,ובכלל הקלות בתנאי השירות שלך.מנסיון,הצבא בא לקרת החייל/ת בנסיבות כאלה.בהצלחה!

למעלה