r122

New member
../images/Emo10.gif

הבת שלי הגיע אתמול וראיתי שמשהו מטריד אותה לאחר בירור קל [לא הייתי צריכה לדובב הרבה כנראה שהיא היתה צריכה לדבר] היא סיפרה שחברה שלה מהכיתצה הסמוכה אותה אנחנו מכירים מגיל הגן הראתה לה שיר שהיא כתבה שמדבר על ילדה שהתאבדה ושהיא חוששת שהחברה שלה כתבה בעצם על עצמה , ועוד סיפרה שמתחילת השנה היא ראתה שינוי אצל החברה החל משינוי בבגדים , ומצב רוח דיכאוני והתחילה לדבר על מוות. כמובן ששיכנעתי אותה לדבר עם המורה שלה , לאחר שיכנוע והסבר [מאוד חששה שהיא בוגדת בחברה שלה] היא דיברה עם המורה וסיפרה לה על השיר וביקשה להשאר בעילום שם. ואחר כך כל הערב היא אמרה שהיא בוגדת בחברה והיא לה תראה לה יותר דברים...ולא תסמוך עליה . אייך שמשכנעים את הבת שלי שהיא עשתה את הדשבר הנכון? היא בטוחה שהיא הלשינה ועם החברה תגלה היא לא תדבר איתה
 
תבהירי לבתך שזה ממש לא הלשנה

בגלל בתך יכול להיות שהחיים של מישהי ינצלו. כל הכבוד לבתך שבכלל היתה לה את היכולת להבחין שאולי החברה הזו בעצמה כנראה נמצאת במצוקה והראתה את הנכונות לספר לך ולהדרכתך בהמשך. לפעמים אנשים משדרים אותות מצוקה ולא כל אחד שם לב שהאדם שמולו במצוקה. אני בטוחה שהמורה פשוט תשים עין על הילדה ואין סיכוי שהיא תדע שהבת שלך סיפרה. יש למורים או ליועצת את ההדרכה הנכונה לדבר ולשאול תלמידים על מצוקות.
 

r122

New member
לצערי השנה הנושא עלה

בן של חברים שלנו שלמד בבית הספר שלביתי התאבד בקיץ האחרון והעלו את הנושא בכיתות וגם אנחנו ההורים גם התלמידים קיבלו סדנה והסבר על אותות מצוקה אצל ילדים/חברים , למי צריך לפנות וכו' . אני בטוחה היא יודעת שהיא עשתה את הדבר הנכון אני בטוחה אבל בכל זאת זו חברה שלה והיא לא רוצה שהיא תפסיק לבטוח בה.
 
חזקי את הבת שלך מאוד, אימרי לה שמה

שהיא עשתה הוא המעשה כי חברי שיכול להיות - היא דווחה על המחשבות ואולי חס וחלילה הכוונות של החברה שלה. ואם במקרה החברה תגלה שהיא סיפרה , ותתרחק ממנה, הבת שלך יכולה להסביר לה שזה נעשה מדאגה לשלומה של החברה ומתוך יכולת לזעוק לעזרה עבורה.
 
כולכן צודקות אבל -

למרות שגם בעיני זו לא הלשנה, אני בכל זאת רוצהאת הילדה שבמצוקה אחרת - היא סיפרה לילדה שבטחה בה על השיר , היא הראתה לה כמה היא סובלת - והיא בקשה ממנה לא לספר ושלא יעבור הלאה. ומה עשתה אותה ילדה שסיפרו לה - הלכה וסיפרה לאמא שלה ומשם זה כבר התגלגל והגיע למחנכת ואתם יודעים מה התוצאה אולי אותה ילדה תקבל עזרה - יתכן אבל גם אותה ילדה עכשיו תתרחק מהילדה לה סיפרה כאש. וזו תאבד פעמיים. פעם אחת אמון פעם שניה חברה . בעיה קשה.
 
ואם היא לא תדווח והילדה חס וחלילה תתאבד, היא

בטוח תאבד חברה ועלולה להרגיש הרבה יותר רע עם עצמה כי לא סיפרה.
 
אולי באותו הרגע היא תכעס

אבל בטוחה שלטווח ארוך היא תסלח לה. עדיף לנסות להציל ולהפסיד חברות מאשר יקרה לה משהו
 
יש מקרים שכדי לשמור על אדם אהוב

חייבים דווקא להתרחק ממנו. למשל מהגרי עבודה, שמשאירים בני זוג וילדים בארץ אחת ובאים לארץ אחרת כדי לפרנס את יקיריהם. למשל בזמן מלחמות, כשהורים שולחים את ילדיהם למקום רחוק. למשל כשחושדים שחבר עלול להזיק לעצמו, ומוכנים לוותר על החברות היקרה איתו בשביל להציל אותו.
 

r122

New member
../images/Emo140.gif

אני הסברתי לביתי ואני חושבת שהיא מבינה שהיא עשתה את הדבר הנכון בנתיים החברה לא הגיע לבית הספר אז לא היה מפגש ביניהן. אמרתי לה שמה שהחברה עשתה זה זעקה הכי גדולה שיש לעזרה וגם היא תכעס בהתחלה תסבירי שזה נעשה מתוך דאגה איכפתיות ואהבה אליה.|
 
../images/Emo24.gif

את יכולה להזמין את הבת שלך לקרוא את התגובות שלנו. כאמא לבת הייתי רוצה לדעת שאם היא תהייה במצוקהחלילה ואני לא אהיה ערה לכך - יהיה מי שיסב את תשומת ליבי.
 
למעלה