sharsharo

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif

בני מתלונן על שאחראי המרפאה בה הוא משרת כחובש "מחפש אותו" עד כדי כך שהוא בקושי עונה לו לברכת שלום ולא לחץ לו יד כשהושיט אותה לכוונו.היחס הזה גורם לבני למתח ולחץ.הוא ניסה לדבר עם האחראי וזה פתר אותו ב"מה פתאום"ושום דבר לא השתנה.היחס לאחרים טוב הרבה יותר.בני חייל ממושמע,מוטיבציה גבוהה(העלה פרופיל במלחמות ועשה פעמיים טירונות!הוא מאד סובל מהיחס וחבל משום שיש לו עוד שנת שרות.כדאי לי לדבר עם האחראי או עם המפקד?זה לא קרה בעקבות מקרה מסוים אלא כבר מתחילת ההצבה במרפאה זו מצפה לעצה

oshiko

New member
לפעמים הרושם הראשוני מטעה

סתם, מנסיון חיים שאני מניח שיש לכולנו, לאו דווקא בצבא. לי אישית כשהתחלתי במקום העבודה הנוכחי היה רושם לפחות לגבי שנים מן הבכירים שהם מתנשאים עלי ומזלזלים בי. במבחן של 10 שנות עבודה אני יודע שהרושם הזה היה מוטעה לחלוטין. השנים האלה הם כיום הידידים ומליצי היושר הטובים ביותר שלי. ייתכן שלאו דווקא הרושם המוטעה, גם חוסר היכרות מספיק בין הצדדים גורם להרגשה הזו. בצבא אם מישהו מחפש אותך זה מתבטא בצורה הרבה יותר חמורה מ"כתף קרה". הוא יחפש בכל מקרה למצוא איפה פישלת ויעניש אותך על זה. כל עוד זה לא קרה - אין להיבהל מהכתף הקרה. ככל שהוא יתמיד שם ויעשה עבודה טובה - ילמדו להעריך אותו. ייתכן שאותו אחראי יהיה בעוד חצי שנה ידידו הטוב ביותר. גם אם לא - לא קרה שום דבר. הוא לא הולך להתחתן איתו ...

סמדר בנ

New member
אם בכל זאת

הוא מעונין לעשות משהו - עדיף שהוא יעשה ולא את (כי אז לאחראי תהיה כבר סיבה "לחפש אותו"...). שינסה שוב לדבר איתו - וכאן העיתוי מאוד חשוב - לא כשהאחראי לחוץ או ממהר. אם זה ממשיך בכל זאת להלחיץ אותו והוא באמת מרגיש יחס לא הוגן שינסה לדבר עם מפקד היחידה ויוכלו לעשות בירור משותף עם האחראי. הדברים האלו מאוד עדינים, כי המטרה שיהיה שיפור ולא נסיגה במצב, ומה שאת מתארת הוא לא מצב של התעללות אלא נמצא באיזור הדמדומים.

sharsharo

New member
../images/Emo51.gif

תודה רבה אני מקוה שהבן יבוא בסוף שבוע ונחשוב שוב.בכל מקרה לא חשבתי להתלונן על האחראי אלא לדבר איתו שיחת אם -מפקד מבלי שבני יהיה מעורב.

השאלה היא אם יש ליחס הזה ביטוי גם

חוץ מהחמצת פנים ואי הושטת יד לשלום? האם הבן שלך מרגיש שהוא מקופח בתורנויות למשל? האם הוא עושה יותר משמרות לילה או שבתות? האם הוא מוענש? אם התשובה לשאלות הללו או לחלקן היא: כן - אז יש מקום לחשוב מה לעשות. גם במקרה הזה לא הייתי רצה מייד לדבר במקומו. זה בהחלט עלול רק להחמיר את המצב. אם היחס הרע אינו מקבל ביטויים מעשיים מעבר להרגשה של הבן שלך שהאחראי "מחפש אותו" - אז פשוט אין מה לעשות. הסבירי לבן שלך שבחיים אי אפשר שכולם יאהבו אותך. גם הוא, כנראה, לא בדיוק אוהב את כל החיילים שאיתו באותה מידה. צריך פשוט להניח למצב ולא לעשות השתדלות יתר ובודאי שלא להכנס למתח. פשוט אין על מה...

sharsharo

New member
../images/Emo51.gif

מהעבודות שעל כולם לעשות הוא תמיד נותן לא את הכי בזויות,הקפיץ אותו סתם מרגילה ועוד דברים שהם מה"תחום האפור".זה נכון שלא כל האנשים צריכים לאהב אותך וגם אתה לא אוהב את כולם אבל מפקדצריך להיות הוגן ואם משהו מפריע למפקד שיאמר לבני-חבל לי שלא יהנה מהשרות במיוחד שהוא מאד אוהב את המקצוע הצבאי שלו.תודה על התמיכה

fiction06

New member
אני בהלם

אני בהלם שבשביל דברים כאלה אתם פותחים נושאים בפורום מה אתם רציניים ??? לילד שלכם אין פה הוא לא יכול להסתדר לבד? תאמינו לי הוא יכול להסתדר הרבה יותר טוב בעצמו בלי שאיזה אמא תתערב במשהו שאין לא מבינה בגרוש ובאמת לא מבינה בכלום מתי תתנו לילד שלכם להסתדר לבד בלי ששתתערבו בכל דבר

oshiko

New member
פתיחת שירשורים לא עולה כסף ...

ולא עושה נזק לאף אחד. שים לב שמי שפתחה את השירשור עדין לא דיברה עם אף מפקד בטלפון. היא מתלבטת אם יש מקום לעשות את זה. ורוב המגיבים כאן חשבו שבאמת אין כאן מקום להתערבות. בשביל זה יש לנו פורום. וכל עוד אני מנהל אותו אין לי בעיה שייפתחו שירשורים מפה ועד להודעה חדשה על כל התלבטות קטנה, או שאלה שטותית, או סתם כדי להגיד "שבת שלום" או לשאול מה נשמע. כולם כאן זוכים להתייחסות מכובדת, ואינני רוצה שמישהו יחשוש לפתוח שירשור על כל דבר העולה בדעתו שקשור לנושא הפורום. ככה זה אצלנו.

sharsharo

New member
?????

מאיפה הידע שלך שאני"לא מבינה בגרוש ולא מבינה כלום"???בגלל אנשים שחצנים וחסרי רגישות כמוך יש לי התלבטויות אם לעשות משהו כדי להקל ולעזור לבני!אני מקוה שכשתיגדל תחכים.....תודה לאנשים האחרים בפורום על התמיכה.

../images/Emo46.gifמ"מ יקר, לזכותך יאמר שהצלחת...

להוציא אותי משלוותי.עקבתי אחר הודעותיך ותגובות חברי לפורום להודעות וצדקה גנקויה כשאמרה שאתה כותב הרבה וקורא מעט. כדאי שתחזור לדפים הראשונים של הפורום ותתחיל להכיר את החומר האנושי שעומד מאחורי הכינויים הוירטואליים ותגלה הורים לחיילים שכל מפקד ברמה שלך מייחל לשכאלה. אם לא ידעת, החיילים האלו לא נולדו עם מוטיבציה לשרת בצה"ל, הם ספגו את זה בבית יחד עם וכחלק מהחינוך שההורים שמסתובבים בפורום ושלא מבינים בגרוש ולא מבינים מכלום העניקו להם. אנחנו כאן כדי לתמוך בילדינו שבחרו מרצון להיות במקום בו הם נמצאים וגם לתמוך בכאלו שהצבא החליט בשבילם. אתה חושב ש"המעצר הממושך" כפי שהגדרת את העונש שקבל המפקד שהתעלל בחייל שהתאבד לבסוף הוא עונש הולם? הוריו של החייל אם לא ידעת קיבלו "מאסר עולם", עולמם חרב עליהם. אנו כאן כדי לתמוך, לחזק ולחבק אחד את השני ולתמוך בילדים ששלחנו אליך ולשכמותך בתקווה שתשכילו להתמודד עם הבעיות המתעוררות. אנו כאן לא כדי להתקשר אליכם ולהתלונן אבל בפירוש להשגיח מהצד שהכל בסדר. ועל מנת לסיים בנימה חיובית, אני חושב שיש מקום להתנצלות שלך ל-sharsharo. על אף גילי המתקדם
גיליתי כאן אבות ואמהות בעלי ידע רב בכל הנושאים הקשורים לצה"ל עד כדי כך שאני עומד פעור פה מול הידע שזורם פה. אני מציע לך לעבור על החומר בדפי הפורום.

סמדר בנ

New member
../images/Emo24.gif אל תתעצבן

קודם כל, שיאמר מה דעתו, אני יכולה לשער מאיפה זה מגיע, כבר שמעתי ממפקדים יותר מבוגרים (קרובים לגילנו המתקדם
) עד לאן יכולה להגיע מעורבות הורים, ובאמת לפעמים הורים מתערבים על שטויות. מכיון שאנחנו מחשיבים את עצמנו כאנשים פתוחים, יש מקום לדעות שונות, ודעותיו לגיטימיות, גם אם הן לא תואמות להתנהלות של מרבית ההורים כאן. כבר רשמתי שלדעתי כניסת מפקדים לפורום היא תופעה מבורכת, זה יתן לנו ההורים הזדמנות לראות מי מפקד על ילדנו ויתן למפקדים הזדמנות לראות כיצד ההורים מרגישים ודרכנו, כיצד החיילים מרגישים. אולי זה יכול לשפר משהו.

fiction06

New member
חג שמח

חברי פורום יקרים לא באתי לעצבן אף אחד פשוט באתי להגיד את הצד שלי בעניין יכול להיות שהתבטאי בביטואים שלא עולמים את הדברים שלי על כך אני חוזר בי ומצטער. אני מקווה שחלק לפחות הבינו מאיפה מגיעים הדברים שלי. שתהיה לכולם שנה טובה שנת שלום וחג שמח

למעלה