../images/Emo10.gif ../images/Emo7.gif

"אני יושב מול החלון, צופה אל הים. קצף הגלים ורוח הים חובטים בפניי מידי רגע, אבל זה כאין וכאפס בהשוואה לחבטות המצמררות שחבטו בי בני המשפחה שלי לפני יומיים בשיחה הנוראית הזו. כלומר אימא שלי והאחים הגדולים שלי. אבא שלי לא טרח להיות בשיחה הזו אפילו. אם לא מתייחסים ל"בעיה", היא לא קיימת, לא? הרוח שורקת, השחפים צווחים, ואני מפנים לאט לאט; אני בודד. לבד. ערירי. המשפחה שלי מפנה לי את העורף נוכח מי שאני ומה שאני, לטובת המוסכמות של החברה. הם הקריבו את בנם בשר ודם על מזבח הפיות של אנשי היישוב. נמכרתי במחיר נזיד עדשים של "מה יגידו". הבנה או רצון להבין אותי לא היו שם בשיחה הזו. רק עליהום נגדי- כמה שאני לא בוגר, החרפה שהמטתי על המשפחה, מה אני מבין או מה כבר הבנתי במהלך חיי הקצרים כל כך (אני חייל בן 20). הם מציבים בפניי אופציה אחת בלבד: או שתשתנה או שתבחר לעצמי חיים של גלות, נתק מהמשפחה. "כי לא מחשבותיי מחשבותיכם, ולא דרככם דרכי" הם אומרים לי. אם לא תהפוך את דרכך לדרכינו, אזי נפרד. כרות מעורפה, אך בלי לבכות על צוואר. כל מה שדרוש זה שתבדוק שוב ותסכים לשנות את מי שאתה, הם אומרים. אז הכל יהיה בסדר, אנו נשנה את פרצופנו. אז נתמוך ונעזור לך, ניתן לך כוחות להתמודד. נהיה איתך אם תתמודד לא עם מי שאתה, אלא מי שאנחנו רוצים שתהיה. אהבה מותנית קוראים לזה, לא? זו בכלל אהבה? כמה דוקר לגלות שזו האהבה ההורית שהם מסוגלים להעניק... הסכמתי בטיפשותי להצעתם. הייתי בלחץ ופחדתי להישאר לבד. עכשיו אני עדיין מפחד, אבל אוזר אומץ לאט לאט. לא מעוניין לחזור לבית שכזה. אני מתחיל דרך חדשה ולא קלה. לבד- ולא לבד. מלווה בחברים שתומכים ועוזרים ומבינים. לא נעים להודות אבל הם מהווים את התחליף למשפחה. כנראה את החגים האלו השנה אעשה רחוק מהמשפחה... תודה למי שדאג להפיץ את נטייתי בכל היישוב הקהילתי הדתי שלי. שבחים והלל לכל מי שהשמיץ וגישש, ואחר כך העמיד פני אוהב וחבר. אני שמח שטוב לכם, ואתם ישנים טוב בלילה. אני לעומת זאת לא עצמתי עין כבר כמה לילות, אין מרגוע לנפשי ואני לא יכול להירדם. אני כבוי והולך כמו זומבי. לא מחייך ולא שמח, מרגיש נפול. בא לי לצעוק מבפנים ולצרוח עליהם. אני חי לא מת. אני הבן שלכם. אותו אחד שתמיד שמח ומצחיק שאתם אוהבים. מה השתנה? לא השתנה דבר..." [התמודדות של חבר קרוב שביקש לחלוק את הדברים עמכם]

המדליק22

New member
מצטער לקרוא מה שעובר עליו.

אתה קיבלת ייעוץ והדרכה לפני שיצאת מהארון לפניהם? (ככה אני מבין לפחות שעשית מעשה זה.) היה ידוע לך שזה יכול להסתיים בסילוק מהבית?בנתק מהמשפחה? אני לא מבין איך לפני ראש השנה ויום כיפור אנשים מתנהגים ככה... לא שזה מצדיק במהלך השנה אבל בכל זאת...ימים נוראים אומרים. אני לא הייתי מוחל וסולח לכל מי שהיה מפיץ וגורם לשנאה כלפיי...הייתי נוקם בו עד הסוף בלי רחמים בכלל. אני רק מאחל להם שיעברו את הסבל שאתה עובר ושאחד מהמשפחה שלהם גם יהיה בקטע ויראו איזה סבל זה. נ.ב רק עכשיו אני מבין שזה חבר קרוב שלך. =)

Nחמן

New member
שבוי'ה! שבוי'ה!

אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו. מן הראוי היה לנסות להגיע אל ההורים בדרכים עקיפות ולנסות לדבר על ליבם ולהסביר להם, שזה לא מה שהם חושבים. אם לא נמחול ולא נסלח על כלך פיפס קטן, איה התשובה? חוץ מזה האם אתה נמצא בארץ במקרה? לא אמחול ולא אסלח, אם לא תבקר אותי...
מממ... מה אמרתי עכשיו? טוב. אסור לכעוס ומצווה לסלוח. בטוח, שעשית כל המאמצים, אבל כנראה היו אילוצים אחרים. אתה בסדר גמור!

כשקראתי את הפוסט מתחילתו היה לי...

משום מה ברור מדובר בך "חול פירמידות" חברי יקר, אבל בסייפא הבהרת שמדובר החבר שביקש להביא את סיפורום בפורום. כל כך מצער שכך ההורים חושבים על ילדיהם ומאישך אני כל כך שמח שאני כהורה חושב אחרת. לו רק היה מתאפשר לי הייתי שמח לארח אותו אצלהו בחגים, אלא שאני עצמי מוזמן כאורח עם ב"ב איפה שהוא. אני מאמין שההורים והמשפחה יתעשתו ויבינו שמדובר בבשר מבשרם, דם מדמם ויידעו לקבלו כמו שהוא. הצרה זו הסביבה שמהווה אבן נגף (אולי צריך להביא בפני המשפחה את סיפורו יואל ההומו החרדי ז"ל ואולי זה ירתיע אותם ויקבלו אותו חזרה הבייתה כמו שהוא) רבונו של עולם, אבינו שבשמיים, ראה כמה מצוקות עןמדים בפנינו, אנחנו אוהבים אותך ומשתדלים לקיים את תורתך ומצוותיך עשה שיאהבו אותו כמו שאנחנו, שיקבלו אותנו בחברה בחום ובאהבה ונוכל לחיות את חיינו שקיבלנו ממך במתנה שפי שברא אותנו. חול פירמדות יקירי ריגשת אותי עד דמעות עם הסיפור של החבר ואנא מסור לו ממני כאבא דומיני (שמטופל בלסבית) את אהבתי וחיבוק חם אמיץ ולבבי. אוהב את כל עם ישראל - ומצפה לבואו של הגואל.

עצוב מאוד. עד היום דווקא הופתעתי לטובה

מתגובת המשפחות במקרי היציאה מהארון שאני מכיר, אבל הסביבה הייתה חילונית בוודאי לא חונקת כמו ישוב דתי. אני מאחל לו שימצא את הכוחות להתמודד, ונראה שהוא אמיץ ונחוש להלחם על זכותו לחיות את חייו וכנראה גם לשלם את המחיר. מי יודע, אולי כאשר ההלם הראשוני יחלוף והמשפחה תעכל מעט את ה"גזירה" הם ישנו את התייחסותם. אולי גם אפשרי לערב מישהו משמעותי שמגלה הבנה למצבו ושקרוב הן לחייל והן למשפחתו, במידה ויש דמות כזו. הוא עשוי לאפשר להם לרדת מהעץ , לצאת מהדוגמטיות ולהתחבר לרגש וההיגיון. בכל מקרה מזל שיש לו רשת תומכת, במיוחד כאשר הוא אינו עצמאי לגמרי בשלב זה של חייו.

בגיל 20 צריך להבין שלפעמים אין ברירה

וצריך להתחיל את החיים ולבד. זה באמת לא סוף העולם. אני מקווה שיש לו עם מי לדבר כדי לשמור על שפיות. ההתנהגות של המשפחה אינה הגיונית והומופובית. צריך להסביר להם בצורה ברורה שזה מי שהוא ושזה לא הולך להשתנות. נחישות שלו (כי הרי זה הוא) תביא עם הזמן לחשיבה מחודשת אצלם. הזמן יעשה את שלו. המשפחה תהיה יותר קשובה לנושא וכל מה שאנחנו יודעים לאט לאט יחלחל פנימה. צריך פשוט בנחישות לדחות את כל ההצעות ההומופוביות של המשפחה שנובעות מהפחדים שלהם ואין להן כל קשר לטובת ובריאות הנפש של ההומו.

אוף מעצבןןןןן

קשה מאוד לראות כמה קשה וכמה איטי השינוי בחברה הדתית שצועדת עקב בצד אגודל לקראת תפיסות ליברליות. אבל כאשר בשום תחום לא קיימת פתיחות מחשבתית: לא בהלכה, לא בממשל, לא בתפיסות ערכיות, ולא...ולא... ביחד עם תרבות של שמרנות ביי דפנישן שטבועה אצל כל דתי, אין להתפלא. ייקח זמן עד שתפיסות בחברה ישתנו אבל הן משתנות. (לפני 10 שנים לא חלמתי שקיימים בעולם הומואים דתיים... בקושי הומואים ידעתי שקיימים...) עד אז, נחיה את חיינו בשמחה. מי שרוצה- יצטרף, מי שלא- הפסד שלא. אז כדאי לעודד אותו, חול פירמידות יקר ולומר לו, התחזק וחייך! כי אין לנו ברירה אחרת!

ישי 321

New member
" לא עוד אהבה על תנאי"

יש לפוליקר שיר יפייפה בשם "לא עוד אהבה על תנאי" עצוב לשמוע על החרם והנידוי של המשפחה וכל אחד צריך עוגן משפחתי לתמיכה ואהבה.אבל אני מניח שעם הזמן הם יחקרו וילמדו את הנושא ויחזרו לאהוב אותך כרגיל. אבל בגדול זו יכולה להיות גם פתיחת דלת לדרך חדשה ועצמאית. לא עוד אהבה בכל מחיר! מי שרוצה לאהוב אותך יואהב אותך כמו שאתה . ולא כפי שהוא רוצה שתהיה. אוליי כדאי במשך הזמן לשכנע אותם לראות את הסרט "תפילות לבובי" זה יתן להם הרבה חומר למחשבה.

גנימדס

New member
איזה עצוב זה

וכל כך מוכר ההתיחסות הזו כאלו אתה אלכוהוליסט, והם מוכנים לקבל אותך, רק אם אתה מוותר על ההתמכרות... כמה שזה לא דומה! כמה שזה כואב!! המלחמה הזו איומה ונוראית, הם יתעקשו לשנות את הבלתי אפשרי, להלחם בטבע האנושי , להשתלט על חייו ובדרך...הוא יצטרך להתמודד בעקר אתם. כי הכי קשה זה עם המשפחה, יותר מכל דבר אחר, אתם הכי קשה להתמודד ומי שזכה במשפחה מחבקת יוכל להתמודד עם הכל ומי שזכה במשפחה אטומה- נתקע ברע מכל עדיף לצאת ממקום כזה, בכל מחיר, לעבר לעיר הגדולה (תל אביב? ירושלים? חיפה?מעונות אוניברסיטה?) ולהתחיל מחדש , רחוק מההשתלטות השלילית והלא נכונה. אמור לחברך- שהוא צריך לאגור כמה שיותר כוחות כדי לצאת משם, לעבר למקום אחר. תלוי במצב בו הוא נמצא, חייל, הסדרניק, סטודנט, ברגע שיוכל שילך לדרך עצמאית ומי שבאמת חפץ בו-שיקבל אותו על כל צדדיו. כי זה לא הוגן להעביר בן אדם סיוט שכזה.

שלום

"חול פירמידות" היקר אני שמחה שלחברך יש עם מי לחלוק את שעובר עליו. הכעס שחברך מבטא על תחושת הבגידה של הוריו, של א/נשים אחרים בישוב מובנת. הפחד מלהשאר לבד הוא משהו שגורם לרבים מאיתנו לנסות ולרצות אחרים גם במחיר איבוד האני שלנו. וזה שחברך אזר אומץ ואינו מעוניין ב"המרה" כל שהיא, ראוי להערכה. אני חושבת אבל שלא כדאי למהר ולוותר על המשפחה. איני יודעת כמה זמן חברך יודע על עצמו,מן הסתם זה משהו שהוא חזר ודש בו בינו לבין עצמו ובינו לבין חבריו אבל צריך לזכור שעבור המשפחה שלו כל הנושא חדש לחלוטין ומפחיד בטירוף. ולכן אני חושבת שכדאי לא להחמיר איתם ולתת להם לפחות מרווח זמן בכדי לעכל את הדברים. מהו מרווח הזמן הזה? זה משתנה מאדם לאדם וממשפחה למשפחה. זה יכול לנוע מימים לחודשים ולשנים. אני חושבת שנכון עשה חברך שהתרחק כרגע ומתחיל לבנות את חייו בתמיכת חברים כמוך אבל אישית אני חושבת שכדאי, על אף הכעס, לא להתנתק לגמרי. ובהקשר של תמיכה - לחברך יש אותך וחברים אחרים שמבינים מה הוא עובר . למשפחתו אין שום קבוצת התייחסות שתתמוך בהם ולכן אני מציעה שחברך יציע להוריו לפנות לקבוצה להורים של להט"בים דתיים של תהיל"ה (תהיל"ה- תמיכה להורים של הומואים, לסביות, טרסג'נדרים וביסקסואלים). יתכן שבתחילה הם ידחו זאת על הסף אבל לפחות שידעו שיש עוד כמותם ושקבוצה כזו קיימת . פרטי הקשר של הקבוצה הם: אורית - 054-6910099, אירית- 054-7830936 או נעמי - 054-4698441, או באתר תהיל"ה

טיףטף2

New member
אני אשכרה יושב,קורא ובוכה.

אין לי מילים.פשוט רוע האדם לא עוצר גבולות. אם יש דבר שאני הכי שונא בעולם כולו שאנשים כביכול עושים את רצון הבורא בצורה נבזית.אסביר את עצמי. ידוע שה' מוחל על כבודו למען שלום בית בין איש ואשתו. אז להרוס משפחה שלימה,לגרש בן מהבית כי הוא הומו? הרי,אם מגרשים את הבן מהבית הוא ילך לדרך בה הוא נמצא כעת,אבל אם תשמרו עליו ותשארו אותו בבית הוא אט אט ישתנה בשבלכם,יכבד אותך ויפסיק עם הדרך שלו. תמסור לחבר שלך שאני פשוט אוהב אותו עד אין סוף ושאני אשמח מאד שיצור איתי קשר.הלוואי ואוכל להיות לו כתחליף למשפחה!!! אוף,כמה בכי על הבוקר

גנימדס

New member
ואחר כך מאשימים את ההורים שלנו בהומופוביה

",אם מגרשים את הבן מהבית הוא ילך לדרך בה הוא נמצא כעת,אבל אם תשמרו עליו ותשארו אותו בבית הוא אט אט ישתנה בשבלכם,יכבד אותך ויפסיק עם הדרך שלו." מה????????????????????. זמן לספור אישי: כשיצאתי מהארון בפני אמי היא חבקה אותי ואמרה שהכל יהיה בסדר. זה כמובן היה לא נכון בכלל. היא נסתנה לשנותי ול"הוציא לי את הג'וקים מהראש" וגייסה את כל בני המשפחה למען המטרה הזו, כל סעודת שבת היתה סוג של סיוט, הרגשתי כמו שק האגרוף המשפחתי, כולם כעסו עלי על כל דבר קטן- אבל בעקר על היותי הומו, גם אם במודע גם אם לא במודע, כל דבר שעשיתי זכה להכנס מתחת לזכוכית מגדלת אם הייתי בטלפון או הייתי במחשב או חס וחלילה-יצאתי מהבית הכל היה נתון לפקוח... ותמיד לא בסדר גם אם יצאתי עם ידידה היה "אישור" רק לצאת עם חברים שאמא הכירה מתקופת בית הספר זו היתה תקופה איומה, סיוט שלא אאחל לאף אחד, שרק הוליד צלקות בי ובמשפחתי, וגרם לקרע שלא התאחה עד היום, התרחקתי מהם יותר ויותר וכיום הקשר הוא קורקטי בלבד גם אם המשפחה מנסה להתקרב כיום , לי מאד קשה לי היחס הגועלי שקבלתי. אז האמת במשפט שאמרת היא רק בריישא. לא בסייפא. אם שומרים על הילד/נער, הוא לא ישתנה בשבילם, ההפך הוא הנכון. ואם הוא "ישתנה בשבילם" או בשביל כל אדם אחר או "יפסיק עם הדרך שלו" הוא יהפך לאומלל מאד מאד!!!!!!!!!!!!!!!! אחר כך, במאי-יוני תכתוב דברים כנגד מצעד הגאווה ולא תבין מה הצורך בו......הצורך הוא בשביל אנשים כאלה, שסובלים משהו כזה!

טיףטף2

New member
הכוונה היא כך

הבן הומו... ההורים מגרשים אותו מהבית כי הוא הומו ולא רוצה כרגע להקשיב להורים. ברגע שההורים מגרשים אותו תחת פיקוחם הוא מן הסתם ילך לעולם ההומוסקסואלי,וסביר להניח שהוא יכיר המון הומואים וימצא תעצמו נסחף לעולם הזה מעבר למצופה ואילו המשפחה היתה משאירה אותו בבית שלהם הילד היה נשאר הומו,אך לא נסחף ונכנס לעמקי העולם הזה,הרי הוא תחת סוג של פיקוח..מקווה שהבנת אותי ואם לא מצטער אבל ככה זה שישנים כל לילה פחות מ05 שעות

גנימדס

New member
אמרת את אותם דברים

ההורים מגרשים אותו מהבית כי הוא הומו ולא רוצה כרגע להקשיב להורים.(1) ברגע שההורים מגרשים אותו תחת פיקוחם הוא מן הסתם ילך לעולם ההומוסקסואלי,וסביר להניח שהוא יכיר המון הומואים וימצא תעצמו נסחף לעולם הזה(2) מעבר למצופה ואילו המשפחה היתה משאירה אותו בבית שלהם הילד היה נשאר הומו,אך לא נסחף ונכנס לעמקי העולם הזה,הרי הוא תחת סוג של פיקוח..(3)מקווה שהבנת אותי ואם לא מצטער אבל ככה זה שישנים כל לילה פחות מ05 שעות (4) ____________________________________________- 1.מגרשים אותו כי הוא הומו ולא רוצה כרגע להקשיב להורים? זו הבעיה? שהוא לא מקשיב להורים??? שהוא הומו ולא מציית להוראתם??? להיות הומו זה אי-ציות??? הוא צריך לצאת עם נשים ,שלא מענינות אותו, להתחתן , להוליד ילדים, רק כדי לציית להורים, -אחרת יגרשו אותו. סבה מצמררת להטרוסקסאליות מזוייפת 2.נסחף לעולם הזה , כלומר מחפש מה שמתאים לו......זה תהליך בריא ונורמטיבי ורצוי. מה שלא נורמטיבי זה להכבל בשלשלאות לבית ההורים , ולציית לפקודתם גם כאשר מדובר בגיל בוגר יחסית 3.סוג של פקוח!!! זה גמר אותי!!! פיקוח!!! קרא את הודעתי הקודמת, אני הייתי תחת פיקוח!!! זה היה גיהנום עלי אדמות!!! ה"פיקוח" היה סוג של משטר זוועתי שגרם נתק מהמשפחה וכעס עליהם שלא יעלם לעולם. "פיקוח" ?? "פיקוח????" מדובר בעלות מחירי חלב??? מדובר בבן אדם! "פיקוח" יכול להיות גם מתקן כליאה , גם איסור על כל קשר עם העולם החצוני, אתה יודע, כמעט לכל עם ישנה איזושהי אגדה על אב שכלאט את בתו במגדל שן כי רצה לפקח עליה ושאף גבר לא יגיע אליה (אצל היהודים האגדה הזו מיוחסת לשלמה) , כשהורה "מפקח" על בנו /בתו שלא יקיים יחסי מין- התוצאה אימתנית והרסנית. 4.לך לישון. אפילו בטרונות מאמינים שכל אדם צריך 6 שעות. (ומעירים אותו באמצע הלילה לשמירה)

ספר יקר

New member
תמסור לחבר....

חיבוק גדטל, קודם כל. וכמו שאמרו לפני, יכול להיות שייקח זמן למשפחה ושבעתיד הוריו ואחיו כן יקבלו אותו. ההבנה כי הנטייה ההומוסקסואלית קשורה אל האדם במעגל הקרוב אינה דבר שכל לעיכול עבור אף אחד/ת. אני מניח שגם לחבר היו זמנים שבהם הוא לא רצה להיות הומו. כך שלא יספיד עדיין את המשפחה, אולי עוד יחוו רגעים נפלאים יחד. בינתיים אאחל לו חיים מאושרים, מלאים ומספקים במקומות החדשים אליהם יפנה. אני מקווה שימצא את הכוחות להתמודדות קשה כל כך. מי ייתן ויבוא היום ובו העובדה, שהאדם הומו - תהיה כה מקובלת, שהדבר כלל לא יעניין אנשי יישוב עיר או מדינה כלשהם.

למעלה