קיטור אמא

galim29

New member
../images/Emo10.gif קיטור אמא../images/Emo7.gif

האם רק לי יש אמא "מפרגנת"? היא לא מפסיקה להציק ולנג'ס לי ולא משנה כמה פעמים אני אסיר לה או אביא לה דוגמאות חיות הביתה (תודה למישמיש ששימשה גדוגמנית הבית לנושא הדגמהב חיה של בטח נפוחה על גוף רזה)... כל כך מייאשת - יודעת איך לסובב את הסכין בדיוק בנקודה הכי מציקה ורגישה אצלי. את חייבת ללכת לדיאטנית, אף פעם לא נראיית כל כך נפוחה. תסתכלי על הבטן שלך. לא ייתכן שאין מה לעשות. אני כבר עם הווריד שמזמן התפוצץ בצואר ולא משנה שאני שומעת את זה כבר 32 שנים... אוףףףףףףףףףףףףףף
אמרתי לה שכשיהיה לה משהו טוב להגיד אז שתדבר ואם לא אז עדיף ש...
(תשתוק היא כוונתי) לא משנה מה אעשה, כמה אצליח.. אם אני לא נראיית כמו דוגמנית אז הכול מתגמד. וזה מאמא שלי עם המשפט הקבוע: מהחברות שלך לא תשמעי את האמת. רק ממני. כמה נחמד לסיים את הסוופ"ש באופטימיות כזאת? ואני מכל כך מתאפקת. רק אל תכתבו לי שהיא דואגת והכול מאהבה. אני סובלת ממנה את החרא הזה כבר כל כך הרבה שנים ולא משנה כמה הסברים היא קיבלה ולא רק ממני. מהרופאים וממי לא. תמיד היא חוזרת להוריד אותי לתחתית עם המשפט: תראי איך את נראיית. את לא עושה כלום לשנות את זה. אמא שלי חברותי היקרות. איזה כייף הא?

galim29

New member
ועכשיו בלי תעויוט קטיב!!!!

האם רק לי יש אמא "מפרגנת"? היא לא מפסיקה להציק ולנג'ס לי ולא משנה כמה פעמים אני אסביר לה או אביא לה דוגמאות חיות הביתה (תודה למישמיש ששימשה כדוגמנית הבית לנושא הדגמה חיה של בטן נפוחה על גוף רזה)... כל כך מייאשת - יודעת איך לסובב את הסכין בדיוק בנקודה הכי מציקה ורגישה אצלי. את חייבת ללכת לדיאטנית, אף פעם לא נראיית כל כך נפוחה. תסתכלי על הבטן שלך. לא ייתכן שאין מה לעשות. אני כבר עם הווריד שמזמן התפוצץ בצואר ולא משנה שאני שומעת את זה כבר 32 שנים... אוףףףףףףףףףףףףףף אמרתי לה שכשיהיה לה משהו טוב להגיד אז שתדבר ואם לא אז עדיף ש... (תשתוק היא כוונתי) לא משנה מה אעשה, כמה אצליח.. אם אני לא נראיית כמו דוגמנית אז הכול מתגמד. וזה מאמא שלי עם המשפט הקבוע: מהחברות שלך לא תשמעי את האמת. רק ממני. כמה נחמד לסיים את הסוופ"ש באופטימיות כזאת? ואני מכל כך מתאפקת. אואואואו כמה שאני מתאפקת רק אל תכתבו לי שהיא דואגת והכול מאהבה. אני סובלת ממנה את החרא הזה כבר כל כך הרבה שנים ולא משנה כמה הסברים היא קיבלה ולא רק ממני. מהרופאים וממי לא. תמיד היא חוזרת להוריד אותי לתחתית עם המשפט: תראי איך את נראיית. את לא עושה כלום לשנות את זה. אמא שלי חברותי היקרות. איזה כייף הא?

נראה לי שהיא חברה של ההורים שלי ../images/Emo6.gif

אולי הם בוגרי אותו בית-ספר
אני כבר כל כך רגילה למשפטים הללו... ואבא שלי במיוחד עם משפטים כמו "תראי איזה בטן יש לך, באיזה חודש את?" ואז אני עונה לו "אל תדאג... בקרוב
" ואז הוא בכלל מתעצבן
. כבר מזמן אמרתי שטוב שעזבתי כבר את הבית, אם לא הייתי עוזבת הייתי מדברת איתכן עכשיו מגהה
.

מייקיל'ה, איך המרגש../images/Emo24.gif

ביום חמישי קראתי מעט אחור (זאת אומרת, חיפשתי את ההודעות שלך של אחרי, לאחר תקופה ארוכה שלא יצא לי לבקר..לא הצלחתי לקרוא את כל העדכונים, רק חלק). שמחה מאוד שזה לא היה חמור כמו שחשבו
איך את מרגישה היום
מקווה שהכל יותר טוב.. והפלסטרים? ירדו? הורדת?

היי שמחל'ה../images/Emo24.gif

כן הכל כבר יותר טוב. הפלסטרים התחילו לרדת לבד, ואז הסתקרנתי לראות את החתכים/ תפרים, אז עזרתי להם בעדינות לרדת, כמעט התעלפתי (דם לא מפחיד אותי אבל להוריד פלסטרים כן
). שלושת החתכים בבטן קטנטנים, מאחד עוד בולטים חוטי דייג
, הטבור לדעתי קצת שינה צורה אחרי שני ניתוחים (טוב... כאן צריך מנתח פלסטי). ודי... לא נעים לי לתפוס לגלגל את השרשור
.

ha1231

New member
מייקי הלוואי שתגדלי עוד יותר בטן ושזה יהיה

מהריון, הלוואי אני מאחלת לךמכל ה-
. מה שלומך? איך את מרגישה אחרי הניתוח?

../images/Emo25.gif../images/Emo57.gif

הלוואי
אני עד היום הייתי בסדר (תכף אעדכן בשרשור נפרד, לא רוצה לתפוס לגלגל את השרשור), מבחינת הניתוח הכל שקט, למעט התפרים שקצת עוד מציקים.

גלים../images/Emo24.gif

אני יודעת שלא רצית שנכתוב שזה מאהבה ודאגה ואני מבינה כי את פשוט כבר יודעת את זה.. ופשוט האהבה והדאגה היא של כל השנים
וכן, מבינה מאוד כמה שזה מרגיז
אצלי אמא שלי יודעת כמה אני אוהבת לאכול.... ודווקא אני זאת שמקטרת על איך הבטן גדולה וגדלה.... היא עונה לפעמים "אז מה, תהיי שמנה ומאושרת"
אצלי היא יותר מזכירה את עניין הגב... כי אצלי (וזה כבר לא אנדו) יש גיבנונת שאני זקוקה תמיד לתזכורת "להתיישר" (טוב, אתיישר גם עכשיו עד שאתעייף
). וחוץ מזה.... מה שלום אמך? (פיספסתי כמה הודעות שלך..) מקווה שהכל יותר טוב

ha1231

New member
אני לא רואה את זה כדאגה ואהבה ממש לא

במקום לפרגן ולעודד לא צריך להכביד עליך מספיק מה שאת עוברת. אני לא מבינה את ההורים האלה שיורדים על הילדים שלהם, את צריכה להגיד לה שזה מה יש ושככה את אוהבת את עצמך אין הרבה מה לעשות ושהיא צריכה לחיות עם זה גם אם זה לא מוצא חן בעינייה. אני רוצה לראות שאמא שלי תעיר לי בנושא משהו, היא כל כך מזדהה איתי וכואבת את הכאבים שלי. תעמידי אותה במקום ותגידי לה שהיא פוגעת בך כל פעם מחדש שהיא מעירה לך כך.

galim29

New member
הכול כבר נאמר ויותר מפעם אחת../images/Emo10.gif

אמרתי לה שתסבול בשקט... כמובן שיש לה מה להגיד גם על זה (אני לא סובלת פשוט אומרת לך את האמת) אמא זה אמא וסבלתי ממנה המון במשך שנות חיי.... קשה לשנות אותה ויש בה המון בורות ושטחיות שאין לי מה לעשות רק שכואב ומעצבן ואפילו מעליב שזה מה שחשוב לה וכל הצלחה אחרת שלי מתגמדת לעומת המשקל (שדרך אגב לא היסטרי, יותר בעייה של נפיחות בבטן). וכן, גם אני לא מבינה את ההורים האלה... לפחות יודעת שאעבוד מאוד קשה לא להיות כזאת ובטח לא לתת לילד שלי תחושה של ביקורת תמידית (ועוד על מראה חיצוני?)

ha1231

New member
אני מצטערת שזה כך, ומאחלת לך להיות אמא

מדהימה שיודעת לקבל את הילדים שלה כפי שהם. את יודעת את היכולות וההצלחות שלך בחיים (ואני בטוחה שגם היא), תהני מהם ותגידי לה שיש דברים חשובים יותר מאשר גוף חטוב ובטן שטוחה... אל תיקחי ללב פשוט תתעלמי ממה שהיא אומרת לך, ואולי כך היא תפסיק להעיר הערות מיותרות.

קרנון32

New member
גלים יפתי ../images/Emo140.gif

קודם כל תנשמי ותנשמי ועוד תנשמי אני אישית לא מבינה את ההערות האלו ובמיוחד שאת כבר בת 32... את לא ילדה... אמרת לה איך את מרגישה מול כל המשפטים שלה? לא כשאת עצבנית? ישנה אפשרות מאד גדולה שכן. אבל אולי באמת תשבי איתה לשיחה אפילו בבית קפה ותפתחי איתה את הנושא בצורה נעימה כמה שאפשר לפעמים צריך לשים גבול גם לאמא!!! ותלטיפי ותחבקי את בטנך גם ממני. לא מגיעה לה כל ההערות האלה. מגיעה לה המון אהבה. במיוחד על כל מה שהיא עוברת ומתמודדת. נאמר מבטן לבטן :)

גלים../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

להתרחק. זה הפתרון. בנוסף ל כ ל מה שאת עוברת וחווה את לא צריכה לחטוף מהלומות מהאדם שאמור הכי להכיל ולקבל אותך איך שאת. זה שהיא אמא שלך זה לא מקנה לה את האפשרות לפגוע ברגשותיך. גם אני מצטרפת לדברי חן היקרה. בקורתיות-הגדרת את זה מעולה - נראה לי שיחסי אם-בת זה הדבר הכי מורכב עלי אדמות

ליאל ד

New member
נשמע מאוד מוכר

האמת שגם לי יש אמא מאוד ביקורתית - אף פעם לא הרגשתי "טובה מספיק", ובגלל זה אני בחורה בת 25 עם תואר שני וללא חיים!! אבל רציתי דווקא לשתף לגבי אמא של חברה שלי, שנראה לי שהיא יותר קיצונית מאמא שלך. חברה שלי סבלה בעבר מעודף משקל ויש לה גם עור פנים בעייתי, לפני כשנה היא רזתה ב-15-20 קילו. ומאז אמא שלה נוהגת לשאול אותה אם היא השמינה בכל ארוחה משפחתית, היא תמיד חייבת לשאול את זה כשיש לפחות 10 אנשים בחדר. תמיד יש לה הערה לגבי התזונה או כמות האוכל וכו' וברור שחברה שלי ממש מסתגרת, בהתחלה היא ניסתה לענות לאמא, אבל מה לעשות - לאמא אין שום טאקט. היא גם שאלה לפני כל האנשים איך היא מטפלת בפנים וכו'? ואז איזה יום אחד נשבר לי, כי אני פשוט לא מאמינה איך אפשר לערער ככה את ביטחונה של בחורה בת 23, ופשוט אחרי איזו ארוחה משפחתית כשחברה שלי יצאה מהחדר דיברתי עם אמא שלה.. אמרתי לה שזה ממש מעליב ופוגע בבחורה כשמעירים הערות כאלה בכלל ובפני אנשים אחרים בפרט. האמת שהיא הקשיבה לי ומאז לא שמעתי אותה מעירה לחברתי (כמובן שלפעמים נפלט לה - מה לעשות אי אשפר לשנות לגמרי בנאדם). פשוט נראה לי שכשמישהו אומר את זה מהצד - זה יותר משפיע. ד"א מדובר בחמתי לעתיד!!! אבל לא היה לי אכפת, הסברתי לה בצורה מאוד עדינה שזה מאוד פוגע כשמדברים ככה!

gui1

New member
צער גידול הורים כן גם זה קיים

אלפ ראיתי אותך ואת לא ניראת שמנה , ניראת סבבה אבא שלי היה מעיר לי מיליון הערות מעצבנות ותמיד הייתי מתגוננת עד שנמאס לי והתחלתי להגיד לו שהוא מוזמן להיער רק עם יש לו גם הערות בונות או פתרונות ואם לא אז אין לי סבלנות לשמע , ומאז הוא שתק נכון שההורים יודעים בדיוק את כל הנקודות החלשות והחזקות שלנו אבל לנו כילדים יש את הזכות להגן עלינו ולא חייבם לשמוע תמיד אז תגידי לה בפשטות ובעניניות שהיא יכולה לדבר רק אם יש לה פתרונות כי שאלות גם את יכולה לשאול ,או שתשאיר אותם לפסח עד אז אין לך כוח לחפירות , וזהו אל תתני לה אפילו יכולת לענות ולטחון חדש את מה שכבר לעוס לקטן קטן בהצלחה

annabell Lee

New member
מכיוון שמעולם לא היתה לי אמא "נורמלית"

אז אין לי תובנות בנושא..אבל יכולה לומר לך..שלפחותבתמונות, את נראית מתוקה ביותר..ורואים את טוב ליבך בפנייך...אז..אל תרגישי רע

נעמי 17

New member
התסמין הפולני

אמא שלי לא אומרת שאני שמנה- אמא שלי טוענת שאני חרדתית! שאני נלחצת, שויין בין הפולניות והאמהות המצאות לא ממש תופסת.

galim29

New member
תודה מקסימותי../images/Emo24.gif

בעודי נוגסת בעוגיית שושנים ונהניית עם הקפה של הבוקר...
ויום חופש לפני כולנו... שיהיה יום מהנה. שנצביע כולנו כי זאת חלק מחוביתנו אזרחי המדינה (גם אם אין למי להצביע)... המון תודה על המלים החמות. המלים החמות והחיבוק שלכן תמיד בזמן הנכון

kululu2B

New member
אוי, ממוש שלי

נראה לי שיחסי אם-בת הם מראש נידונים למטענים ומשקעים.. סליחה על הפסימיות. אני תמיד מלאת רגשות אשם כלפי אמא שלי, כי היא באמת משתדלת ואני כ"כ מגיבה אליה מתוך משקעי העבר, שלא מצליחה להכיל אותה ליותר מכמה רגעים. אז לי אמא שלי לא מציקה בקשר למראה, אבל היא יכולה ללחוץ על הנקודות הכי רגישות, בלי שהיא בכלל שמה לב, מה שישר גורם לי להיות קצרת רוח כלפיה ולשאוף להוביל את השיחה כמה שיותר מהר לסיומה. ממש כואב לקרוא על ההערות של אמא שלך. דווקא אמא, שצריכה להיות הכי מקבלת ומכילה. הכי עוגן. כמה עצוב. אולי באמת שווה לתפוס אותה לשיחה, להסביר לה על התחושות שזה גורם לך ולבקש ממנה (אבל לא מתוך עצבים/ ממקום רגשי סוער) שלא תעיר לך יותר על המראה? לא יודעת כמה זו עצה רלבנטית, כי אני עצמי- בעלי אומר לי לפחות פעם בשבוע שאני חייבת לשבת עם אמא שלי לשיחה ולהוציא את כל החרא שיש לי ואני מעדיפה לנקוט בגישה הנמנעת. לשחק אותה שהכל בסדר, לכבוש את קוצר הרוח ולהזכיר לעצמי שהיא מתכוונת לטוב. עוזר כמובן גם שאני לא רואה אותה לעיתים מאוד קרובות. ( פעם-פעמיים בחודש) בכל מקרה, מקווה שאת מצליחה לא לתת למשפטים מרעילים שכאלה לחלחל פנימה. שולחת
חמים **אגב, אשמח מאוד לפגישת סולו. נתמסרר (למרות שאת גרה במרכז, לא? בשבילי זה כמעט כמו חו"ל
)

למעלה