פוסט-גמילה

../images/Emo10.gifפוסט-גמילה

רננה בת 2.8 גמולה (עקרונית ובאופן עקום) מגיל 1.10. היתה גמולה בגן ופישתנה בבית, ואז נהיו תקו' של ימים יבשים וימים רטובים ובאמצע גם נגמלה מחיתול בלילה ושם לרוב נרשמו לילות יבשים. בשבוע האחרון בלי לפספס לילה אחד היא מרטיבה במיטה ולא רק לפנות בוקר אלא כבר אחרי חצות...גם ביום המצב לא מזהיר, יום עאסל ויום בסל. האמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות, אני בטוחה שאצלה זה לא עניין של שליטה אלא לפעמים זה נובע מעצלנות ומכיוון שהיו לי שיחות איתה הבנתי שזה ממש לא מפריע לה להיות מפושתנת, אז אם היא עסוקה במשהו היא פשוט עושה פיפי. ועוד מצב שקורה וזה פיפי-רגשי, כשהיא במצוקה או יש לה חרדה או משהו זה יוצא יום רטוב -יום פיפי. מה עושים? להמשיך לחרוק שיניים ולקוות שזה יעבור (בגיל 15) או שבאמת כדאי ללכת להתייעץ עם פסיכולוג ילדים? בקיץ כבר קבענו תור לשיחה ואז רעות אושפזה ולא יצא ובזמן האישפוז, רננה פשוט פרחה מבחינת הגמילה ולא פספסה בכלל כל אותו שבוע. יאללה, תעזרו לאמא במצוקה (כן, יש ערימות מצעים לכבס, שלוליות לנגב וכו').

בוקר טוב../images/Emo24.gif

לדעתי,מדובר על פיפי כתוצאה מקור. מאד מאד קר בימים אלה,ובעיקר בלילות. גם אצלנו נרשמה עליה במס' הפישטונים,וגם אצל חברינו.

וואלה...אבל

היא מכוסה ממש טוב... ומה את אומרת על כל העניין של גמילה העקומה שלה? אני ממש מיואשת מהעניין. הלכנו השבוע ליריד למען תושבי הדרום והיא רצתה להיות בעגלה (מכירה?), אז רעות היתה על הידיים והיא בעגלה וכשהוצאנו אותה משם בשביל להכניס אותה לאוטו מסתבר שהגב' פשתנה וישבה לה בפיפי קרוב לשעה... מטריד.......

אכן מטריד...אבל...

קורים לנו ולסובבים אותנו אותם דברים שאת מתארת. גם עמית מצא את עצמו בשלולית של פיפי בלי סיבה,ככה באמצע היום. הרופאה המליצה לי לתת דגש על חימום הגוף,להקפיד שילך עם גרביים ונעלי בית ולתת לשתות שתי החמה. ממליצה להוסיף גם קינמון לאוכל,זה מחמם את הגוף.

אילתית 2

New member
מצב מבאס אבל

מצטרפת למלי תדאגי לחמם אותה...חורף קר...בורח להם.. מוכר לי העינין של עסוקה...אז לא נגשת לשירותים הגדולה שלי שנגמלה אם היתה באמצע משחק/סיפור/פעילות..בקיצור "עסוקה" מתאפקת ולא הולכת לשירותים כשאני רואה אותה מתאפקת ומתחילה לרקד...מפסיקה פעילות עד שהולכת לשירותים ממש חששה להפסיד משהו בזמן שתהיה בשירותים דיברנו הסברנו ומה שבאמת עזר בגמילה עשינו דף גדול תלוי מעל האסלה בכל פעם שהלכה לשירותים ולא פספסה הדביקה מדבקה (מאוד אוהבת מדבקות) ובסוף שבוע ככל שיש יותר מדבקות כך שאומר בלי פספוסים..הפתעונת קטנה כמובן שהיא התלהבה מהמדבקות..התגאתה בדף שלה כל אורח שבא נכנס לשירותים לראות את הדף ולהחמיא לה וזה מאוד עזר

פלגיה

New member
אין מה ללכת לטיפול

כל עוד היא לא בת חמש, ולא היתה חצי שנה רצופה של לילות יבשים לחלוטין - אין מה לטפל. בכל זאת כדאי לשלול קיום של תולעים. לפעמים זה מה שגורם להרטבה.

../images/Emo2.gifלא ידעתי שיש קשר בין תולעים להרטבה!

היא התלוננה בתחילת השבוע על כאבי בטן ועוד כמה בגן שלה! נראה לי שנלך לבקר אצל הרופא היום..... אבל מה לעשות עם הפיפי באמצע היום? הכוונה בטיפול לבדוק משהו רגשי, כי נראה לי שזה העניין בחלק גדול מן המקרים.

פלגיה

New member
גם אני לא ידעתי

אבל הבת שלי חזרה להרטיב בגיל מאוחר (7) והרופאה קישרה את זה חד משמעית לתולעים. נתנו ורמוקס וההרטבה עברה. הפיפי באמצע היום? אולי גם הוא קשור לתולעים.

../images/Emo5.gifאני מקווה שזה זה

נראה לי בכל זאת יותר קל להיפטר מתולעים אבל משום מה , ההרגשה שלי היא שזה לא זה (למרות שברור שאני אקח אותה עוד היום לרופא) כי אם תסתכלי על ההודעה הראשונה שלי יש כאן קו שמתמשך מתחילת הגמילה וגם לפני שבוע היה לה קלקול קיבה והיא ממש התאפקה שלא יברח לה ורצה לשירותים ושם הבנתי שיש לה מסוגלות להתאפק, היא יודעת לשלוט בסוגרים.

פלגיה

New member
בכל מקרה

אם בתוך העשרה חודשים מאז התחלת הגמילה עדיין לא היתה לכם תקופה רצופה של חצי שנה יבשה לחלוטין - ההרטבה היא עדיין "ראשונית", כלומר מיוחסת לקשיים פיזיולוגיים, ולא משנית. ההרטבה המשנית היא זו שמייחסים לה בעיות רגשיות.

a g 2 7

New member
אל תדאגי../images/Emo24.gifתני לה עוד שבוע....

מההיכרות שלי עם הבת שלך,היא מאוד בוגרת,ואולי באמת משהו מציק לה,תנסי לדבר איתה בכיון של מה עושה אותך שמחה,מה עושה אותך עצובה... וכך אולי(אם את חושבת שזה רגשי...)תביני מה מציק לה...ואולי אפילו תגלי שלא מזיק לה כלום שזה סתם תקופה של פינוק...כמו שכולם אוהבים להתפנק קצת. אולי בגלל שהיה לה כאב בטן (בתחילת השבוע...)עדין "מפחדת " ליחזור לה(השילשולים...) בקיצור-יש לך ילדה מושלמת ,תני לה עוד שבוע...

../images/Emo207.gifפחד מטורף מפספוסים

אז אצלינו הגמילה יחסית עברה חלק
אבל אם קורה שאיתן מפספס הוא לוקח את זה מאוד קשה ופשוט מתאפק אח"כ יום שלם ומסרב לשמוע על השירותים. אתמול הוא התעורר מהשינה אחרי לילה עם חום וראה שברח לו שהוא פשוט התחיל לבכות וממש להאשים את עצמו ולקח לנו המון זמן להרגיע אותו ולהסביר שזה בסדר וזה קורה וזה ממש לא רע... אבל אח"כ כמה שהשקתי אותו בשתיה, הוא פשוט סירב ללכת לשירותים וטען שאין לו פיפי ואם רק העזנו לשאול הוא ממש כעס עלינו. בסוף לקחתי אותו בכוח לאמבטיה בטוענה שצריכים לשטוף לו את הרגליים ושם הוא שיחרר (גם אחרי שהוא טען בהתחלה שאין לו פיפי) אותו דבר היה עם קקי - במשך יום שלם הפליץ בלי הפסקה וסירב ללכת לשירותים ואחרי שהוא הלך לישון הוא תהעורר פתאום ואמר שיש לו פיפי וכשהצענו לעשות גם קקי אז בהתחלה סירב אבל אח"כ התרצה ועשה (וממש כאב לו לדעתי בגלל שהוא התאפק יותר מידי זמן) אז מה עושים עם רגשות האשם העזים הללו שיש לו? הוא גם קצת אסטניסט ומאוד מפריע לו כשהוא מתלכלך...

אמממממממממממ

אני חושבת שזה פינוק,אכן רננה נראית ילדה מאוד בוגרת לגילה(יו איך היא מדברת!) ובגלל שבגן הוא לא מפספסת,אלא רק בבית,אז זה ממש לא קשור לבעיה פיזיולוגית לטעמי,היא יודעת לשלוט יפה מאוד...(כבר ראיתי אותה הולכת יופי לשירותים לבד
) בבית היא בטח מחפשת להתפנק עלייך ואולי בודקת תתגובה שלך,מתי תשברי או משהו... שלי היה ככה איזה יומיים עשה פיפי בכוונה על עצמו ובא להסתכל עליי ולחפש תגובה,ראה שאני לא אומרת לו כלום,הפסיק עם זה(אבל הוא יישר מודיע,הוא לא מסתובב רטוב זה מפריע לו)

דסידס

New member
../images/Emo207.gif גמילה..נושא כאוב

היי, ביתי בת שנתיים וחצי ועדיין לא גמולה. ניסיתי בקיץ אבל היא לא הייתה מוכנה בשום אופן (פחדים מהאסלה וגם לא הלך בסיר) חשבתי שאולי כדאי שזה יבוא ממנה בלי ללחוץ אחרי שראיתי שזה לא הולך... רציתי להתחיל עכשיו לנסות שוב, אבל קר, וגם אני לפני לידה (במרץ) ולא חושבת שיש טעם לנסות (כולם אומרים לי שתהיה רגרסיה) אני פשוט לא יודעת אם כדאי לחכות שוב לקיץ, היא תהיה כבר בת 3.. האם יש סיכוי שבאיזשהו שלב היא תבקש לבד? אני דוחה את זה אבל זה מציק לי מאוד. קניתי לה את הספר סיר הסירים שהיא מאוד אוהבת, וגם יש לה בובה שהיא אוהבת להחליף לה חיתולים..אני כל הזמן שואלת אותה - "אולי היום נעשה בשירותים כמו..." (שם של ילד שכבר גמול) או "בואי נעשה בסיר" אבל היא עונה ב"לא רוצה" נחרצות או "אני לא חייבת". מה דעתכן? נשמע שהיא פיתחה ממש אנטי לכל הנושא. שמתי לב שהיא מחזיקה את המיכנסיים כאשר היא עושה קקי (משהו מפריע לה) וישר אומרת שהיא עושה קקי. אשמח לתובנות מהמומחיות שבינכן..

POOH*

New member
הייתי עוזבת את זה לגמרי...

אבל עוזבת באמת. את כותבת שזה מאד מציק ללך ואת כל הזמן מדברת איתה על הנושא - אז נראה לי הגיוני שהיא מרגישה את הלחץ ומגיבה באנטי. אולי אם תצליחי למצוא בתוכך את הביטחון שהיא תיגמל כשיהיה לה נכון זה יעזור. תורידי מעצמך את הלחץ הבן שלי נגמל חודש לפני גיל 3. פתאום לפני כן הוא לא רצה לשמוע על האופציה והסביר לנו כששאלנו שאחותו התינוקת עם חיתול וגם הוא. ויום אחד ביקש לשבת על הסיר ולמחרת שוב ואח"כ שוב ואז ביקש תחתונים וזהו נהיה לי ילד גמול. אז כן זה קורה גם ככה לפעמים. וגם אני הייתי מאד לחוצה - אז מכירה ומזדהה עם ההרגשה ועם הקושי לשחרר. בעיקר אחרי שאחותו הגדולה בגיל שנתיים כבר הייתה עם תחתונים מיוזמתה שלה. ואם נראה לך שאת מזהה מתי היא צריכה קקי - תנסי להציע לה ללכת אז לשירותים - אפילו אם היא התחילה בחיתול - לסיים בשירותים. ככה הגדולה שלי התחילה ונגמלה מקקי לפני פיפי. ובכל מקרה בהצלחה.. POOH

דסידס

New member
תודה רבה על תשובתך

כנראה שאני באמת משדרת לחץ והיא מבינה את זה (הם יודעים הכל...). אולי כדאי שנחכה קצת, אולי אחרי הלידה יהיה לי יותר קל? בכל אופן היא לא תהיה עם חיתולים לנצח, נכון??

עוד נקודה למחשבה

אחרי הלידה הרבה פעמים יש רגרסיה בגמילה והגדולים רוצים גם להיות קטנים ולקבל תשומת לב ומתחילים עם פספוסים... אני לדוגמא לא רוצה להתחיל עם גמילה מבקבוקים/מוצץ עד ללידה כי אני פשוט לא רואה טעם לעשות זאת פעמיים תני לה להחליט מתי היא רוצה ללכת לשירותים ומתי לא. אל תלחצי אליה. בלחץ רק גורם לה להתנגדות ולסלידה. שימי את הסיר במקום נגיש בשירותים ואת יכולה גם להראות לה שאת זורקת את הקקי אחרי שהיא עושה לתוך האסלה - תני לה להבין שקקי עושה סיר/בשירותים ואולי לבקש לבד

הילדה הגדולה שלי היתה בת שנתיים

ושמונה חודשים, ולא הראתה סימני גמילה בכלל (לא היתה אומרת אפילו כשהיא היתה עושה קקי)... פתאום, יום אחד, היא הודיעה שהיא רוצה לגן עם תחתונים (כמו שיש לחברה שלה) ובשבוע אחד היא נגמלה. כמעט ללא פיספוסים. אחרי עוד שבוע גם הורדנו את החיתול בלילה ונגמר הסיפור. יעזור אם אני אציין שהייתי בחודש שמיני ולא נרשמה רגרסיה בכלל? וגם אנחנו ניסינו כמה חודשים לפני כן בקיץ וזה לא עבד. יש ילדים שזה פשוט בא להם מתי שהם מוכנים. הייתי פשוט מניחה לה. לפחות לתקופה הקרובה.

למעלה