עצב

keshet 12

New member
../images/Emo10.gifעצב

בסה"כ אני אדם אופטימי ושמח בחלקו, לאחרונה עברתי תקופה קשה מכל מיני בחינות, וסה"כ עכשיו נראה שדברים מתחילים להסתדר לאט לאט (טפו טפו טפו). ודווקא עכשיו יש לי כל יומיים - שלושה "התקפת" עצבות, כלומר עולים לי כל המחשבות והרגשות העצובים שקיימים בתוכי, אני מרגישה עייפות וחוסר רצון לעשות דברים, דברים מאבדים מחשיבותם, ואין לי כוח להתמודד עם מצבים. העצב הזה יכול להימשך יומיים ואז הוא נעלם, ואחרי כמה ימים שוב חוזר. יכול להיות שזה גם קשור לכל המצב הביטחוני/כלכלי/חברתי שמסביב. אבל זה ממש מקשה עליי להתקדם, אני כל פעם עושה צעד קדימה, שניים אחורה. אשמח לתגובות והצעות.

גרא.

New member
קשת,את אינך יוצאת דופן בתחושות

העצב,יתכן דכאון הפוקדות אותך בגלים גלים..מעבר לתחושה הסוביקטיבית שלך, באמת שאין כמעט סיבה להרגיש ממש שמח ומאושר בימים הללו. כאשר מדי יום ביומו, כמעט, יש פגוע נוראי, נהרגים בתאונות דרכים,המצב הכלכלי על הפנים, הפוליטיקה בכלל..באמת שאין סבה למסיבה..בכל מקרה,יתכן שהפתרון המהיר האלגנטי,והזול ביותר לתחושות הדיכאון שלך, הוא טיפול תרופתי זמני..כזה שמשפר את מצב הרוח,מפחית עד למינימום את הדיכאון,ואינו ממכר.לכן כדאי לך לחשוב לפנות לשם כך לפסיכיאטר.

keshet 12

New member
תודה, יש לך המלצה

על מישהו שכדאי לפנות אליו בנושא הזה.

גרא.

New member
keshet12,כדי לקבל טיפול תרופתי,

באם בכך את חפצה,כלל לא משנה עם איזה פסיכיאטר את נפגשת. הטוב והזול ביותר, הוא לגשת לקופת החולים שלך.בכל סניף של קופ"ח ,בדרך כלל יש גם פסיכיאטר.

keshet 12

New member
שאלה נוספת

לגביי תרופות, אני קודם אנסה משהו פחות קיצוני (בעיניי), בתחום הרפואה האלטרנטיבית ואז אראה... שאלה כללית: יכול להיות שאדם שסובל מהפרעה נפשית (פארנויה, מניה - דיפרסיה, אובססיביות ועוד...) יהיה מודע להפרעה, או שמודעות להפרעה בעצם אומרת שהאדם רק מדמה לעצמו את הבעיה?

nutmeg

New member
מודעות ודימיון

שונים אחד מהשני בעיקר בקשר שיש לאדם עם המציאות. למשל: אם אני פרנואידית ומשוכנעת שרודפים אחרי - זוהי תפיסת המציאות שלי. היא מאוד אמיתית לי ואני לא מודעת לכך שכל הסימנים וההוכחות שיש לי שאני צודקת ואכן רודפים אחרי הם סימנים ללא אחיזה ממשית במציאות. הפרשנות שאני נותנת למציאות החיצונית, מתוך המצב הפרנואידי הפנימי הוא אך ורק שלי, כשבעצם יש לי הפרעה בבוחן מציאות. לפעמים יש תובנה להפרעה הנפשית ואז אדם יכול בו זמנית לפרש את המציאות באופן מאוד פרטי וגם לדעת שזו רק הפרשנות שלו... למרות שבדרך כלל אותה תובנה לא נוטה להגיע כשההפרעה בשיאה. כשיש רגיעה מסויימת רק אז יכול האדם להביט אחורה בזמן ולהעיד שהיתה לו תקופה בה היה משוכנע שרודפים אחריו, אבל עכשיו הוא אינו מרגיש כך, או שהרגיש כל כך מדוכא ורצה למות, אבל עכשיו החיים לא נראים כל כך גרוע. בקשר לחלק השני של השאלה שלך, לא ברור לי כיצד מודעות = דמיון. עד כמה שידוע לי רוב האנשים הסובלים מהפרעות נפשיות לא "מדמים" לעצמם את ההפרעה שלהם. כלומר לא רק נדמה להם שיש להם הפרעה. באמת קיימת הפרעה כלשהי שבאה לידי ביטוי בתפקודי היום יום... בלי קשר לאיך קוראים לה.

keshet 12

New member
תודה

התשובה מאד ברורה, אז מה עושה אדם שיש לו את המודעות הזאת וחושש שסובל מהפרעה כל שהיא אבל נמצא במה שכינית רגיעה, ויתכן שההפרעה כלל לא תחזור?

nutmeg

New member
השאלה לא ברורה לי

מדובר במישהו שאכן סובל מהפרעה כלשהי אבל נמצא ב"הפוגה" (רמיסיה)? אם כן, למה הוא מודע בדיוק? או שמא מדובר במישהו שרק חושש שמא יש לו הפרעה כלשהי שאינה באה לידי כרגע? אני חושבת - ותקן אותי אם אני טועה - שאתה מבלבל בין מודעות לתובנה.

keshet 12

New member
אני לא בטוחה

שאני יודעת את ההבדל בין מודעות לתובנה (ואשמח לקבל הסבר) אבל מה שאני מנסה לשאול זה, אם אדם חשב/הרגיש שהיתה לו הפרעה בתקופה מסויימת, ואחר כך בזמן "הפוגה" הסתכל "אחורה" והבין שהיתה לו באמת בעיה, השאלה מה עושים? האם להניח שהדבר היה זמני/חד פעמי, ואם כן איך אפשר לדעת/להיות בטוחים?

nutmeg

New member
ראשית סליחה

חשבתי שאת = אתה... בקשר להפרעה: שאלת אם היא "זמנית". התשובה כבר בתוך השאלה. כי אם היום התופעה לא קיימת ואפשר רק להתייחס אליה בלשון עבר, סימן שכן. היה משהו זמני שעבר. ובקשר לחד פעמיות - לעולם אי אפשר לדעת לגבי חד פעמיות. החיים הם דינאמיים ואנו לא יודעים לצפות מה יוליד יום ואיך נגיב. בקשר למחלות נפש, הניבוי לגבי מהלך המחלה וסיכויי הישנות הוא סטטיסטי.

nutmeg

New member
תלוי על איזו מחלה מדברים

ועוד כמה גורמים כמו תורשה, טראומה ואפילו תרבות...

keshet 12

New member
רציתי לשאול אותך, אם אפשר,

ואם זו לא חוצפה. האם הקשר שלך למקצוע הוא פרטי או מקצועי, סתם סקרנות. התשובות שלך מאד עוזרות לי להבין דברים. ועוד שאלה, האם מצב של עודף מגנזיום בגוף (לפי קביעה של רופא הומאופת) עלול לגרום למחלות שפוגעות בנפש (כגון אלו שדיברנו עליהם)? קשת

nutmeg

New member
תשובות

הקשר שלי הוא גם מקצועי וגם פרטי. אני עובדת בתחום בריאות הנפש מעל לעשור שנים ובני סובל מדיכאון עונתי. בקשר לעודף מגנזיום כל מה שאני יודעת שזה מאוד נדיר כי בדרך כלל הכליות מצליחות לסלק עודפים ביעילות. אם כבר, לאנשים בדרך כלל יש חוסר במגנזיום בגלל בעיות ספיגה. אני במקומך לא הייתי סומכת על דיאגנוזה של הומאופת בלי תמיכה של בדיקות מעבדה, ובגלל הנדירות של התופעה הייתי מחפשת לשמוע עוד דעות. אם את קוראת אנגלית, צרפתי לך מאמר על עודף מגנזיום להשכלה כללית.

keshet 12

New member
תודה

לצערי לא קוראת אנגלית כל כך טוב, אבל אקבל את ההמלצה. ושוב תודה לך.

למעלה