אני לא מצליחה להכין עוגה כושית שוקולד ליומולדת.... ניסיתי וניסית אבל הן כל הזמן נופלות ויוצאות דחוסות ומעצבנות וכל הזמן אני זורקת לפח עוגה אחרי עוגה....ממש מעצבן מישהו יכול להציע לי מתכון לעוגה מנצחת כושית ליומולדת? מניסיון בלבד !!!!!!!
ולמתכון: כוס סוכר, כוס קמח תפו"א, חצי כוס קקאו, 4 ביצים, כפית גדושה אבקת אפייה, כוס שמן קנולה. מערבבים הכל ואופים. מתכון פשוט ביותר ויוצא נהדר. למעלה שמנו קרם משוקולד מריר שהומס יחד עם שמנת מתוקה. בתאבון ומזל טוב...
מתכון של חנוך פרבר 200 גרם חמאה/מרגרינה 200 גרם שוקולד מריר משובח חמש כפות קמח ( אני משלבת תפוח אדמה, נטול, כוסמת ואורז) 5 ביצים (אני מוסיפה כף קסנטאן גאם) ממיסים בבן מארי מרגרינה עם סוכר ושוקולד כשבל נמס מוסיפים לאט את הקמח, מורידים מהבן מארי את התערובת ( כדי שהביצים לא יקרשו) מוסיפים את הביצים אחת אחת ובעדינות. כשהכל יושב טוב מכיניסים לתנור 20-30 דקות עד שהעוגה יבשה למעלה אבל עדיין רכה למטה. מומלץ להגיש חם עם קצפת, גלידה פירות יער. אפשר גם לצפות בקרם יומולדת. ( אני מוסיפה כף צ'ילי מיובש ואז יש טעם מפתיע לשוקולד)
עוגת שוקולד מדהימה, שאפשר להוסיף לה קרם שוקולד ואפילו להקפיא ולהפשיר כשצריך: 3 כוסות קמח מרמולייט 4 כפות קקאו 1 כפית סודה לשתיה שקית אבקת אפיה (לערבב הכל ביחד במעבד מזון) להוסיף: 200 גרם מרגרינה רכה 2 כוסות סוכר 3 ביצים 0.5 כוס חלב 1 אשל לערבב הכל לצקת לתבנית (4 תבניות אניגלייש קייק, תבנית מלבנית גדולה או 2 תבניות עגולות) לאפות בחום של 150-180 מעלות עד שכשבודקים קיסם הוא יוצא יבש (בערך 40-50 דקות) ושוב כדאי להוסיף קרם שוקולד..הבת שלי מתללקקת איתה וגם שאר המשפחה הלא צליאקיסטית נהנית מאוד..ממולץ והכי חשוב ממש מעט עבודה. בתאבון