מפרום

אסטרלו

New member
../images/Emo10.gif מפרום../images/Emo169.gif../images/Emo169.gif

מיס איז'וס מנקאשארון בואנו. דמנדארון קה אגה מפרום.
: אי יו קומו מאדרה בואנה נו ווה אזר?
טרז אורס - טרז! מטומו אזר פיילון דה מפרום. מקמי אל דדו מסרומפיו לה אונייה אמבטאקי לה קוזינה קומו קה פואה און איירה
לוס אינצ'י לוס פריאי לוס גיזי אי אל אורנו קואלו אז אסטו? לוקורה! אסטו טודו פארה קומר אן דוס פונטוס!!! קרו אזר "המצאה" - חאפס (גלולות) קון סאבור: חאפ דה מפרום, פור פורמה - אנגלוטיר אי סאפימוס!
שבת שלום הטודוס

רותי ב.

New member
מאדרה בואנה סוס...

חאפיזיקוס קון סאבור די מפרום?? פרימי קי סייגמוס אסטרונאוטים פור אסטו...

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif פיילון אז פיילה צ'יקה

פיילה - מין אמבטיית פח כזאת שפעם היו רוחצים את הקטנים ופיילון זו מן תבנית עגולה עם שוליים נמוכים.

פיילון - גם אני אף פעם לא שמעתי

את המילה הזו , ואילו פיילה הכוונה לגיגית כביסה. אצלנו השתמשו במילים הבאות: קלדרה - סיר לגיין - קערה עמוקה המילה לקוחה למעשה מארמית: "אסטרה בלגיינה קיש קיש קרייא" ספרטסי - קערית או יותר נכון מעין כלי לאכסון קטן בדרך כלל עם מכסה טפסין - תבנית לאפייה .

tsiporganeden

New member
סניוריקה את כנראה באה מאיסטאנבול

אצלנו אמרו, טאבה - תבנית או מחבט, טיפסין - למחבט ללא ידיות, שימש בעיקר לאפיית פשטידות, בקלבה, קדאיף. קלדרה אצלנו טנג'רה. יש קצת הבדל בשפה בין היהודים מאזורים שונים בבלקן, מצויין אחד לומד מהשני, זה טוב.

Sarika

New member
פשריקה, נכון מאד בקשר להבדל...

אצלנו(יוון) אומרים - מחבת=סארטן, תבנית אפיה של התנור= קאברה.

כל הכבוד קה תמטיטס אנ אסטה

אספסורה - יו סו מוי חרגנה דה גיזר אי סי טופטס חאפס קון סבור אסביבס טו קה נו טה אולבידס דה מי. אם הייתי אומרת את המשפט הזה לסבתא שלי היא היתה עונה " באשאוסטונה. אבל נראה לי שהמילה לקוחה מטורקית - לא בטוחה.

tsiporganeden

New member
מיסכניקה, מפרום נו אס טאנטו זור,

קואלו איזיטס 100 קילוס דה פטטה? אי קומו טה קמאטס אל דדו, לו אנקשאטס אריינטרו לה אלזטה קיינטה? אמבזטה קרידה, יו לה קוזקו לה פטטה אן און טנג'רה קון אגואה אי און פוקו דה סאל, 5 מינוטוס פארא קה סה אבלאנדן, דספואס לאס אינצ'ו, לאס מטו אריינטרו דה לה ארינה אי גואבו, אי לאס פרייגו אריינטרו דה אל סיר טיגון, זה הדבר הכי בטוח נגד כוויה, כי מוציאים את הרשת שמים את המוצר מכניסים לסיר סוגרים וזה מיטגן, אחרי כמה זמן, תלוי במוצר, מרימים את הרשת וזהו, אין כוויות, חבל ממש מצטערת בשבילך. רואים שאני אוהבת לבשל וגם לאכול ואת לא, אבל בטוח שאת מומחית בדברים אחרים שאני לא. שבת שלום קרידה.

angelici

New member
אסטרלו מפרום אס קון קוסקוס

כסקומה יו אזיאה קוסקוס קאדה וירנז קון מפרום או גיינה אלדו.. אי מפרום אז קולאי סי לו אזס אין אונה טאבה אסטרלו מפרום בצ'יק צק 1-את תפו"א את מרתיחה עם מרק עוף ופילפל שחור ומרסקת כמו פירה 2- יוצקת לתוך תבנית משומנת מחצית מהפירה הזה. 3- מטגנת קלות את הבשר טחון עים הבצל המטוגן מוסיפה תבלינים ויוצקת על הפירה 4- מוסיפה את שאר הפירה למעלה 5- מורחת ביצה טרופה ומכניסה לתנור חום נמוך כ-50-60 דק' אחר כך חותכת למנות,מנות ומגישה בשביל מה לעמוד שעות ולטגן אחד,אחד? הכל אותו טעם..... להדפיס ולתקוע במקרר.

רחילו

New member
../images/Emo28.gif ברוו ארמנה דן דיה אדיה

אסטס גיזנדו קוזס מאס קומפליקדס, אל פין טבאס אזר "שפית"

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo51.gif לכל הגיזאנדראס

על העידוד והמחמאות.
קואנטאס קוזאס: מסייליו אל מפרום מארביאס-צ'ופר לוס דדוס, אי מי איז'ו דישו קה סה " דונה אידיאלה" פחחחחחחחחח
אלה אוטרה ווס קה ווה וור מפרום=ווה פאסאר און אניו!
אנדה מוזוטרוס: קובל=דלי ספארטאסי מתקן על קומות עם ידית שהיו מביאים אוכל לעבודה: קומה אחת גאינה, השניה פסוליה והשלישית ארוז לדוגמא. טיפסין=זה בעצם פיילון. כשהטיפסין היה עמוק ועגול עם חורים זו היתה מסננת "טיפסין בוראקדו".

למעלה