זקוקה לתמיכה

מלמלה

New member
../images/Emo10.gif זקוקה לתמיכה

פעם ראשונה שקיבלתי את המסר "הילדה לא מצליחה להתרכז בשיעור" הקטנה, החמודה שלי בת 5.5 אתמול היא היתה בחוג שחיה 2 בנות ומורה - הלכה עם האמא השניה כי אני במסיבת סיום של הבת הגדולה. בערב שוחחתי עם המורה בטלפון היא אמרה לי שהבת שלי לה הצליחה להתרכז בנאמר לה (זה גם מה שסיפרה האם שאיתה היא הלכה)היא שאלה אותי אם אני חושבת שזה חד פעמי או שזה ישתנה אמרתי לה שלא נראה לי שזה עומד להשתנות כי היא מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז היא אמרה שהילדה השניה בקבוצה יוצאת נפסדת ונראה לה שכדאי להפריד זה מאוד חבל לי כי הילדות חברות מאוד טובות הן מגיל 6 חודשים כל הזמן יחד הרגשתי שהנה מתחילות ה"בעיות" ואנחנו עוד כל כך רחוקים מביה"ס הסיכום עם המורה היה שהילדה תקבל שיעור רק לה בשעות שהבריכה תהיה ריקה נקצר את הזמן וכך נתקזז בתשלום

3שיקה

New member
ריכוז בבריכה

בבריכה ובכל מקום אחר מאוד קשה לילדים שלנו להתרכז מנסיוני הרב גם לי זה קורה . אנחנו מנויים לקאנטרי כל המצילים בלי יוצא מן הכלל מכירים אותנו ואת בנינו שי שעושה שטויות שכמובן אסור לעשות וכן מודיעים לי כל פעם שאנו באים,הבן שלך לא מקשיב - במקרה הטוב אני מתערבת במקרה הרע אני מודיעה לו שהולכים להתייחס לאמירה הוא לא מקשיב זה מיותר ולוקח לפחות ממני הרבה אנרגיה מיותרת למדתי להשלים (ותאמיני זה קשה )- הבן שלי לא מקשיב גם אני שוקלת לימודי שחיה וחשבתי לתת לו רטלין לפני כן כדי ששי יהיה יותר קשוב החלטה עדיין לא גובשה מקווה שעזרתי מלמלה

esty104

New member
הבן שלי התחיל שחיה בגיל 5 בשיעור

פרטני. לקחתי אותו ל-15 שיעורים פרטניים ואחר כך לחוג שחיה. לבני לקח כמה שיעורים עד שהכניס את הראש לתוך המים. כזה ילד לא היה עושה כלום בשיעור קבוצתי.

מוכר ועצוב

יכולה רק לשלוח לך
ולומר כמה אני מכירה את המצבים הבלתי נסבלים האלה של החוסר קבלה של השונה וחוסר הרצון להתמודד עם מה שקצת אחר. ביתי הגדולה הייתה לפני שנתיים בחוג ריקוד בקבוצה של מעט צעירות ממנה נראה על פני כל השנה שהיא משתלבת יפה בסוף השנה המורה חילקה לבנות טופס הרשמה לשנה הבאה , הדר לא קיבלה טופס כזה והיא בקשה ממני לשוחח איתי. היא אמרה שהדר מקסימה אבל לא תוכל להשתלב שנה הבאה כי היא מאוד איטית לוקח לך זמן יותר משאר הבנות לקלוט תנועה חדשה היא לא מרוכזת וזה לא מתאים שתמשיך. כל כך נעלבתי. פניתי למנהל המתנ"ס ותגובתו הייתה שאין לא הכשרה לעבוד עם אוכ' מיוחדות אז אפשר להבין. עוד יותר התרגזתי, נעלבתי . החברה שלנו כל כך לא מקבלת. והכי מגוחח שהיום הדר בחוג תנועה של ילדים עם צרכים מיוחדים והמורה אמרה לי שגם לשם היא לא מתאימה כי היא מוכשרת מידי וסתם מבזבזת את הזמן שלה בקבוצה כזו והיא צריכה משהו מקצועי וברמה גבוהה יותר. אז שוב אני מוצאת את עצמי עם הרבה סימי שאלה אז מה עושים עכשו. עם רגילים היא לא יכולה להיות עם ילדים "אחרים" היא גם לא יכולה להיות. אז מה הלאה?

אפלטונה

New member
מכניס לחרדה השרשור הזה...

אני רק בתחילת התהליך - עם ילד בן 6 עוד מעט - האם זה יהיה משצבנו? אין יכולת לשלב בלימוד קבוצתי בחוגים אחה"צ? למה? זה התפקיד של המורה בחוג - מה הקשר להפרעות קשר ולשחיה - שצהייה מעניינת אז הילד יקשיב - אם הוא לא מקשיב - זה מינוס שלה - למה להפוך מינוס שלה למינוס אצלי בבנק? לא מקובל עלי - אני לא הייתי מוותרת - אני מוכנה בהתחלה להסביר למדריך מה יש לבן שלי - ואיך אפשר לעזור לו להשתלב - גם למורה למחול אפשר להגדיר קשיים וגם ציפיות - גם אם היא לא תהייה בלרינה - הציפייה היא שהיא תהנה ותלמד להשתמש בריקוד כחוויה ויצירה... די מייאש אפלטונה

zivadina

New member
מספיק להשליך את האחריות על המדריכים

כל הורה צריך לקחת אחריות על ההתנהגות של ילדו, ולא לצפות שמדריך/ מורה אשר אחראי על מספר ילדים ידע להתמודד עם הילד הפרטי שלו. כדאי לשתף פעולה עם המדריך, כדאי לחשוב על מתן ריטלין לחוג, וכדאי לחשוב על שעורים פרטיים. זה הילד שלנו, לא של המדריך. אין לנו זכות לדרוש שקבוצה שלמה תסבול בגלל הילד הפרטי שלנו.

I am ADiDi

New member
לא להתייאש!

ולמצוא את המורה המתאימה. כשעדי למדה לשחות גם אצלה היו בעיות של חוסר הקשבה והמורה לקחה את זה מאד אישי ומאוד קשה ולא הפסיקה לצעוק עליה וגם הוציאה אותה משעורים. גם אחרי שהסברתי לה את מצבה של עדי (באמצא השנה הזו רק התחלנו אבחון) היא היתה קצרת סבלנות עם עדי ואז העברתי אותה קבוצה. מאז - במשך 3 שנים היו לנו 3 מורות מקסימות לשחיה. אחת הגיעה מכיוון טיפולי והייתה ממש נהדרת ונורא הצטערנו כשהיא עזבה ושתיים בקבוצות רגילות שפשוט היו יותר סובלניות ופחות נוקשות מהמורה הראשונה ומאוד עזרו לעדי להשתלב. למשל - מורה אחת הסבירה לכל הילדים מה לעשות ועדי כל הזמן הזה צללה ולא הקשיבה אז היא השאירה אותה תמיד אחרונה בטור, וכך עדי יכלה לראות מה עושים הילדים שלפניה ולחזור על זה גם בלי לשמוע את ההסברים. אותו דבר היה לנו עם התעמלות מכשירים - המורה היתה קשוחה מאד וזה פשוט לא הלך! היום עדי בג'ז וגלגיליות עם מורות מקסימות שמקבלות ואוהבות אותה כמו שהיא. כשהתחלנו בגלגיליות היה לעדי קשה מאוד והמורה לא הבינה אותה כ"כ אבל השתדלה נורא שזה יצליח. היא שאלה אותי הרבה שאלות על עדי וניסתה מאד להבין ולעזור וגם קראה בנושא. עדי אז היתה חלשה מאוד ובסוף השנה המורה אמרה שהיא לא ציפתה לזה שהיא תצליח לסיים את השנה ברמה טובה כמו כולם. בשנה השניה עדי סוף-סוף קלטה, ועברה את רמת הקבוצה שלה והוקפצה לקבוצה הטובה. היא מאושרת ויש לה המון מוטיבצייה בחוג הזה, וזה למרות כל הקשיים בהתחלה. מה שחשוב בעניין החוגים זה למצוא מורה חמה ומבינה שלא פוחדת מהקשיים, ומוכנה והתמודד איתם. לא הלך בקבוצה מסויימת - תמיד יש עוד קבוצות ועוד מורות, למה להגביל את עצמך לקבוצה שבה לא היתה מורה מבינה? אני בטוחה שיש עוד מורות לתנועה\שחייה\.. שיראו בילדים שלנו אתגר ולא הפרעה. ושיהיה המון בהצלחה!

05 מיכל

New member
בריכה היא מקום עתיר הסחות

בבריכה יש המון גורמים שמסיחים את שתומת הלב. זה מקום בעייתי לילדים שדעתם מוסחת בקלות - וזה גם מקום מסוכן לילד שלא מתרכז היטב. הייתי בהחלט דוחה את הלימוד בשנה או אפילו שנתיים. כשהם גדלים זה נהיה קצת יותרקל.

מלמלה

New member
המורה הזו מקסימה

היא מראש בגלל שיחת פתיחה שלי קיבלה את הילדה רק אם עוד תלמידה ולא צירפה שלישיה היא ניסתה זו הפגישה השלישית האמא השניה אמרה ולדעתי האוביקטיבים היא צודקת - שהבת שלה יוצאת מופסדת כי זמן רב של השעור מבוזבז על תשומת הלב של הבת שלי אני לא מתלוננת על אף אחד ואני אכן חושבת שאני זו שצריכה ליידע מראש את המדריך ולסלול מרחב פעולה הכי טוב שאפשר עבור הבת שלי תודה על כל החיזוקים והתמיכה החיבוק הזה והפרום הזה באמת מאוד תומך ועוזר

למעלה