זה שוב נגמר

tomeriko t

New member
../images/Emo10.gif זה שוב נגמר

שוב נפרדנו. ביום שני האחרון. קובי ואני היינו ביחד כשלושה חודשים סך הכל. הוא מבולבל, הוא לא סגור על עצמו, הוא לא יודע מה הוא באמת רוצה, הוא לא יודע אם הוא מרגיש אלי משהו כמו סתם חבר רגיל או מעבר לזה, הוא לא יודע אם כשיש געגוע אם זה געגוע כמו לחברים הרגילים אן מעבר לזה. משו חסר לו. אין לו את הלהט והתשוקה שאמורה להיות.כשנפרדנו לפני כמה שבועות הוא זה שחזר אחרי נתק של שבוע ואמר שהוא רוצה רק אותי ולא אף אחד אחר ולהתאהב בי ולא במישו אחר.כנראה שלגילו הצעיר (21) ולתקופות השונות שלנו בחיים יש משקל כאן. אני יודע מה אני רוצה, אני יודע מה זאת אהבה וזוגיות והוא לא. הוא מעולם לא חווה את זה. כל דבר שעשינו היה חדש וראשוני בשבילו וגרם לו להלחץ. אני אוהב אותו. והוא יודע את זה וזה אולי עוד דבר שהלחיץ אותו הידיעה שבן הזוג שלו אוהב אותו והוא עדיין לא הצליח להגיע רמה כזאת. כואב לי. עברתי פרידה מקשר של שנתיים וחצי והפרידה הזאת לא פחות כואבת. אהבתי אליו גדולה מאוד והוא חסר לי. הוא אמר שהוא צריך זמן לחשוב על הכל ושברגע שהוא יבין שהוא באמת מרגיש אלי משו ורוצה אותי ממש הוא לא יהסס וינסה לחזור ולהילחם עליי. אני עוצר את עצמי מלהתקשר אליו או לשלוח לו סמסים מאתמול בבוקר, הבנתי שהוא צריך את הספייס שלו והזמן לחשוב על הכל כשאני לא נמצא שם.קשה לשמוע שאתה מאוהב בבנאדם שאולי נמצא איתך כבר 3 חודשים אבל בעצם לא מרגיש כלום ואולי הכל היה סתם נסיון... הוא אמר שהוא רוצה לחזור אלי מהסיבות הנכונות ולא רק כי כיף לנו ביחד והוא צודק. בנאדם שיהיה איתי צריך לרצות אותי, מאוד ואם זה לא המצב אז אין מה לעשות. על מריבות וויכוחים אפשר לעבוד ולסדר אבל על רגש אי אפשר לשלוט. ממש רע לי... אני כותב את ההודעה הזאת ובוכה. לא נתתי לעצמי להתאהב ככה שנים בגלל שתמיד פחדתי להפגע ועכשיו זה קורה לי שוב....

../images/Emo10.gif אני מצטערת בשבילך

תומריקו אין לי הרבה מה לומר מלבד זה שזה עצוב וכואב וקשה. נכון ששלושה חודשים היא לא תקופה ארוכה אבל היא ארוכה דייה על מנת שתתאהב, שתרצה ושעכשיו תכאב כל כך. תומריקו, אתה בן אדם מקסים ומגיע לך שמישהו יאהב אותך, ירצה אותך, יהיה שם בשבילך. מגיע לך זוגיות בוגרת ואמיתית. הנדנדה שעברת לא היתה טובה לך. תבכה, תכאב ם פה בפורום. אנחנו כאן בשבילך. יום אחד תפגוש אותו, את אותו אחד שיאהב וירצה אותך כמו שאתה תאהב ותרצה אותו. עם כל הקושי והכאב היום, אל תנסה לחסום את זה בגלל הפחד להפגע שוב
איריס

tomeriko t

New member
איריס יקירתי

אני יודע שאתם כאן בשבילי ובגלל זה אני מתפרק כאן אבל כמה שאני מתפרק גם בפני החברים כבר כמה ימים זה לא עוזר. אני מתחיל לפקפק באהבה אמיתית וארוכת שנים בין שני גברים... תמיד יש משו שלא מסתדר , אולי אמא שלי צדקה במה שהיא אמרה כשסיפרתי לה עליי. זה רק יגרום לי לשברון לב. קשה לי להאמין שיום אחד זה יקרה, הייתי בטוח פעמיים - גם עם ליאור וגם עם קובי שזה שזה ושזה האחד אבל עם שניהם זה לא יצא לפועל יותר משנתיים וחצי או 3 חודשים. איך עוצרים את הדמעות?

לא עוצרים את הדמעות

הדמעות יעצרו בסופו של דבר מעצמן. תומריקו זה יקח עוד קצת זמן ובסוף זה יעזור. ברגע זה אתה רואה למרחקים קצרים. את השניה הבאה את הדקה הבאה. תומריקו, תאמין לי שלא בעוד הרבה זמן אתה תראה למרחקים ארוכים יותר. אז גם תחזור להאמין באהבה וזוגיות ארוכת טווח. אז תחזור להאמין ולדעת ולהרגיש בעמקי הנשמה שזוגיות היא זוגיות היא זוגיות!!! בין אם בין גבר לאישה, בין גבר לגבר או אישה לאישה.

JamesNox

New member
תומר יקירי

שברת את ליבי עם האמירה הזו. באמת. חמוד, זה לא העולם, וזה לא ההומואיות, זה פשוט הגיל. כל כך מעט אנשים - מכל נטיה מינית - מוצאים את אהבת חייהם כשהם כל כך צעירים. לא יודע למה, אבל ככה זה. אולי אנחנו עוד לא מוכנים כשאנחנו כל כך צעירים. אולי אנחנו עוד לא יודעים לזהות אהבת אמת כשאנחנו רואים אותה. אולי אנחנו פשוט עוד לא בסביבה מספיק בכדי שזה יקרה. שנתיים וחצי זה המון. כשאני הייתי בגילך לא היה לי יותר מסטוצים. אני יודע שזה נשמע מתנשא, ואני מנסה לנסח מחדש ולא יוצא לי. אז תאמין לי, אני לא מתכוון להתנשא. גם אני לא חושב שזה הוגן. ואני יודע שאתה צמא לאהבה, ומוכן וראוי. ואני יודע שזה יקרה לך, כי אתה נסיך מיוחד. ואל תקשיב לאנשים - אפילו לאמא שלך, במיוחד לאמא שלך - שאומרים שזה לא יקרה. היא אומרת את השטות האיומה והפוגעת הזו מתוך האהבה שלה אליך. ואני יכול להגיד לך כאבא שהדבר שהורים הכי רוצים זה שהחיים של הילדים שלהם יהיו קלים וחסרי מהמורות. כשזה נוגע לעצמנו אנחנו מעריכים אתגרים, אבל לילדים שלנו אנחנו רוצים רק דרך חלקה ופשוטה ככל האפשר. ואם אפשר שישארו בני שש לתמיד. ואין מה לעשות - בעולם שאנו חיים בו להיות הומו יותר קשה מלהיות סטרייט. לפעמים הרבה יותר קשה, ולפעמים קצת, ולפעמים דברים פשוט מחליקים למקום בטבעיות ואתה מוצא את עצמך מאושר ולא מבין איך אפשר אחרת. והיא רק רוצה שיהיה לך קל. ושתהיה מאושר, ושלא יהיו לך כאבים שהיא לא יכולה לפתור בנשיקה. וזה לא אומר שאתה צריך לקבל ממנה אמירות מרושעות כאלו. זו אמירה ממש נבזית וגועלית. אבל שתדע מאיפה זה בא. נשיקות וחיבוקים ותזכור - גם אם יתמהמה, בוא יבוא. ג'יימס

אם יש משהו שאסור לך להגיד

זה משפט בסגנון של "לא נתתי לעצמי להתאהב כי פחדתי להפגע והנה זה קורה שוב". קשר שנגמר זה תמיד כואב. בדרך כלל לפחות. אסור לך ולו לשניה להצטער על מה שהיה, להצטער על זה שניסיתי, על זה שאהבת כי בעצם היה לך טוב, הוא לא פגע בך או עשה לך משהו רע, אלא החליט שהוא צריך זמן בכדי להתבגר ולהבשיל. וזה בסדר גמור. תזכור את התקופה הטובה שהיתה לכם ביחד, את הדברים הנפלאים שהקשר העניק לך, כך שאחרי שתתאושש ותתגבר על הכאב, הדרך להמשיך הלאה תיהיה קלה יותר ובעיקר נטולת משקעים מיותרים.

tomeriko t

New member
היי איתיוש

דווקא מאוד חששתי מהתגובה שלך לפני שפירסמתי את ההודעה. נכון הוא לא פגע בי בכוונה או עשה לי רע ואין לי על מה לכעוס עליו אבל זה לא מפחית את הכאב...:( תודה איתי

זה לא אמור להפחית את הכאב

אבל זה כן יתן לך את היכולת, ברגע שהכאב יחלוף, לקום ולצעוד בדרך חדשה בלי לסחוב עליך משקעים מיותרים. אין על מה חמוד!

שוב אביא מדברי המשורר...

I hold it true, whate'er befall; I feel it, when I sorrow most; 'Tis better to have loved and lost Than never to have loved at all. תרגום: מה שיהיה, מחזיק עדיין אני בדעתי,, אני חש זאת ברגע צערי הרב טוב לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב כלל בכה תורמיקו, והתאבל על האבדה... עד שהזמן ירפא את הצער. ואז תחפש אהבה חדשה. אהבה שאני מקווה שתשאר איתך לתמיד. שלך פורטי

tomeriko t

New member
היי פורטי

לא מסכים עם מילות השיר. בתור אחד שאהב אהבה ענקית פעמיים בחיים , עדיף ולא הייתי מתאהב, הכאב הזה לא שווה את האושר והכיף שהיה... עד שהזמן ירפא את הצער - אני שונא את הזמן, למה לא יכלו להמציא כמו אקמול או אנטיביוטיקה תרופה לכאב של שברון לב? למה זמן זה התרופה היחידה??? אני שוקל לעשות הסבה לרופא להמציא את התרופה נגד הכאב של הלב:(

yosef 30

New member
אם תמציא את התרופה

אני הראשון שיסרב לקחת אותה
. כאב הלב הוא חוויה שכולנו נחווה אותה כתוצאה מפרידה. ולפרידות שי פנים רבות. פרידה מחברים שבאו לבקר מחו"ל. פרידה מחפץ שזכיר לנו רבות ופתאום נעלם. כילדים נפרדנו מהרבה צעצועים שנברו לנו ולא קיבלנו חדשים. פרידה מאדם ייקר כתוצאה ממוות. פרידה מבן ובת זוג בחיים. פרידה מחלקת אדמה ואפילו הפרידה מגיל הנערות לבגרות מלווה בכאב אני בטוח שרובנו זוכרים את הכאב של צמיחת הגוף, הרגליים, הגב הקושי לישון וכו'. ידידי הכאב הוא חבר מאוד קרוב שלנו השאלה כמה מקום אנחנו נותנים לו בחיינו ועד כמה הוא מנהל אותנו. לפי דעתי אם כבר לחקור -אז את נפש האדם היא יותר מעניינת
יוסף.

tomeriko t

New member
להזכירך יוסף

אני לומד פסיכולוגיה שזה בעצם חקירת נפש האדם... לא ממש עוזר לי כנראה:(

אתה חמוד תומריקו ../images/Emo201.gif

המשורר אהב הרבה אהבות ענקיות, וגם אני. שברון לב הוא דבר קשה מאד, אבל בסופו של דבר הוא מחשל אותך, מכין אותך לחיים. אתה מכיר מישהו שלא עבר שברון לב? אני לא. הסבה לרופא? איזה מקצוע יש לך עכשיו?

tomeriko t

New member
עוד אין לי מקצוע

אבל אני לומד פסיכולוגיה... ודווקא בגלל שאני לומד את זה אני לא מצליח לנתח את עצמי וההתנהגות שלי במצבים של פרידה.

קשה לאדם לנתח את עצמו

שמעת פעם על מנתח מוח שעושה ניתוח לעצמו? אני יודע שבגיל צעיר כל יום נראה כמו שנה, במיוחד כשאתה עובר ייסורי פרידה. אנחנו איתך פה, נחזיק לך את היד ונחבק אותך עד יעבור זעם. ביקשתי מידיד שלי שהוא ממש מומחה ללשון עברית לתרגם את השיר ההוא. והוא כתב את זה כך: אני מאמין בכל לב וגם כשאני אומלל שטוב לאהוב ולהתאכזב מלא לאהוב בכלל. נכון שזה תרגום טוב יותר מהתרגום המעפן שלי? אפילו מתחרז. חיבוק גדול לתומריקו מפורטי

yosef 30

New member
היי מלאך ייקר ../images/Emo24.gif

היי תומריקו הייקר. אכן פרידה ממישהו שאוהבים היא כואבת ולא ענימה בכלל. אין שום קשר לזמן שבו הייתם ביחד, גם אם היית שבוע איתו והוא היה מעיר בך את אותו הניצוץ/פרפרים והייתם נפרדים זה היה מצער. אני מאוד מבין אותך שפחדת לפתוח שוב את הלב בכדי לא להיפגע, אך החיים מלמדים שכאב ישנו תמיד, וכמו שפורטי כתב טוב לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב בכלל. אל תצטער על כך שקובי הגיע ונתן לך הזדמנות לפגוש בעצמך את המקום הנפלא הזה שנקרא אהבה. הוא כנראה הגיע בכדי להראות לך ולהזכיר לך שיש בך קסם שהוא רק שלך, יופי ויכולת נתינה שהיא רק שלך. אולי הפחד היה רק כמו ענן שלא איפשר לך לראות קדימה - וקובי היה הרוח שנשפה את אותו ענן. אל תתן לעוד ענן כזה להיכנס לחייך, זוגיות ארוכת שנים קיימת בנין בני זוג גברים, אמא שלך ממש לא צדקה, זה כמו שאבא שלי מצטט "לא טוב היות האדם לבדו" - ואני אומר לו לא טוב היות האדם במקום בוא הוא לא רוצה להיות! זוגיות היא זוגיות - ויש אנשים שרוצים זוגיות ארוכת שנים. אל תתפס לסטיגמות שבחלקן הם נכונות - תמיד תאמר לעצמך "אם אני רוצה זוגיות יש עוד הרבה כמוני שרוצים גם". אני מאמין בלתת לכאב להיות, אך אל תלקה את עצמך ייתר על המידה, ניסית, התנסית, למדת גם כמה דברים חשובים על עצמך, לכל אחד מאיתנו יש מה ללמוד. תרים את הראש שלך, תזכור שאתה יחיד ומיוחד, שיש בך המון ואתה רוצה לקבל אהבה ולתת אהבה וזה יהיה התדר שאתה תשדר אל העולם וזה יהיה התדר שהעולם יישדר אליך. זה שכואב לך עכשיו זה לא סוף העולם - זה יעבור בעוד שבועיים שלושה חודש חודשיים. אני מקווה שלא תיפול לרחמים עצמיים ותזכור את היופי הפנימי שלך
חיבוק ענק ממני
יוסף.

tomeriko t

New member
תודה יוסף..

אבל נראה לי שכבר התחלתי לשקוע ברחמים עצמיים. אני יוד עכמה שאני שווה ומיוחד וכל מה שציינת כאן למעלה, אבל עדיין אם אני כזה שווה ומיוחד איך זה שאני עדיין כל הזמן מתאכזב מחדש ונופל? איך אני מתאהב ובסוף זה נגמר? אם הייתי כל כך מיוחד היו רוצים להישאר איתי מעבר לשנתיים וחצי או 3 חודשים. אין לי כח לעבור את התקופה הזאת של להתגבר:(

בופיק

New member
תומריקו, אהוב יקר שלי..

אני מבינה ומזדהה מאוד עם הכאב, הדמעות, הקושי, המועקה, האכזבה וכל מה שהלב שלך צועק עכשיו ... הפרידה היא קשה מאוד, והימים של אחרי הפרידה קשים אף יותר. אני מסכימה עם מה שאמרו חברי לפורום, הזמן של ההכרות היא לא פונקציה, אלא מה שהרגשת בתוך הקשר. וכפי שאני מבינה ממך, הרגשת שאתה מתאהב, נותן, מעניק, מחבק, מנשק ועוטף בים של אהבה, וזה קשה לדעת שזהו. למה אתה מתאכזב כל פעם ונופל? למה לא נשארים איתך יותר משנתיים וכו...? כי אולי הם לא נועדו להיות איתך עד הסוף, אלא נועדו ללמד אותך משהו, להעביר אותך משהו בחיים, להכיר לך צדדים בעצמך, להכשיל אותך.... אתה אדם חזק ומיוחד, אדם שאני פשוט אוהבת, אוהבת כמו שאתה! אז דיר באלק להשתנות!!!! אני מחבקת אותך חזק, אוהבת אותך מלא! ובטירוף! שלך בופיק

yosef 30

New member
לראות את כל הכוס המלאה

ולא רק את החצי הריק. מדוע אתה עסוק רק בזה שנפלת וכאבת? מדוע אתה שואל ובוכה על כך שנפגעת מאהבה. היכן הוא המקום בו אתה מודה לעצמך ולחיים עצמם על ההתנסות, ההזדמנות על החוויה שחווית לאהוב ולהיות נאהב. זה שאתה מיוחד לא אומר שכל הזמן צריכה להיות לך אהבה מבן זוג, אלא אהבה הוליסטית לכל רגע של חיים. ניטשה בספרו זרטוסטרא העביר מסר כי עלינו לחיות את החיים בדרך שנהיה מוכנים לחזור על אותם חיים לנצח נצחים. אהבה היא לא הגורם היחיד שלנו לאושר, היא לא זאת שצובעת את חיינו בצבעי הקשת. החיים שלנו הם לא שחור ולבן ידידי הייקר - אהבה מוסיפה אולי ברק חדש, גוון נוסף שלא הכרנו. אך לא את המקור העיקרי לשמחה ולאושר. אני גם יכול לומר איך זה שאני עם כל המודעות והלימוד וההבנה וההתנסות לא מצאתי כלכך הרבה זמן אהבה. ישנם הרבה תשובות. לא תמיד הייתי מוכן לקשר, לא הייתי מודע לכמה מדפוסי ההתנהגות שלי שחסו או הרסו הכרות כזו או אחרת. אנחנו כל הזמן לומדים על עצמנו ועל החיים, ולכן כל התנסות שבאה אני אומר תודה גם הכואבת ביותר. אני אומר תן לכאב להיות בשלב זה. אחרי שתרגע קצת תוכל לחזור אחורה ולראות מה קידם את ההכרות שלך עם קובי ומה חסם/הציף/ריחק וכל דבר אחר. תכאב אך יחד עפ זאת תזכור שיש אהבה בעולם. חיבוק ענק נוסף ממני
יוסף.

למעלה