בן ערב, בן נצרת ובני

אמורוסו

New member
זאת גם בעיה

הילדים לא חבים בכל מיני חובות של היהדות כלפי אביהם, וזה יוצר בעיה קשה של חינוך ושל זהות.

אני רוצה להבהיר משהו

שמתם לב שרק נשים יהודיות מתחתנות עם ערבים? שאלתם את עצמכם למה לא להיפך? ובשביל לסבר את האוזן: לפי הדת המוסלמית, הדת של הילדים הולכת לפי האב (שרצוי כמובן שיהיה מוסלמי), ולא לפי האם. ביהדות המצב הפוך: דת הילוד נקבעת ע"פ האם. אני מניחה שהילדים שיוצאים די מבולבלים בקשר לזהות הדתית שלהם, אך בהתאם למשפחה שכזו שבה האישה כנועה לאב, כנראה שהאב הוא השולט... אבל לא על זה רציתי לדבר. יתכן ויש מניע מאחורי נישואי תערובת? האם יש מטרה מצד הערבים להגדיל את מספרם ולהפחית את כמות היהודים?

הורדוס, אתה חי בפלנטה אחרת.

מנותק מידע היסטורי ובמיוחד ידע היסטורי מעמיק. אתה נשמע יותר כקומוניסט במובן של עוורון המציאות של קיום תרבויות ולאומים שונים. בן גוריון ניסה לגייר את האוכלוסיה שנכון לשנות ה-50 נחשבה להכי פחות לאומנית-ערבית "הבדואים" וכשל. כל ההסתכלות הפסבדו-מערבית שמנסה למחוק את הזהות-האתנו-לאומית היא דבר שהוכח מזמן בכל העולם המערבי - באירופה! כפי שאנו יודעים היטב בכשלון חרוץ ונורא. להיפך ברבות השנים הלאומים הדתיים הנוצרים למשל ביוגוסלוויה שעורבלה לגמרי חזרו מהר מאוד להתחשק לתוך הזהויות הקודמות. הדברים נכונים שבעתיים לגבי הערבים-איסלמים שחזרו לזהות הקודמת שלהם. המקרים של ניושאי תערובת היו מעטים מאוד ולא צלחו, מראש -לא בגלל שההבניה הממלכתית היתה לא נכונה-אלא שמראש היא היתה חסרת סיכוי. האמת היא אחרת ידידי, אם הערבים היו מתגיירים (ולא שזה נראה רעיון רע בעולם אוטופי, הרי שש"ס היתה הופכת להיות מפלגת השלטון על אפך וחמתך...) הגזענות האמיתית כאן, היא של אותם עוורים נגד הזהות היהודית.

אם נסתמך רק על הריבוי הטבעי לעולם

לא נהיה עם גדול וחזק. איך נוצרו האומות הגדולות? הם כבשו את השכנים ועיכלו אותם. בזמנו גם היהודאים העתיקים עשו כך. כעת אנחנו לא רק ויתרנו על הרעיון לגייר את בני המיעוטים אלא גם עושים את הכול כדי שחלק מאיתנו (יהודים למחצה) לא יקבלו זכויות שוות עם היהודים ההלכתיים. כמו כן, הסתבכנו לגמרי עם מה שנקרא "ריבוי תרבויות". רק אידיוט מוחלט יכול לעודד את היהודים, אזרחי ישראל, להיות תימנים, מרוקאים, פארסים, בוחארים וכו'. לדעתי, ניתן לפתור את הבעיה הדימוגראפית בשני שלבים: א. ליצור תרבות ישראלית-יהודית אחידה כחלק מהתרבות האירופאית אך עם הצביון היהודי החילוני, בעצם להמשיך בדרכו של בן-גוריון. הדת זה חלק מהתרבות ולכן אין כאן טענות אנטי-דתיות. ב. לעכל קודם את בני המיעוטים וא"כ את רוב תושבי השטחים. זאת הדרך ההומאנית היחידה לשמור על ארץ ישראל השלמה. כל דרך אחרת היא או אלימה או כרוכה בוויתורים הטריטוריאליים שגם זה בעצם אלימות אך כלפי היהודים.

אתה מערב דברים שונים זה מזה

מי אמר שהשאיפה שלנו להיות עם גדול וחזק? אנחנו בסה"כ רוצים לחיות בתור יהודים, בבטחון, לקיים את החגים, לנהוג ע"פ המסורת וכ"ו. אין כל רע בריבוי תרבויות. להיפך! זה יפה, שונה, מגוון, ועל אף שאנחנו שונים זה מזה מתרבות, אנחנו מאוד מאוחדים בגלל היהדות. וזה מה שיפה. וכאן במדינה הזו אתה שווה בין כולם. במדינות אחרות יש פערים ומעמדות שנובעים משוני בתרבויות. כאן לא. כאן כולנו שווים. אתה תראה שבבוא הזמן, כשיתחלפו הדורות, תהייה לנו תרבות אחת של ישראלים. הזמן יעשה את שלו. אתה יכול לראות בזה אפילו משהו כמו לשכוח את הגלות (סה"כ זו הפעם השנייה שהיהודים גולים מארצם אך חוזרים אליה...). בקשר לפתרון הבעיה: אין צורך ליצור תרבות ישראלית חדשה. הדבר יקרה במשך הזמן באופן טבעי. למעשה יש תרבות ישראלית, אך היא דורשת שיפורים, אם אתם מבינים למה אני מתכוונת. בקשר להצעה השנייה - ממש לא מתקבל על הדעת. להפוך את הערבים ליהודים?! אתה מצפה שהם מסוגלים להבין בכלל את היהדות??? חוץ מזה, הם בכלל יסכימו לכזה דבר??

קודם כל אני רוצה שנהיה עם גדול ובעל

השפעה אמיתית על מה שקורה בעולם. שנית, אני לא רוצה שישראל תהיה מדינת ננס, וזה מה שהולך לקרות אם נוותר על השטחים. מכיוון שאין לנו כוח ואין לנו כוונה (כי אנחנו בסוף עם אירופאי בן תרבות) לעשות טיהורים אתניים ולגרש את בני המיעוטים, אין לנו ברירה אלא לצרף אותם אלינו ולכפות אליהם את הזהות שלנו בדרך לא אלימה. אם זה תשלום עבור מטרת העל-להיות מעצמה, אז חייבים לשלם אותו. אי אפשר לשבת על גדר 50 שנה, חייבים לעשות משהו.

ממש לא!

אתה תכפה על מישהו לשנות את הזהות שלו?! איפה נשמע כזה דבר?! בקשר לדבר הראשון שהעלת, לא מספיק לך הבעיות שיש לנו פה אתה רוצה גם את הבעיות של העולם???

אכן מירכוז,השמאלן בתוך סנריו אובדני

הנ"ל מצוי בפאניקה, ונוהג כמו "אנשי מרכז" שמוכרים להם ערכת התאבדות., של שמאל קיצוני תחת עטיפה "אסרטיבית" . הבחור שואל- עונה לעצמו מירכוז: " אם העם היהודי, החי במדינת ישראל, לא יעשה מעשה ? המדינה הדו-לאומית היא רק עניין של זמן. " ומה המעשה שהנ"ל מציע בלי הבינו, מעשה התאבדות. כמו שאומרים כתות של מתאבדים, שרואים שהמצב קשה הם מחליטים בצורה אסרטיבית.. "להחליט לקחת גורלם בידם" ..ולהתאבד.

mirkuz

New member
פרשנות מעוותת לדברי, מצטער

אני מבין את דברי עצמי טוב מאד, ובטויים כגון: "בלי הבינו" אין להם מקום. כל פרשנות לביטוי "יעשה מעשה", היא סובייקטיבית לחלוטין. אם אתה מפרש זאת כ"להתאבד", איני יכול אלא להצר על כך. יש כאלה שיפרשו זאת באפן שונה לחלוטין מטרת ההודעה שלי, היא להעלות נושא לדיון, אין מאחוריה כל כוונה "התאבדותית" ואינני חושב כי המצב "קשה". שבוע טוב

MS6

New member
קראתי את זה...

אכן אלו חדשות רעות.. אני מקווה שהתופעה לא באמת נפוצה כמו שהניאו-פלסטיני, עקיבא אלדר, היה רוצה.

אמורוסו

New member
זה פשוט ביזיון זה מה שזה !!!!!!!!!!

מדוע אנחנו מאפשרים לערבים לגור חופשי בשכונות יהודיות, להסתובב חופשי, ללכת לקופות חולים, לקבל ביטוח לאומי, לקבל עבודה, לטייל בקניונים, בגנים הציבוריים, בפארקים, בכל מקום, ובו זמנית, אם יהודי בטעות נכנס לקלקיליה לקנות עציץ או לנגב חומוס בג'נין או איפה שלא יהיה - אז הוא חוטף לינץ' מבתרים את גופו ומרצצים את גולגלתו. זה פשוט ביזיון, וזה מתחיל להימאס. די מזה. כמה מדינות מגיעות לפלסטינים. לא מספיק להם כבר 2, הם רוצים גם שלישית. די כבר, אוף. אי אפשר להסתובב באונ' ת"א, ירושלים, באר שבע ובעצם בכל אונ' בלי לשמוע ערבית, בלי לראות ערביות מסריחות עם הגועל נפש שלהם מתרוצצות להם במקדונדלס כאילו זו המדינה שלהם, אבל תראה לי יהודי אחד שיוכל ללכת לאונ' ביר זית או אונ' אל קודס או היכן שבא לו. אנחנו פשוט דפק.

א ו ח נ ה

New member
כי השמאל הורס הכל

השמאל אוכל את ישראל מבפנים מדינת השמאל במרכז הארץ מרגישה שישראל משתרעת על פני רחוב שנקין, וכל מה שמחוץ לתחום ניתן לויתור אני תוהה מתי תושבי רמת אביב או הרצליה פיתוח ראו ערבי שמסתובב לידם ולא כדי לנקות או לבנות משהו.

אמורוסו

New member
אבל זה מה שמטמטם

הם מסתובבים גם איפה שהשמאלנים נמצאים ולא בתור מנקים. לך פעם למעונות של אונ' ת"א, זה כאילו נכנסת לאסיפה של הג'יהאד האיסלמי פלג שקאקי או לבניין המגורים הראשי של האחים המוסלמים. וזה נמצא ברחוב הראשי של רמת אביב מול קניון רמת אביב. הם בכל מקום. והם יודעים לנצל את הזכויות שלהם ואת המדינה הכי טוב. המדינה פועלת בשבילם. זה בלתי נסבל. תראה את אוהדי סכנין, כמה הם מגיבים באינטרנט. זהו הם השתלטו עלינו, אתה מבין. תאר לך קבוצת כדורגל יהודית ברצועת עזה, למה לא. למה ליהודים אסור להיכנס לשטחי הרשות. מה זה הדבר הזה.

maormp

New member
אם אני אירה באוויר

אני הולך ישר לכלא , אבל יקראו לי מוחמד ואני אגור בכפר השכן אז זה בסדר כי זאת חתונה. ההשתלטות של הערבים על את"א וחיפה התחילה בגלל ביטול הפסיכומטרי ושיטת מצרף הבגרויות מה שאפשר להם להעתיק ולכבוש את את"א וחיפה. אני כבר מזמן מציע להקים את הועדה למעקב על ערביי ישראל , זה שאני עם ליברמן וחושב שצריך להפטר מאום אל פחם וזה שאתה איחוד לאומי-מפד"ל לא אומר שעד כדי כך דרכנו נפרדו. שנינו אנשי ימין , שנינו מתחלחלים מההשתלטות של הערבים. הימין אולי מחולק , אבל לא ש"ס , לא ליכוד , לא האיחוד , לא מפד"ל ולא אגודה (וגם לא חלקים מקדימה ומפלגת העבודה) צריכות לשבת ולראות את הערבים שוכחים מי בעל הבית. יאמר לזכותו של מרזל שאולי הריצה לכנסת (הנסיון להצטרף לליגה של הגדולים) היתה טעות איומה , אבל שהוא מתרכז במה שהוא טוב בו (להיות אלוף השכונה בסטנגה) הוא דווקא עושה עבודה מצוינת. אם זה להזכיר לתושבי סכנין החוצפנים שהעיר שלהם היתה יהודית וישבה שם משמרת כהנים. אם זה להזכיר לערביי יפו הצבועים שהם באו בעקבות היהודים ולא ההפך.

אמורוסו

New member
אני איתך....

אגב, אם כבר תהיה התכנסות ונפסיד הכל, עדיף להפסיד גם את אום אל פאחם. גם ככה המדינה לא ריבונית שם . זה מזכיר קצת את עניין "אם כבר סיני שיהיה גם את עזה", שלא עשינו כבר בזמנו.

s29w

New member
יהודי אחד - חופשי

אורי אבנרי מסתובב שמה חופשי. ועוד טלי פתימה, ועוד....

אמרוסו אני כ"כ מזדהה עם מה שאמרת

זה פשוט נורא. הם בכל מקום. גם עם האלטי זאכן שלהם, מסתכלים על כל בחורה שעוברת, ללא בושה, בכוונה נועצים עיניים... אתם יכולים להתקל בהם גם במוניות שירות. (אגב, חלקם נוהגים ממש בפראות). ותחשבו על זה שתפסו רבים משת"פים עם אחיהם הפלסטינים.

למעלה