אני בדיכאון

תוכי

New member
../images/Emo10.gif אני בדיכאון

עכשיו דיברתי עם הבנק ובעקבות הריבית שעלתה במשק עלתה לי גם המשכנתא בכ-500 ש"ח לחודש חבל על הזמן אני לא יודעת מה לעשות המשכנתא עולה לי על המשכורת סליחה על המילה אבל המדינה הזאת ממש זבל

rona25

New member
היי זהבית

אני ממש מבינה אותך, גם אני כל הזמן בלחץ מה יהיה עם המשכנתא והעליה של הדולר ואם נוכל לעמוד בזה מבחינה כלכלית לאורך זמן. הקטע הוא שהכל מתייקר - המדד עולה, הדולר עולה אבל המשכורות שלנו נשארות אותו דבר ונשחקות. אני עובדת כבר שנתיים (!!!!) באותה משכורת!!! אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב, אבל בכל מקרה תזכרי שהכי חשוב שאת ובעלך ביחד וזה המון. אני תמיד אומרת לבעלי שהכי חשוב זה שאנחנו ביחד - ואני יודעת שנוכל לעמוד בהכל, גם בדברים רעים שקורים לנו, מאוחדים, כל עוד אנחנו ביחד, ולנצח

יעלי2

New member
אוי ווי! באיזה ריבית לקחתם (מבחינת

משתנה/צמודה לזה או צמודה להוא?

אתי@

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif איך אני יכולה

לנחם אותך
את צודקת החיים במדינה הזאת על הפנים
והמצב שלנו רק הולך ונעשה יותר גרוע... המצב מחמיר אז עובדים יותר קשה, המשכורת יורדת, אבל המחירים עולים, הדולר עולה, המע"מ עולה, ורק תעשיית השיש בצמיחה (סליחה על הציניות).

תוכי

New member
מאז ששמעתי אני ממש על הפנים

לא יודעת מה לעשות - לגמרי

יעלי2

New member
לעיתים קרובות אני חושבת שהמדינה

בדומה לקיבוצים שבניהם עוזבים אותם לעיר ואין להם מה להציע להם כדי להישאר. פשוט לא רוצים אותנו במדינה. הם עושים הכל, אבל הכל!!!!!!! כדי לגרום לנו לברוח מפה. אבל בשונה מהקיבוץ-לרובנו אין לאן ללכת וגם אין רצון לעזוב את המשפחה החברים והבית. הם יורים לעצמם צרורות של כדורים ברגליים, ומשתינים על זוגות שמתחילים את דרכם בקשת. המצב בארץ בכי רע.

shiri s

New member
אני מסכימה לחלוטין. תוכי - קיימת כז

כזו אי ודאות במשק ולכן ייתכן ואפילו המצב ישתפר והריבית תרד (הנגיד יצטרך לעשות זאת בהדרגתיות) ולכן תחשבי על הצד החיובי. לפחות יש לך בית משלך ואת לא בדירה שכורה מגעילה משלמת שכר דירה בשמיים.

אתי@

New member
נכון וזה כל כך עצוב

אבל מה שעוד יותר עצוב, זה שגם אם אנחנו מחליטים להיבעט החוצה ולחפש את מקומנו בארץ אחרת.... אנחנו לא כל כך רצויים בארצות אחרות. כמעט בלתי אפשרי לקבל אישורי עבודה, שלא לדבר על אזרחות, במדינות אירופה השוות, וגם לא בארה"ב או קנדה. מהפח אל הפחת...

Aאלינור

New member
מסכימה עם כל מילה

בדיוק היום בצהריים דיברנו על זה. על כך שהחיים שלי מי שנולד דווקא כאן כל כך קשים מהרבה בחינות. ואז כשחושבים על לעבור זה נורא קשה, נראה לי יותר קשה מלמהגר אחר מארץ אחרת. דיברנו על זה בהקשר של האי ארובה בו היינו בירח דבש ונזכרנו איזה מדהים היה שם. חשבתי על זה שממש לא נראה שיש להם בעיות שם. הכל כל כך שקט, פסטורלי ויפה. אי קטן באמצע כלום, אין אויבים. כל מה שהם צריכים זה לשמור על המצב כמו שהוא.

תוכי

New member
תאמינו לי נראה לי ../images/Emo10.gif

שאני אצטרף לדודה שלי ויעזוב את הארץ לכיוון אוסטרליה

dorlim

New member
אני כ"כ מבינה אותך

בכל סוף חודש - תחילת חודש הבא אני בדיכאון על תשלום השכירות, אני מרגישה שאני זורקת כסף לשום מקום... אבל לקנות דירה, במצב של הריבית היום אנחנו לא יכולים
הריבית עלתה כ"כ והכסף שאנחנו יכולים להקצות לתשלומי משכנתא מספיק למשהו צנוע וקטן הרבה יותר המצב באמת בקנטים פתרונות אין לי (לצערי הרב!!!!!) אבל
כן!!!!!!!!!!!!!!!!! בתקווה לימים טובים יותר (מכל הבחינות!)

תוכי

New member
שאלה לי אליכן

אם גובה המשכנתא שלי יותר מהמשכורת איך אפשר להביא ילדים לעולם
מה ניתן להם
ואיך נאכיל אותם וממה בכלל נתקיים אנחנו לבנתיים דחינו את רעיון הילדים לעוד שנתיים שאז בע"ה אולי נוכל לתכנן להביא אותם לעולם.

אין זמן ומצב נכון לילדים...

תמיד חסר כסף, אין בית, הקריירה, המצב הבטחוני... אם היינו מחכים לרגע המושלם היינו נכחדים מזמן. מסתדרים.

היי זהבית , אני ממש מבינה אותך

גם אצלנו המשכנתא לאט לאט עולה, ואנחנו לא מצליחים להתיישב כמו שצריך עם חשבון הבנק שלנו, ואני חושבת על מה שיש לי בבטן , ומקוה לתת לו את כל מה שאוכל בעולמנו...

fila

New member
../images/Emo24.gifכ"כ מבינה את הרגשתך!

ממש מתסכל שהכל מתייקר סביבנו ואנחנו לא מרוויחים מספיק כדי לחיות כמו שאמחמו רוצים, שיא התסכול זה שכ"כ רע פה מכל הבחינות ובכל זאת אין לנו לאן ללכת.....

למעלה