אני בבעיה!!!!

../images/Emo10.gifאני בבעיה!!!!

רשמתי מאמר, אשכרה מאמר, על דברים שהרגשתי כבר הרבה זמן לגבי ענייני אקטואליה (פיגועים וכאלה) אבל אני לא יודעת איפה לפרסם אותו! הוא נעין מאמר וידויי שכזה, אבל גם מאמר שאומר משהו באופן כללי על המצב, ופורום אקטואליה ממש לא מתאים, וגם פורום וידויים לא, וגם אפי היקרה לא מתאימה, כך שאם אני לא אמצא בזמן בקרוב פורום הולם,, אני אפרסם את המפלצת כאן ואתם תאלצו להתמודד עימה, למרות שאין לה אף קשר לסטאר טרק! אז, לפני שאני מפרסמת לכם פה משהו שאף אחד בטח לא יתעניין לקרוא, תגידו לי איפה אני יכולה לפרסם! אין פה קהילת לרגל המצב או משהו כזה?

חבר´ה, אני באמת מצטערת, אבל קבלו:

תיירת באזור מלחמה. (טוב, קודם כל, אין למאמר קשר למב"כ פשוט לא היה לי איפה לפרסם אותו ואני חברה בפורום פה ומכירה אתכם אז, שיהיה... שאף אחד לא יפגע ממה שרשמתי בבקשה, ואם אתם רגישים לנושאי אקטואליה (פיגועים ושכאלה) אל תקראו בכלל!!! מנהל פורום יקר, גוד, אל תמחוק את זה!!! אני יודעת שזה לא קשור אבל בכ"ז, אני חייבת לפרסם את זה, זה ממש דחוף לי, ו...ו...בבקשה, אני יפצה בכך שאני יביא עוד קישורים כמו ההוא לתמונות מנמסיס ועוד תמונות טובת ל"תן כותרת" טוב? בבקשה....) והרי המאמר: תיירת באזור מלחמה. נסעתי לאריאל, לבקר את אחי שגר שם, והוא לצידי, באוטובוס הממוגן ירי מצביע על הגבעות השונות, מסביר לי כיצד קוראים לכפרים השונים שנמצאים על הגבעות האלו ומעבר להן. ואני מביטה בעניין בזמן שאני שומעת את שמות הכפרים עליהם שמעתי כה רבות בטלוויזיה, בחדשות. אני מקפידה לצפות בחדשות, זה חשוב, זה מעניין, זה סרט האקשן הסאטירי הטוב ביותר שקיים בטלוויזיה. הגענו לאריאל, והוא מצביע קדימה ומספר לי ששם בהמשך זה "צומת תפוח", "אה, באמת? נחמד לדעת, זו צומת מסוכנת הרי, שומעים עליה בחדשות הרבה." השבתי לו. האוטובוס פנה ימינה והוא הצביע על הכניסה לסלפית. "הנה, זו הכניסה, היא סגורה עכשיו." יש חיילים ומחסום, בכניסה לעיר של אחי, משעשע. עברנו ליד ואדי קטנטן והיה שם דחפור. "זה הדחפור שבו השתמשו בסלפית." "מה אתה אומר? באמת?" התלהבתי, הדחפור שהשתמשו בו במלחמה. ואני רואה אותו, ממש ליד איפה שהשתמשו בו! מגניבולי... בלילה גלשתי לי באינטרנט להנאתי, מילאתי חידוני אהבה למיניהם, סיימתי בדיוק לראות את "היפה והחיה" בדיוידי. שמעתי משהו, מסוקים, יריות? אוי, זה יהיה ממש מדליק אם זה באמת יריות! יורים! ממש מלהיב! והנה אני עם כרטיס לשורה הראשונה, כל מה שחסר זה הפופקורן. כשחזרתי מאריאל, חשבתי לעצמי, הנה אני. תיירת של ממש בארצי שלי. הנה האנשים במדים, אותם מדים שאני אלבש בעתיד הלא רחוק. והרי, כמה זמן לקח לי להגיע לאזור המלחמה הזה? 30 דק´ נסיעה ברכב פרטי מאזור מגוריי? אזור מגוריי גם נמצא 20 דק´ נסיעה מנתב"ג, מהים התיכון, ותיראו מה זה, רק נסעתי כמה קילומטרים ונכנסתי לאזור מלחמה! מדהים ממש... רציתי לרשום דבר מה על כך, אך לא ראיתי סיבה, כל כך הרבה אנשים מגיבים, מעלים דעות, מה הדעה שלי חשובה? וממילא, היא תכעיס כל כך הרבה אנשים, ובצדק... אני חוצפנית על שאיני כואבת, על שאיני מרגישה פגועה, על שלא הזלתי דמעה על כל הרוג. אני מצטערת. אני לא יכולה. הזלתי דמעות כשראיתי את כאב אלו שנותרו מאחור, אני משתתפת בכאבם, אך רק לרגע בו העצב מכה בי, בדומה לסרט עצוב מאוד. מבחינתי זה אותו דבר-משהו עצוב בטלוויזיה. קצת אמיתי יותר. זה באמת כל מה שזה? וכששכני נירצח בנצרים? אז מה? גם אז הכאב, הדמעות, האנשים הרבים שנותרו מאחור היו רק בטלוויזיה? כבר לא... אז למה לא בכיתי? כי אני חוצפנית... חסרת רגש... והיום, היום החלטתי לרשום את ה"מאמר" הנכסף על עובדת היותי תיירת מעוניינת ונלהבת באזור מלחמה מאוד מעניין. מה גרם לי לעשות זאת? ישבתי לי, שוחחתי באיסיקיו על עניינים שהטרידו אותי. שמעתי בו זמנית את הדיווחים בטלוויזיה, הוריי האזינו להם בחרדה. פגועים? מתים? שימי את האוזניות, תגבירי את הווליום... ורציתי לברר מה קרה, זה מעניין וחשוב! נכנסתי לאתרי האינטרנט, התחלתי לקרוא את הדיווחים השונים: הרוגים רבים, 12, פצועים, מארב, רימונים, אזרחים, חיילים, מתפללים... ולאט לאט, בזמן שקראתי את הדיווחים בעניין רב, כאם הם ספר מעניין במיוחד, התחוורה לי עובדה מטרידה. אני, תוך כדי קריאת הנתונים שאומרים ש-12 בני אדם קיפחו את חייהם בשל היותם בני אדם בעלי אמונה יהודית, הקשבתי לג´ים קארי מהפסקול של הסרט "המסכה" שר על פיט הקובני ואיך שהוא עושה צ´יקצ´יקיבום... ואז האזנתי לשיר סמבה משעשע במיוחד על קפטן בספינה בים, ויש לו עורבים שצורחים, אני מכירה את הריקוד של זה, הוא מאוד נחמד, "הונדה הונדה" שמו, סמבה זה טוב... ואני ממשיכה לקרוא, את כל הדיווחים קראתי, תוך כדי הקשבה למוסיקת סלסה וסמבה ומחשבה שהייתי רוצה לצאת לרקוד הערב. וסיימתי לקרוא את הדיווחים, וסיימתי להאזין לשיר האחרון בפלייליסט, וישבתי, מול המחשב, ומשהו בי נשבר, משהו בי צרח, עטלפים יצאו לי מהלב, ולא הבנתי. ע ד כ מ ה א נ י ח ס ר ת ר ג ש ו ת ש א נ י מ ס ו ג ל ת ל ק ב ל ח ד ש ו ת כ א ל ה ב ש י ו ו י ו ן נ פ ש כ ה ג ד ו ל ? ? ? האין בי טיפת רחמים, רגש, לב אנושי? ריבון עולמים, 12 אנשים שפשעם היחיד היה להתפלל במקום הקדוש להם נרצחו בדם קר!!! ועוד רבים רבים כמוהם!!! ואני... מה אני? לא תגידו באתי מבית המפנק, בית עשיר בכסף ודל בחינוך. גודלתי בבית טוב, עם חינוך רב, תלמידה מצטיינת, ממושמעת, פופולרית בחברתה, ילדה טובה לכל הדעות, עוזרת בבית, עובדת, יש תקוות גדולת בשבילה בצבא. ילדה טובה. ילדה טובה. ילדה? ואולי, רק אולי, אני חייזר נטול לב? שכן אם הייתי אנושית, ודאי הייתי חשה כאב על האובדן, ודאי הייתי מודאגת לגורל האנשים. תמיד ידעתי שמשהו שונה בי, מאז אסון המסוקים בו נספו 73 מחיילינו. 73 משפחות שכולות. ובביה"ס ביקשו שנכין עבודות לביטוי צערנו. הדף שלי נותר חלק, חשבו שזו הצהרה אומנותית, האמת הפשוטה הייתה שלא היה לי צער לבטא. אני מתנצלת אם מאמר זה פגע במישהו, כוונתי לא הייתה לכך. אני לא יודעת מה רציתי להשיג בכתיבתו. סליחה.

n i v1

New member
לא סליחה

את אחת מאיתנו. אי אפשר לכאוב על כולם, אי אפשר לבכות על כולם. הקטע שלך ביטא את האבסורד יותר מהכל: הנה מוסיקה נחמדת וטיול ברשת והנה פיגוע ברקע. ככה אנחנו גדלים במדינה הזו, ועדיין יש בתוליות בקול שלך, תמימות, שעוד מעט תפוג. יפה את כותבת. יפה. אל תאכלי את עמצך על שכך את מרגישה. את אחת מאיתנו, הרבה מאיתנו מרגישים כך. אי אפשר לכאוב על כולם...לבכות... תודה רבה ששיתפת אותנו בפרטיות שלך

לולה יקירתי...../images/Emo24.gif

קודם כל- אני מסכימה עם ניב שאין על מה להתנצל... נכון אמנם שלפורום הזה אמור להיות נושא מוגדר, אבל אני חושבת שפורום הוא לא פורום טוב אם לא נוצרת בו קבוצה של אנשים שאוהבים, או לפחות מסתדרים אחד עם השני. בגלל שזה פורום טוב, ההודעה שלך בהחלט במקום, ומי שלא מסכים איתי שיקום ויקפוץ. ובקשר להודעתך: היא בהחלט גרמה לי לחשוב. זוכרים את גל פיצוצי האוטובוסים לפני 7 שנים? הייתי בכיתה ה´. בגיל הזה בנאדם כבר מתחיל להבין קצת מהחיים שלו... הפיגועים המשיכו, ברמה זו או אחרת, מאז ועד היום, ולמרות זאת- גם אני חייה באותה אדישות לכאורה שאת מתארת... כן, זה נורא, כן, זה עצוב מאוד שכל האנשים האלה מתים, ובכל זאת זה לא ממש נתפס אצלי, אני יודעת את זה, אבל לא מרגישה את זה... אז אי אפשר להגיד עליי שאחרי כל כך הרבה זמן שאני חייה במציאות הזו כבר "התרגלתי", כי גם בהתחלה לא הושפעתי מזה, וגם אי אפשר להגיד עליי שנולדתי למציאות הזו, כי אני עוד זוכרת תקופה שיכולת לשבת בבית קפה בלי לשלם 3 שקלים דמי אבטחה ובלי לדאוג משום דבר, חוץ מהאפשרות שהמלצרית תשפוך עלייך אספרסו חם כשהיא עוברת לידך. אני חושבת שאנחנו עומדות במקום מאוד דומה... את גדולה ממני בשנה, אבל גם אני כבר חושבת על הגיוס בתור "העתיד הלא רחוק" שלי. אני לא חושבת שמדובר רק בך או רק בי... אנחנו חברה צינית מאוד... שעתיים אחרי אסון ורסאי כבר המציאו על זה בדיחות שחורות. אין טעם להעמיד פנים שאת מרגישה משהו כשאת לא מרגישה אותו, ואין טעם לכעוס על עצמך בגלל זה. אני לא חושבת שאני חסרת לב... כמו שאפשר לאהוב רק אנשים שמכירים, כמו שאפשר רק לשמוח בשמחתם של אנשים שאיכפת לך מהם, ככה אפשר להתאבל רק על אותם אנשים, ואני מקווה מאוד מאוד מאוד שלא נגיע לזה, לא אני, ולא את. חוצפנית? חסרת לב? העובדה שהתחלת בכלל לחשוב "איך זה שלא עצוב לי" היא ההוכחה הניצחת לזה שאיכפת לך...
טאשה

../images/Emo51.gif

תודה לשניכם על מה שכתבתם, אני שמחה לדעת שאני לא הציניקנית היחידה. ושהמאמר הזה כן נגע למישהו ומישהו הבין אותו... טוב, עכשיו, כשיש אישור שאני נורמלית, אני אלך להתחיל לנסות לפצות ע"י קישורים/תמונות...

Bajoran Preist

New member
אגב

בעצם זה שרשמת את המאמר זה רק מראה שאת בהחלט לא ציניקנית. לא הרבה אנשים שאני מכיר היו טורחים להביע כך את הרגשות שלהם, אם היו להם רגשות מורכבים כאלה מלכתחילה. ואני מאוד מזדהה עם ההרגשה הזאת של "תיירת בארצך שלך" ואזור מלחמה קרוב לבית שאנחנו לא מודעים לא, כאילו. אני שם לעובדה הזאת אצל הרבה אנשים שאני מדבר איתם, או "זוכה" לשמוע את הגיגיהם. יש הרבה אנשים שפשוט לא מודעים שהשטחים נמצאים בארץ ישראל, ממש לידנו. ואם אני אכניס מעט פוליטיקה לעניין, כי בכל זאת, מה לעשות- שמתי לב שיש כאלה שפשוט לא מעכלים את העובדה שעזה, רמאללה, ג´נין, וכל שאר השמות ה"מפחידים" האלה, נמצאים בתוך הגבולות החביבים שהמורה מציירת על הלוח בשיעורי ארץ מולדת ביסודי. כשאני אומר, בטבעיות מבחינתי, שהפתרון בסופו של דבר חייב להיות לדעתי שתי מדינות לשתי עמים- עונים לי:"אבל לא בארץ שלנו!". איפה זה הארץ שלנו? טול כרם? שכם? לא, אני לא חושב ככה, ומי ייתן ויקרב היום שבאמת נוכל לבקר במקומות האלה בתור תיירים. אמן.

B a n j o

New member
../images/Emo51.gif לך

ביטאת במאמר בדיוק את מה שאני ובטח עוד הרבה מרגישים. אני לא חושב שאנחנו כחברה ציניים כי זה מצחיק, או כי לא אכפת לנו. אנחנו ציניים כי זו הדרך היחידה שלנו להתמודד... תיראי אותנו, תראי לי עוד עם שבזמנים כ"כ קשים של מלחמה, רעב, עוני, אבטלה ועוד כהנה וכהנה צרות ממשיכים לשיר ולשמוח ? אני חושב שזה בגלל שבמדינה שלנו, אנחנו מתבגרים מהר מאוד, אין לי את הפריבילגיה של מדינות אחרות כמו ארה"ב או אנגליה, או כמעט כל מדינה אחרת למען האמת, לשמור ולחוות את הנעורים שלנו עד תום. הרי לנו כישראלים יש מסלול חיים קבוע מראש ב-20 השנים הראשונות שלנו. אנחנו מתחילים בן טרום-חובה, ממשיכים לגן חובה ואז בי"ס יסודי, בי"ס תיכון וישר לצבא. אין לנו אפילו זמן הסתגלות, אנחנו פשוט קופצים 20 מדרגות בבת-אחת מילדים שהטירדות היומיומיות שלהם זה מבחנים, בגרויות ובני המין השני לאנשים צעירים מחזיקי נשק שצריכים להיזהר ולא למות. השאלה היא גם כמה מאיתנו יזכו להגיע לשלב הזה רק, עם כל הפיגועים. אני גם מוצא את עצמי בזמן דיווחי הפיגוע, עד כמה שזה צורם, פשוט חושב מתי מתחיל הסרט שאני רוצה לראות וששידורי החדשות משבשים והורסים לי את הלוח מישדרים. אני יודע שזה נישמע מגעיל אבל מרוב התדירות הגבוהה של הפיגועים וההתרגלות וההסתגלות שלנו אנו לא מתעניינים בזה כבר. אני לא בטוח שזה בגלל שאנו שאננים, אני חושב שאנו פשוט מנסים להסתיר את הפחד הגדול שלנו לגבי מה יהיה מחר? זו השאלה הכי גדולה במדינה שלנו בעצם לא? מה יהיה מחר ? ואני יודע שהפחד עוד יותר גדול בשבילכם, הצעירים יותר שעדיין לא התגייסו ולא יודעים לצפות. לגבי כל פיגוע בנפרד, אני מוכרח לומר שהדבר שהכי מפריע לי זה לא הקרבות או האזרחים שמתים. מה שמפריע לי זה החיילים שנהרגים, אולי בגלל שאני עשיתי כבר צבא. עשרות חיילים שנשלחים למות כדי להגן על קבוצה של אנשים שעושים דווקא. ו- אווו, הנה תיראו, עכשיו מוםיעה אישה בטלוויזיה ואומרת שהיא כועסת על הצבא שלא פעל כמו שצריך. נראה לי שזה הכי מפריע לי.

בצל אל

New member
פעם

כל פעם שהיה פיגוע, הרדיו היה עובר לאיזור מיוחד בתקליטיה. והיינו זוכים ליום שירי יום-הזיכרון. היום, אפילו לא עוברים לשידור מאיזור הפיגוע. רק מזכירים בחדשות, בין האמירה האחרונה של ביבי למצב הבורסה. התרגלנו. זה מחריד ממש. יש בעיתון מדור יומי קבוע, בעמוד 4, נפגעים ישראלים. כל יום יש שמות חדשים. זה נעשה חלק מהשגרה, כמו הידיעות על אונס והתעללות במשפחה בעמודים האחרונים. אנחנו כל כך רגילים כבר שיש מאבטחים בכל מקום. שבכניסה לכל קניון ולכל סופרמרקט מחטטים לנו בתיק, חודרים לנו לפרטיות, מעכבים אותנו בדרך כי יש חפץ חשוד על הכביש. שגרת חיים עגומה. וכולם רק מתחפרים יותר ומתחבאים בשגרת יומם האישית האפרורית כדי לא להרים מעט את הראש ולראות את הזוועה. איך אין מציאות חיים נורמלית במדינה.

hirshfe

New member
לא רק שאנחנו רגילים

זה נראה לנו מוזר, שאנינו נמצאים בחול ונכנסים לקניון ואף אחד לא בודק לנו בתיק. שאנשים מרשים לעצמם לישון בנסיעה באוטבוס.

ובנימה קצת שונה:

עכשיו שאני חושבת על זה, הנהלת הפורומים הייתה יכולה לשים את ההודעה הזו בהודעות נבחרות, ואז היה גם למב"כ ייצוג שם ולא רק ל"אפי היקרה" או ל"מכתב שלא נשלח", לא בסדר!

רק פעם אחת בתולדות הפורום

היה מישהו שהגיע להודעות הנבחרות. עדיף מכלום...

greentigerchild

New member
להשיג את...הקשר בין שם לפה...

הקשר בין שם (הבית) לפה (מב"כ) כשהייתי בגילך ... גדלתי באלפי-מנשה, מעפר ובטון ועד ירוק ומלא חיים (ישוב של אנשי קבע לא דתיים). ה"קו" היה נחצה כל בוקר ואחה"צ לתיכון בכפר-סבא וחזרה...ולא שמנו לב כמה ירוק הוא...זה היה כל כך טיבעי בשבילנו...אגב: ילדים... עברו הרבה שנים מאז, והספקתי להיות בצבא ובאוניברסיטה...אבל דבר אחד- אני זוכרת הכי: כשהיו יריות ופגזים, ואמא שלי הייתה נוהגת לכיוון החיילים עם עוגה חמה מהתנור, ואבא שלי היה תקוע בפקקים [כביש סגור] עד אמצע הלילה... הדבר שהחזיק אותנו, בני הנוער, היו פרקי מב"כ ! הכוכבים היו זוהרים יותר, החיים היו בהירים יותר...צלולים. התחושה הזו של להיות "בחיים"- זה, כמו שאת כתבת : "אני לא יודעת מה רציתי להשיג בכתיבתו"... איך אומרת קרשר ודומיה- "alive and well"... חיים

../images/Emo140.gif

זכור לי שפרקי מב"כ תמיד עזרו לי כשהיה לי רע גם כן, יש לסידרה הזו איכות מיוחדת בה שמסוגלת לנחם באמת:)

Esmena

New member
רק עכשיו מצאתי זמן לקרוא, <מצטערת>

זה יהפהפה. שמישהו באמת יקרא לתפוז.

למעלה