לישון איתו

../images/Emo1.gif לישון איתו ../images/Emo35.gif

קראתי מאמר מעניין על סידורי שינה. בתמצית מדובר על אישה שלא יכלה לישון טוב עם בעלה במיטה בגלל נחירות ועוד, והחליטה להפריד בין חדרי השינה. רעיון מהפכני שהרוב יגידו מייד שהוא פוגע בזוגיות. אז ממש לא. אצלהם זה רק הפריח את הזוגיות. והמסקנה מרחיקה לכת הרבה מעבר לנושא השינה. אם משהו מפריע לכם, פתרו אותו בדרכים יצירתיות שמתאימות לכם ולאו דווקא לנורמות חברתיות. כדאי מאוד לקרוא ולחשוב על הנושא. ואיך זה אצלכם? איך הרגלי השינה שלכם? והאם מצאתם פתרונות זוגיים ששונים מנורמות חברתיות?

כן לנו יש הרגלי שינה

מוזרים. האיש עובד עד השעות הקטנות של הלילה חוזר מהעבודה ורואה טלויזיה בסלון ונרדם שם. בקיצור המנהג הזה הפך לחלק בלתי נפרד ממנו כי כשהוא לא עובד זה גם קורה. אבל זה לא פוגם בזוגיות שלנו פשוט מתרגלים לזה וזהו. לפעמים הוא נכנס למיטה שלנו לפנות בוקר.

נושא כאוב

בגלל שבזמן האחרון שחר עושה לנו לילות לבנים או לחילופין קשים במיוחד, אנחנו עושים תורניות שינה לידה. אז אנחנו מתחילים את הלילה יחד ואף פעם לא יודעים איפה נסיים אותו..

g u r a

New member
אווץ...נושא כאוב ומעייף

כמו שכבר כתבתי בעבר..האיש היקר שלי נוחר ,,מה זה נוחר! בעבר ישנו בנפרד כמה וכמה פעמים בגלל הילדים כשנולדו. והיום נגמרו התירוצים! הוא נרדם על הספה,ואני מתפללת שלא יבוא למיטה.אני תמיד ממהרת להכנס למיטה לפניו כדי שאוכל להרדם.אני ישנה עם אטמי אזניים וכריות על הראש,שום דבר לא עוזר. אני מאמינה שלא רחוק היום שבו נישן בחדרים נפרדים.מפני שהמצב בלתי נסבל.ובמילא כשאנחנו ישנים...אנחנו ישנים!!!

אז טוב שהנושא עלה כי...

גם אני פעם סבלתי והיום כבר לא. אם אני מתעוררת מהרעש הכי קטן אני עוברת לחדר האורחים שם המיטה כבר מוכנה. השינה לא נשברת לי וגם לא איכותה. וזה ממש לא פוגע בזוגיות, להפך. הלילות הרבה יותר טובים ורגועים. והרי העיקר זה הלהרדם יחד. וזה קורה. ואנחנו מיישמים את זה גם אם אחד מאיתנו חולה. זה מונע הדבקה מהירה. אז למה צריכים להיות לנו ייסורי מצפון אם רוצים לישון בנפרד בשביל לישון טוב? למה הסטיגמה הכל כך לא נכונה שזה פוגע בזוגיות?

g u r a

New member
אני חושבת..

שבבית החדש ב"ה אני אסדר לאיש חדר עבודה כמו שהוא תמיד רוצה..ואשים שם מיטה ואשתמש בה בתדירות גבוהה. כי ממש נמאס לי. גם הרגלי השינה שלנו כל כך שונים! אצלנו למשל אם אפשר לישון בצהריים (בגלל הילדים)זה טאבו שאני בחדר שינה עם הגורון,והוא בסלון..אבל זה מבאס כי הגדולים לא ישנים, ומציקים לו...

אטמי אוזניים?

גם אמא שלי התרגלה אליהם והכניסה אותי ואת אחותי לחיידק הזה. אז זה בסדר עכשיו אבל מה אני אעשה כשיהיו לי ילדים? היום אני לא נרדמת בלעדיהם מעין התמכרות לא?

g u r a

New member
אני ישנה עם אטמי אוזניים

והגורון ישן איתנו בחדר (עד שנעבור דירה). לצערי את הנחירות ואת הבכי שלו אני שומעת גם עם האטמים.
אבל ישנה איתם בכל זאת..אחרת לא אצליח להרדם כל הלילה.

תמיד תמיד יחד

אנחנו תמיד ישנים יחד גם אם עייפים, גם כשהילדים היו קטנים והתעוררו, גם כשהיו ריבים, אין אצלנו דבר כזה ישנים יחד באותה מיטה או מחובקים או בתנוחת כפית או שאני מחזיקה לו ת'יד אני חושבת שאסור לוותר על זה זה אחד הדברים הכי חשובים באדי

g u r a

New member
למה לא לוותר על זה

כשהמצב (כמו אצלי)..פשוט בלתי נסבל??? כי ככה כתוב? שבעל ואישה צריכים לישון ביחד? בדיוק על זה כתבנו אני וקאסי,וזה מה שנכתב במאמר..הרי הנורמות החברתיות לא רלוונטיות במקרים יוצאי דופן.. וכל זוג רשאי לנהוג על פי מה שמתאים לו. ולי ממש לא מתאים לישון איתו- כי זה כבר לא נקרא לישון ביחד- אלא לסבול לידו!! אני לא אומרת שיותר לא אשן איתו. אבל בלילות קשים במיוחד-יהיה לי לאן לברוח!

אני לא ישנה איתו כי ככה זה כתוב

כי זה הכיף שלי להרגיש אותו אני שונאת לישון לבד ובדיוק אתמול קרה מקרה הילד הגדול ישן בעליית הגג ורצה את אבא שלו איתו אז אני לקחתי את הקטנצ'יק איתי למיטה אני חייבת לחבק ולשלב רגליים ולהתרפק עם עוד מישהו אני מאוד אוהבת לתת יד לבעלי בלילה פשוט לגעת במשהו אם הוא לא היה הייתי קונה לי דובי באדי

אז זה מוכיח שהכל עניין של אופי

אני מאוד אוהבת להיות יחד מחובקים אבל אחר כמה דקות אני מאוד אוהבת להסתובב לצד השני ולהיות חופשיה, אחרת לא יכולה להרדם. והוא אותו הדבר. זוכרת את התמונה ששירקוש העלתה על תנוחות השינה? אז אנחנו בדיוק התנוחה של גב לגב אבל נוגעים אחד בשני. ככה מצד אחד יש חופש ומצד שני מרגישים את בן הזוג.

lulit

New member
מצאתי לזה יופי של פתרון

הוא נרדם בד"כ מהר מאוד. אני מחבקת אותו עד שהוא נרדם, ואז אני מסתובבת לצד שלי - ואני חופשיה ומאושרת. אגב, כשאנחנו מתעוררים, אני מוצאת אותנו כמעט תמיד מחובקים.

lulit

New member
גם אנחנו

התרגלתי כבר לנחירות. היום זה כבר הגיע למצב, שאם אנחנו ישנים בנפרד, ממש קשה לי להרדם, והשינה שלי יותר קלה. או טו טו נמצא דירה (אני מקווה) ואז יגמר לי הברדק הזה (ויתחילו שלושים אחרים)

אנחנו ישנים ביחד

ולפעמים אני מבקשת שיגיע לישון איתי עד שאני נרדמת . לי זה חשוב לישון ביחד אבל זה לא אומר שזה לא בסדר להפריד אם זה מפריע אחד לשני. אני מאמינה שכל אחד צריך לעשות מה שנכון לזוגיות שלו ומה שנכון לי לא בהכרח נכון למשהו אחר. הכי חשוב להיות שלמים עם עצמנו

למעלה